Høyt representant / visepresident Josep Borrell deltar i # G5SahelSummit i #Pau

| Januar 14, 2020

Mandag (13. januar) Høyres representant / visepresident Josep Borrell (Bildet) og president i Europarådet Charles Michel deltok også i arbeidsmiddagen som stengte toppmøtet for G5 Sahel-lederne i Pau, Frankrike, på invitasjon av presidenten for den franske republikken, Emmanuel Macron.

De sluttet seg til presidenten for den franske republikken og statsoverhoder i medlemslandene i G5 Sahel: presidenten for republikken Mali, Ibrahim Boubacar Keita, presidenten for Burkina Faso, Roch Marc Christian Kabore, republikkens president fra Niger, Mahamadou Issoufou, presidenten for den islamske republikken Mauritania, Mohamed Ould Ghanzouani og presidenten for republikken Tsjad, Idriss Deby. Denne middagen er en mulighet for Høyres representant / visepresident Borrell til å bekrefte EUs urokkelige støtte for sikkerhet, stabilisering og utvikling i Sahel, samt dens tilknytning til tett samarbeid med landene som er medlemmer av G5 Sahel. António Guterres, FNs generalsekretær, Moussa Faki, president for Kommisjonen for Den afrikanske union, og Louise Mushikiwabo, generalsekretær for den internasjonale organisasjonen La Francophonie vil også delta i diskusjonene. For mer informasjon om G5 Sahel, se nettstedet til G5 Sahels faste sekretariat.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Kategori: En forsiden, EU, EU-kommisjonen, Frankrike, Summits

Kommentarer er stengt.