Amerikanske embetsmenn utsteder dossier på #Huawei til Downing Street og fremhever bekymring for # 5G-nettverksengasjement.

| Januar 14, 2020

Amerikanske tjenestemenn har gitt Downing Street en sak om informasjon som vekker bekymring over Huawei i et forsøk på å stoppe det kinesiske firmaets potensielle involvering i Storbritannias 5G-nettverk, er det rapportert. Tjenestemenn fra begge land møttes sammen med representanter fra teleindustrien mandag, i forkant av regjeringens beslutning om hvorvidt de skulle distribuere teknologi fra selskapet, skriver Jacob Jarvis.

USA prøver å overtale Storbritannia om ikke å bruke Huawis utstyr i forhold til det Washington sier er sikkerhetsrisiko. Teknisk informasjon ble fremmet i samtalene da Washington fremhevet sikkerhetsrisikoer, begge deler The Guardian og Financial Times rapportere.

Huawei-utstyr kan brukes i noen "ikke-kjernede" deler av nettverket det har blitt rapportert om tidligere, med en endelig beslutning senere i januar. Financial Times melder at det antas at Boris Johnson ser ut til å være villig til å tillate et slikt engasjement fra det kinesiske teknologifirmaet. Tjenestemenn fra USA sa at slik involvering fra Huawei ville være "intet mindre enn galskap", The Guardian rapporter.

Johnsons talsmann, som talte i forkant av møtet, sa: “Sikkerheten og motstandskraften i Storbritannias telenett er av største betydning. “Vi har strenge kontroller for hvordan Huawei-utstyr for øyeblikket er distribuert i Storbritannia. Regjeringen foretar en omfattende gjennomgang for å sikre sikkerheten og motstandskraften til 5G og fiber i Storbritannia. ”

Huaweis nye amerikanske søksmål er det siste trinnet i USA-Kina-striden. Møtet kom etter Tory-MP Bob Seelys oppfordring til utenrikskomiteen om å åpne en øyeblikkelig etterforskning av Huaweis egnethet til bruk i Storbritannias 5G-nettverk. Bob Seely sa at Huawei "til enhver smak er en del av den kinesiske staten" og dens engasjement ville "effektivt for å gi Kina og dets byråer tilgang til vårt nettverk" Utenrikskontorets minister Andrew Stephenson sa at en endelig avgjørelse vil bli "tatt i rett tid ”.

Han la til: "Regjeringen vil vurdere hele spekteret av risikoer når hun tar denne beslutningen."

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , , ,

Kategori: En forsiden, Kina, EU, Utvalgte Artikkel, Teknologi, Telekom, US

Kommentarer er stengt.