Før stabiliseringen av situasjonen i den persiske golf-regionen, bestemte SCAT-flyselskapene å endre ruter fra Kasakhstan til Saudi-Arabia og Sharm El-Sheikh i Egypt.

"Flygingene i disse retningene vil bli gjennomført gjennom andre lands territorier. På grunn av disse endringene vil varigheten av flyreiser til Sharm El-Sheikh øke med 1 time, til Saudi-Arabia, opptil 1.5 timer, sier SCAT. "Flyselskapet følger nøye med på utviklingen og vil gi tilleggsinformasjon i tilfelle endringer," la selskapet til.

Air Astana kunngjorde en beslutning om å endre ruten fra Almaty og Nur-Sultan til Dubai. Flyreiser over luftrommet i Irak og Iran vil bli ekskludert, opplyser flyselskapets pressetjeneste. “Flytiden for flyet Almaty - Dubai vil øke med 20 minutter, Dubai - Almaty med 10 minutter, Nur Sultan - Dubai med 55 minutter, Dubai - Nur-Sultan med 35 minutter,” sa Air Astana.

I mellomtiden har departementet for industri og infrastrukturutvikling i Kasakhstan anbefalt innenlandske flyselskaper å avstå fra å fly over iransk luftrom. I forbindelse med den nåværende situasjonen jobber flyselskaper i Kazakhstani med å utføre disse flyvningene gjennom alternative luftveier for å fly over iransk luftrom i koordinering med navigasjonstjenestene i de respektive land, sier departementet.