Tauserinnsatser som trengs for å møte #AntiSemitisme, fremmedfrykt - #WorldJewishCongress president for å ta opp katolske universitet

| November 8, 2019

Verdens jødiske kongrespresident Ronald S. Lauder vil tale på en konferanse arrangert av WJC om menneskelig brorskap: A Jewish Reflection for Common Coexistence on Friday (8 November) at the Pontifical Gregorian University in Rome. HE-kardinal Miguel Ángel Ayuso Guixot, president for det pontifiske råd for den interreligiøse dialogen, og far Nuno da Silva Gonçalves SJ, rektor ved det pontifiske gregorianske universitetet, vil også komme med kommentarer på konferansen.

Initiativet til denne konferansen ble født etter undertegning av dokumentet om menneskelig brorskap for verdensfred og leve sammen av pave Francis og sjeik Ahmed el-Tayeb, Grand Imam av Al-Azhar, i februar 2019 i Abu Dhabi, som kan sees her.

"Den nylige økningen i oppvigleri og vold mot jøder og medlemmer av andre religiøse samfunn og minoriteter understreker for oss hvor essensiell interreligiøs dialog og samarbeid er i fremgang mot vår visjon om en mer fredelig og trygg verden for alle folkeslag," sa WJC-president Lauder , i forkant av konferansen.

”Jeg setter dypt pris på forholdet jeg har vært så heldig å få til med representanter for den katolske kirke, sjef blant dem pave Francis og kardinal Ayuso, og beundrer inderlig den innsatsen de gjør for å sikre at sameksistens forblir et oppnåelig mål ," han fortsatte. “Antisemitisme og fremmedfrykt er ikke bare problemer de målrettede ofrene står overfor. Dette er hindringer som vi må konfrontere og overvinne sammen. "

Deltakerne på konferansen vil inkludere representanter for den katolske geistligheten, medlemmer av jødiske samfunn og jødiske ungdomsbevegelser og rektorene for flere pontifiske universiteter og fakulteter.

Om den jødiske verdenskongressen

De Verdens jødiske kongress (WJC) er den internasjonale organisasjonen som representerer jødiske samfunn i 100-land til regjeringer, parlamenter og internasjonale organisasjoner.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , , ,

Kategori: En forsiden, Antisemittisme, EU, Israel

Kommentarer er stengt.