#AviationTax - Nederland og åtte andre EU-land ber om en europeisk luftfartsskatt

| November 8, 2019

Sammenlignet med andre former for transport er flyging for tiden underbeskattet og underpriset, selv om flyreiser er kilden til rundt 2.5% av de globale CO2-utslippene. Det er grunnen til at Nederland sammen med 8 andre EU-land ber den nye EU-kommisjonen om å komme med et forslag til en form for luftfartsskatt.

I deres felles uttalelse, Tyskland, Frankrike, Sverige, Italia, Belgia, Luxembourg, Danmark og Bulgaria hevder sammen med Nederland at CO2-utslipp og andre negative effekter av flyging ikke er tilstrekkelig regnskapsført i prisen på flybilletter. Landene ber om en EU-tilnærming for å sikre like vilkår og minimere potensialet for tvister om urettferdig konkurranse. Uttalelsen ble mottatt av Europakommissær Frans Timmermans.

"Det er ikke bare Nederland, men en stor gruppe europeiske land som synes det er uakseptabelt at flyreiser ikke blir beskattet i det hele tatt, i motsetning til reiser med bil, buss og tog," forklarte statssekretær for finans Menno Snel. "Ved å ta grep nå, håper vi at denne viktige saken også tar fart i Europa."

Nederland er en av Europas største talsmenn for å kompensere for den negative effekten av å fly gjennom bedre prissettingstiltak. I juni arrangerte vi en to dager lang internasjonal konferanse, der de første skritt ble tatt mot europeiske avtaler i saken. Det ble også publisert et papir der det ble lagt ut ulike alternativer for prisfastsetting av flyreiser, som potensielt kan brukes av EU-kommisjonen.

Hvis ingen EU-avtale oppnås innen utgangen av 2020, vil Nederland innføre dens nasjonal flyavgift. En proposisjon er allerede forelagt Representantenes hus, der den vil bli diskutert før utgangen av året.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Kategori: En forsiden, Luftfart / flyselskaper, Virksomhet, Økonomi, EU, EU, EU-kommisjonen, UK

Kommentarer er stengt.