#WTO - EU, USA og Japan er enige om nye måter å styrke globale regler for #IndustrialSubsidies

| Januar 14, 2020

I en Felleserklæring som ble utstedt i dag (14. januar), kunngjorde representanter for Den europeiske union, USA og Japan sin avtale om å styrke eksisterende regler for industrisubsidier og fordømte tvangsoverføring av teknologi. I et møte som ble holdt i Washington, DC, ble EU, USA og Japan enige om at den gjeldende listen over subsidier som er forbudt etter Verdenshandelsorganisasjonens (WTO) regler ikke er tilstrekkelig til å takle marked og handel med å fordreie subsidiering som eksisterer i visse jurisdiksjoner.

De konkluderte derfor med at nye typer ubetinget forbudte subsidier må legges til WTO-avtalen om subsidier og utjevningstiltak. En strukturell reform av WTO og utjevning av spilleromene i global handel er en sentral prioritering for EU og von der Leyen-kommisjonen.

Handelskommissær Phil Hogan sa: “Denne felles uttalelsen er et viktig skritt mot å ta opp noen av de grunnleggende spørsmålene som forvrenger den globale handel. EU har argumentert konsekvent for at multilaterale forhandlinger kan være effektive for å løse disse problemene. Jeg gleder meg over at USA og Japan deler dette synet. Jeg er takknemlig overfor ambassadør Lighterizer og statsråd Kajiyama for deres konstruktive samarbeid. Denne uttalelsen er også et symbol på et konstruktivt strategisk samarbeid mellom tre store aktører i global handel. ”

En pressemelding er tilgjengelig på nettet.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , ,

Kategori: En forsiden, EU, Japan, Tisa, Trade, handels~~POS=TRUNC avtaler~~POS=HEADCOMP, US, Verdens handelsorganisasjon (WTO)

Kommentarer er stengt.