#Car Caribbean Fashion Accelerator Workshop forbereder designere for eksport

| November 8, 2019

Regionale motedesignere som deltok i Caribbean Fashion Accelerator pt2-programmet hadde ikke annet enn ros for den intense opplæringen de fikk.

De delte tankene sine på den nylig avsluttede International Fashion Festival (IFF), som ble holdt på Hilton Barbados Resort, hvor de viste frem rullebanegraper. Samlet sa de at opplevelsen bidro til å skjerpe deres tekniske ferdigheter og utsatt dem for internasjonale standarder.

Workshopen ble organisert av det karibiske eksportutviklingsbyrået, i samarbeid med EU og det karibiske markedssenteret og var oppfølgingen til en innledende gassverksted avholdt i mai 2019. Det ble tilrettelagt av Sandra Carr, en av pionerene til det karibiske akademiet for mote og design ved universitetet i Trinidad og Tobago. Hun har også jobbet med globale merkevarer, Calvin Klein og Valentino.

Seksten designere fra Barbados, Haiti, Jamaica, St. Vincent og Grenadinene, og Trinidad og Tobago deltok. Den to uker lange workshopen fokuserte på merkevareutvikling og raffinering av designernes produkter for eksportmarkedet. Designere ble pålagt å samarbeide og utvikle en samling for å premiere på IFF. I forkant av rullebaneshowet fikk designerne tilbakemeldinger og kritikk fra moteindustri-eksperter Sharifa Murdock, medgründer og eier av Liberty Messer; Ouigi Theodore, grunnlegger av Brooklyn Circus; Danielle Cooper, en moteinflytende og Channing Hargrove, en moteforfatter for Raffinaderi 29.

Barbadian Carla Gittens og Jamaicanske Moses Fenell, tidligere realitystjerner i TV-showet Mission Catwalk, produserte en linje kalt Maison de Lori et Moses. I følge Carla: "Det er stilig elegant med en essens av swag, som kan passe damer fra 18 til 35 år."

I løpet av de to ukene lærte de om humørbrett, farge, stoff og internasjonale etterbehandlingsteknikker. De beskrev programmet som “veldig praktisk”, og klippet også mønstre, sydde og laget merkevareemballasje.

Moses tror opplæringen vil hjelpe med målet hans å eksportere begrensede opplagsstykker av hans personlige merke, House of Fenell, over hele Samveldet. For Carla bekreftet Fashion Accelerator at hvis hun ønsket at merkevaren 'Killuh Pieces' skulle bli global, måtte hun få et team på plass.

“Jeg lærte noen triks. Verkstedet hjalp meg med å få merkevaren min opp til internasjonale standarder når det gjelder etterbehandling og lage design for enkeltkunder og kjøpere av utsalg. Men det viktigste jeg lærte er at du ikke kan gjøre alt selv hvis du beveger deg inn i det internasjonale markedet. For 2020 vurderer jeg småskalaproduksjon, og jeg trenger absolutt et team, ”bemerket hun.

Den haitiske designeren David Andre sa at selv om han har vært i bransjen i 21 år, sa han ivrig ja til å delta i programmet Caribbean Fashion Accelerator. Han trodde det alltid var noe nytt å lære og liknet verkstedet til tv-showet, Project Runway. "Vi var en gjeng designere som ikke kjente hverandre, og vi måtte dele ideer for å bygge en kolleksjon, så det var veldig lønnsomt med tanke på det vi lærte," sa han.

David beskrev Carr som en "veldig talentfull kvinne med et stort hjerte" som han plukket opp flere ledetråder om plaggfinisher for internasjonale markeder. Han takket Caribbean Export for å fortsette å støtte den regionale mote. Han la til at Caribbean Export bidro til å åpne nye markeder for sine ferdige linjer.

Vincentianske motedesigner, Kimon Baptiste-St. Rose of Kimmysticclo, omtalte Caribbean Fashion Accelerator Program som en "veldig intens to-ukers bootcamp". Hun understreket at hun fikk enormt utbytte av erfaringen, og forklarte: ”Det hjalp meg å være mer bevisst på trinnene jeg må ta for å bli eksportklar. Jeg selger i hele Karibia, men jeg vil at merkevaren min skal være internasjonal. ”Hun takket Caribbean Export, og ba om at det fremover skulle legges større vekt på å hjelpe regionale designere med å finne produksjonsanlegg for småskalaproduksjon.

Designer Laurette Pierre, kjent for brudeklær og tilbehør, ble invitert til programmet av Invest SVG, investeringsfremmende byrå i St. Vincent og Grenadinene. Laurette hadde ikke forventet å gjøre en hel samling og lære så mange forskjellige ting, og innrømmet at verkstedet var hektisk, men verdt det.

“Jeg skal ta alt jeg lærte og bruke det på arbeidet mitt. Jeg lærte mye av instruktøren og ting jeg aldri virkelig visste. Det er vanskelig, spesielt når det gjelder etterbehandling av produktet, fordi det tar mye tid, men det var verdt det. Jeg likte opplevelsen, den var veldig lærerik, ”sa hun.

Laurette samarbeidet med Barbadian Alyssa Goddard for å produsere en strukturert, men elegant, semi-casual samling. Alyssa, eier av Cambria Costumes and Designs, røpet at det var hennes første gang å jobbe så tett med en annen designer, men sa at partneren hennes var morsom.

Alyssa, som drømmer om å lage kostymer til film, fant ut om Fashion Accelerator mens hun jobbet på 4th CARIFORUM EU-Business Forum i Tyskland. Etter å ha fullført den to ukers økten, sa hun: ”Det var veldig lærerikt, men det var vanskelig gitt at tidsrammen var kortere enn noen gang jeg noen gang måtte jobbe med før. Men jeg lærte mye, fru Carr er en fantastisk lærer. Jeg lærte hovedsakelig konstruksjonsteknikker som jeg ikke kjente før, og som hjelper med å få klærne mine til en internasjonal standard, noe som var veldig viktig for meg. ”

Om Caribbean Export

Caribbean Export er en regional eksportutvikling og handels- og investeringsfremmende organisasjon for Caribbean Caribbean States (Cariforum) som for tiden driver det regionale private sektorprogrammet (RPSDP) finansiert av EU under 11th European Development Fund (EDF) Caribbean Exports oppdrag er å øke de karibiske landes konkurranseevne ved å tilby kvalitetseksportutvikling og handels- og investeringsfremmende tjenester gjennom effektiv programgjennomføring og strategiske allianser.

Mer informasjon om Caribbean Export finner du her.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , , , , , ,

Kategori: En forsiden, Caribbean, EU

Kommentarer er stengt.