#EuropeanCinemaNight2019 - Gratis visninger viser frem den beste av europeisk film

| Desember 2, 2019
Den andre utgaven avEuropean Cinema Night, et arrangement som feirer det beste fra europeisk film ved å tilby gratis visninger, skal finne sted fra 2 til 6 desember på kinoer i hele EU. Organisert av kommisjonen under Creative Europe Media Programog Europa Kinoerinitiativet er å koble europeiske filmskapere, lokale kinoer og EU med filmelskere rundt om i Europa, det første nettverket av kinoer med fokus på europeiske filmer.

Kommisjonær for digital økonomi og samfunn, Mariya Gabriel, sa: "Kino er en av de beste måtene å feire mangfoldet og rikdommen i vår europeiske kultur og forsterke båndene mellom mennesker gjennom deres felles lidenskap for film. European Cinema Night er ikke bare et initiativ for å hylle artistene våre og deres kreativitet; det er også et eksempel på hvordan EU kan bringe uavhengig kino nærmere europeere. Vi vil fortsette å verne og støtte våre kulturelle og kreative sektorer, som er en sentral del av vår økonomi og samfunn, og en virkelig ressurs for Europas fremtid. ”

Utdannings-, kultur-, ungdoms- og sportskommisjonær Tibor Navracsics sa: “Meget positive tilbakemeldinger på den første utgaven av European Cinema Night viser hvor ivrige europeere er å oppdage og bedre forstå hverandres kulturer gjennom kino. Ved å delta på disse gratis lokale begivenhetene, kan folk dele følelser, oppfatninger og ideer de får mens de ser på en film som også blir gjort tilgjengelig for andre borgere fra hele kontinentet. Å gjøre det mulig for folk å glede seg over flere filmer fra andre europeiske land er en del av EUs pågående arbeid for å bygge sammenhengende samfunn og en felles følelse av tilhørighet. ”

Etter suksessen med den første utgaven av European Cinema Night, som fant sted i desember 2018, har antallet kinoer og byer som deltar utvidet: 54 byer vil være med, sammenlignet med 34 i fjor. Filmene er valgt av lokale kinoer for å tillate dem å tilpasse programmet til interessene og spesifikasjonene til deres forskjellige målgrupper. Programmet inneholder over 40 europeiske filmer utgitt det siste året og støttet av MEDIA, inkludert Les Misérables, The Truth, The Portrait of a Lady in Fire, og Il Traditore. Etter hver visning vil seerne ha muligheten til å møte regissører, produsenter og kritikere for å diskutere filmen. Representanter for kommisjonen vil også være til stede for å forklare mer om MEDIA-programmet og dets betydning for å støtte det europeiske audiovisuelle landskapet.

Bakgrunn

Siden 1991 har Europakommisjonen formet Europas audiovisuelle sektor, og bidratt til konkurranseevnen og til det kulturelle mangfoldet i Europa, gjennom MEDIA-programmet. En av de mest betydningsfulle handlingene er å gi økonomisk støtte til distribusjon av europeiske filmer utenfor deres produksjonsland. Hvert år blir i gjennomsnitt over 400 filmer tilgjengeliggjort for publikum i et annet europeisk land med MEDias hjelp.

'European Cinema Night' er en del av en oppsøkende strategi med fokus på publikum og har som mål å styrke kunnskapen om MEDIA-programmet og temaene det dekker, samtidig som borgere involveres. I tillegg er det med på å fremme europeiske audiovisuelle verk over landegrensene og kulturelt mangfold. Initiativet utfyller også EUandME-kampanje, som bruker en serie på fem kortfilmer med fokus på mobilitet, bærekraft, ferdigheter og forretning, digital og rettigheter for å vise hvordan Europa utgjør en forskjell.

Mer informasjon

European Cinema Night

Liste over visninger

Creative Europe MEDIA-programmet

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , ,

Kategori: En forsiden, EU, EU-kommisjonen, Fritid, Media

Kommentarer er stengt.