#FORATOM velger ny president Esa Hyvärinen

| Januar 13, 2020

FORATOM er glade for å kunngjøre at Esa Hyvärinen (Bildet) er utnevnt av foreningens generalforsamling som FORATOM-president for en toårsperiode som starter 1. januar 2020."Jeg føler meg dypt beæret over å bli utnevnt til den nye presidenten i FORATOM, og jeg ser frem til de neste to årene som jobber med generalforsamlingen, hovedstyret, FORATOM-medlemmene og sekretariatet samt alle eksterne interessenter som er involvert i den europeiske beslutningen prosess, ”sa Hyvärinen. "Selv om EU-kommisjonen og Europaparlamentet nylig har anerkjent atomenergi som et viktig element i Europas avkarboniserte fremtid, vil den europeiske kjernefysiske industrien møte mange utfordringer i de kommende månedene og årene for å opprettholde og forbedre sin nåværende rolle i energien. blande. Derfor vil vi gjøre vårt beste for å overbevise beslutningstakere om at lavkarbon, kostnadseffektiv og pålitelig atomenergi kan hjelpe EU med å nå sine klima- og energimål. "

Hyvärinen er i dag sjef for administrerende direktør i Fortum Corporation. Tidligere var han senior visepresident for offentlige anliggender i Fortum, leder for resirkulerings- og miljøenheter ved Forbundet for europeiske papirindustrier i Brussel, og seniorrådgiver i det finske handels- og industridepartementet. Han har vært medlem av FORATOMs hovedstyre siden 2016.

Hyvärinen erstatter dr. Teodor Chirica, seniorrådgiver for administrerende direktør i NuclearElectrica, som har nådd slutten av mandatet som FORATOM-president.

European Atomic Forum (FORATOM) er den Brussel-baserte handelsforeningen for kjernekraftindustrien i Europa. Medlemskapet i FORATOM består av 15 nasjonale kjernefysiske foreninger, og gjennom disse foreningene representerer FORATOM nesten 3,000 europeiske selskaper som jobber i industrien og støtter rundt 1,100,000 arbeidsplasser.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , ,

Kategori: En forsiden, Energi, EU, Kjernekraft

Kommentarer er stengt.