Flight of Fancy - Farhad Azimas nett av bedrag

| Januar 14, 2020

Silvertail Books er glade for å kunngjøre at FLIGHT OF FANCY - FARHAD AZIMA'S WEB OF DECEPTION, den forbløffende historien om en mystisk luftfartsmagnat, vil bli publisert globalt senere i år senere i år. FLIGHT OF FANCY kartlegger livet og tidene til Farhad Azima, en iransk-amerikansk forretningsmann som har fulgt kontrovers gjennom hele sin lange forretningskarriere.

Azima's er en reise som kan skilte med imponerende høydepunkter - vakre kvinner, en omfattende kontaktbok i Washington DC og berømte besøkende på luksusyachten hans i Sør-Frankrike - oppveid av et nylt fall fra nåden etter hacking og lekkering av hans sensitive personlige informasjon til ham saksøkt for svindel i Storbritannias høyesterett.

Azima opprådte først navnet som en sprø lastebiloperatør i løpet av de siste dagene av Shah of Iran, og drev meieriprodukter til det da melkesnørte landet. Melk vendte seg deretter til våpen etter fremveksten av Ayatollah, med Azimas fly som kjørte våpen inn i Iran og andre globale hotspots. Azimas blanding av offisielt og uoffisielt arbeid for den amerikanske regjeringen på 1980-, 1990- og 2000-tallet gav ham en formue på flere millioner dollar, selv om han var knyttet til US Savings and Loan Scandal på 1980-tallet.

Azimas rike falt sammen under den globale finanskrisen etter en introduksjon til Dr. Khater Massaad, en sveitsisk-libanesisk statsborger i spissen for Ras-al-Khaimah Investment Authority (RAKIA). I løpet av de sene noughties brukte Massaad Azima til å megle en rekke kontroversielle avtaler, inkludert flere mellom RAKIA og tre iranske forretningsmenn med tilknytning til det iranske revolusjonsvaktskorpset som hadde til oppgave å unngå det amerikanske sanksjonsregimet. Massaad ville etter hvert bli funnet skyldig i en milliardbedrageri av Ras al Khaimah, og etterfølgende undersøkelser fra Emiratet også landet Azima i lovlig fare. Azimas elendigheter ble da forsterket da hans irettesatte iranske forretningspartnere varetektsfengslet og slo Afsaneh Azadeh, en av Azimas ansatte.

Humfrey Hunter, den tidligere journalisten, ble gjenopprettet av Azimas fascinerende historie. På toppen av sitt eget arbeid driver Hunter et blomstrende litterært byrå som kan skryte av klienter som inkluderer fotballlegenden Kenny Daglish, tidligere politisk redaktør av Sunday Times og medforfatter av den overskriftende biografien om David Cameron, Isabel Oakeshott, og BBC-journalisten / kringkasteren som tidligere var posisjonert i Afghanistan og Sørøst-Asia, Matt Potter.

Silvertail Books har satt en publiseringsdato for mars 2020. En talsperson for Silvertail sa: “Farhad Azimas liv lyser et lys mot mørke kunst som nå brukes til å smøre globale saker og fallgruvene ved å spille begge sider mot midten når regjeringer er involvert. FLIGHT OF FANCY vil være en nitrende og fascinerende lesning som bruker Azimas liv for å vise leserne hvordan verden virkelig fungerer. ”

Det ledende uavhengige forlaget med base i Storbritannia ga navnet sitt ved å samarbeide med første gang forfattere og prisbelønte etterforskende journalister. De er fortsatt den eneste utgiveren i Storbritannia som gir ut bøker som er kritiske til den beryktede Scientologikirken. Et vellykket 2019 for Silvertail ble fremhevet av løslatelsen av 'Murder on the Malta Express', en "nitrende og enormt viktig" etterforskning av døden til antikorrupsjonist-journalisten Daphne Caruana Galizia, som ble drept på Malta i oktober 2017.

FLIGHT OF FANCY - FARHAD AZIMA'S WEB OF DECEPTION blir utgitt av Silvertail i mars 2020.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , ,

Kategori: En forsiden, Politikk

Kommentarer er stengt.