#EAPM - "Patchwork" -regler vil ikke kunne reparere disse genene

| Januar 15, 2020

La oss snakke om genomikk - ja, la oss - og kraften som er i ferd med å slippes løs av denne relativt nye og raskt utviklende teknologien, skriver European Alliance for persontilpasset medisin (EAPM) direktør Denis Horgan.

Kikker bare et par år nedover og vi ser at EUs regelverk på denne arenaen vil bli mer harmonisert, med en frist for nye regler for gentesting. I mellomtiden arbeides det mye med å formulere retningslinjer som kan stole på i alle medlemsstater og ulike sektorer.

Vil Storbritannia være om bord? Vi får se… Men er allerede i ferd med å legge genetisk testing inn i NHS via landets Genomic Medicine Service. Danmark gjør også alvorlige grep, og også Frankrike. Fremtiden er lys, fremtidens genetiske.

Det er kanskje ikke så langt, langt borte at hvert embryo har DNA-sekvensert, utleie foreldre know handle om risiko for barna sine, mens foreldrene selv - og alle andre - vil være klar over noe genetiske mutasjoner de bærer. Full-genet sekvense kan til og med være tilgjengelig gjennom EUs helsevesen.

Vi er ikke der ennå. Hvis 'Workington Man' ønsker å bli bedre kjent med sin genetiske sammensetning, må han for øyeblikket gjøre det via direkte til forbruker (DTC) genetisk testing - en bransje som rakker inn millioner og millioner euro, dollar og pund.

Men det er spørsmål som regulerer denne næringen - og mange regjeringer klør seg i hodet. I Frankrike er hele kit-and-caboodle forbudt. I Storbritannia, der det er lovlig, skulle en etterforskning avholdes, men var ikke til slutt på grunn av at parlamentet avsluttet for valget.

Pascal Borry, hvem er professor i bioetikk ved Universitetet i Leuven's Center for Biomedical Ethics and Law, har beskrevet gjeldende regulering som et "lappeteppe", lent på forbrukerbeskyttelseslover, samt noen av de som regulerer in vitro diagnostisk medisinsk utstyr.

Men det pågår, som nevnt, arbeid for å bringe en viss harmoni til den nåværende kakofonien kl internasjonale, EU og Medlemsland nivås, med EU-finansierte SIENNA-prosjektet er ferdig arbeide med genetikk og genomikk.

SIENNA tar sikte på å utvikle verktøy som etiske rammer og oppførselskoder, mens du ser nøye på annonsering av DTC-tester.

Prosjektet har forskere i Nederland, Sverige, Polen, Tyskland, Spania, Hellas, Frankrike og Storbritannia, og avsluttes offisielt i mars neste år - selv om det godt kan bli gitt retningslinjer før.

I mellomtiden er det enintet regelverk (riktignok frivillig) som har sett Tsjekkia, Norge, Portugal og Slovenia klatre om bord. Dette er Europarådet's protokoll, og i 2022 vil medlemslandene ikke ha noe annet valg enn å delta.

Implikasjonene av alt det ovennevnte vil komme til diskusjon på EAPMs presidentskapskonferanse i Brussel 24. - 25. mars.

2020 i gang

Det kroatiske EU-rådspresidentskapet startet året ved å presentere programmet sittmeg til slutten av juni, som inkluderer organdonasjon og en ageing samfunn). i mellomtiden Ursula von der Leyens europeiske Kommisjon adresserer lov om blod, vev og celler.

I mellomtiden European Medicines Agency (EMA) og Heads of Medicines Agencies (HMA) har skrevet en papirheving hvor vanskelig det er for regulatorer å evaluere kvaliteten på store data.

Somy skriver: “Nalle datasettene er de samme."

Different grupper det har generere data under "forskjellige scenarier og for forskjellige formål og eierskap bor hos flere interessenter, hvorav mange ikke har noen forpliktelse til å engasjere seg med reguleringssystemer”, Lyder papiret.

Apropos von der Leyen-kommisjonen har det blitt spurt av belgiske MEP Cindy Franssen om distribl selskaper trekke medisiner ut av noen mEmber stater av kommersielle grunner og forårsake mangel bør stilles til ansvar for brudd på et EU 2001-direktiv.

Det aktuelle direktivet krever at de lager medisin tilgjengelig.

Den belgiske nestlederen vil også vite det hvordan kommisjonen planlegger "å takle den økende mangelen og forbedre koordineringen mellom medlemslandene", i tillegg til hvordan det hensikt å foreslå å øke produksjonen av medisiner i EU.

Over på Malta, EAPM-supporter og helseminister Chris Fearne gjorde det ikke helt i hans bud om å bli landets neste statsminister, etter en avstemning i en arbeidslederskonkurranse holdt nylig.

Og det kan være en endring på toppen i Irland, med EUs medlemsland satt til å avholde valg 8. februar. Nåværende statsminister Leo Varadkar leder a minoritet regjering hvilken er for øyeblikket støttet av hovedopposisjonspartiet.

Varadkar har sagt det valget skulle skje på den beste tiden for landet, og "nå er det tid”Mens han ser over et landskap som inneholder a Brexit-avtale, gjenopprettet makt deling i Nord-Irland, og a long demonstrasjon av solidaritet med Irland av resten av EU under de nevnte Brexit-kranglene.

Og det kan være flere av dem som kommer, som EUs sjef Brexit-forhandler Michel Barnier har sagt at gooder som kommer inn i Nord-Irland fra Storbritannia post-Brexit vil være underlagt kontroller og kontroller. Dette motsier direkte uttalelser av Westminster.

Oppe i Bonny Skottland er ting ikke altfor bonny til Scottish First Minister Nicola Sturgeon og andre tilhengere av uavhengighet, som Storbritannias statsminister Boris Johnson har avvist Sturgeons krav om en annen uavhengighets-folkeavstemning.

"Det skotske folket stemte avgjørende for å holde Storbritannia sammen, et resultat som både den skotske og den britiske regjeringen forpliktet seg til å respektere,”Twitret premieren.

Mer om Brexit

Kommisjonens sjef von der leyen har avslørt at i regionen 2.5 millioner europeere har søkt om oppholdsstatus i Storbritannia, og oppfordret Britain. å lage en uavhengig vakthund å forholde seg til noen EU-borgere' klager mot Boris Johnsons regjering ned linjen.

Selvfølgelig, jo Europaparlamentet's Brexit-koordinator Guy Verhofstadt er på posten som krevende det EU-borgere' rettigheter det har en prioritering i kommende forhandlinger om det fremtidige forholdet.

Den belgiske tidligere statsministeren tok til Twitter for å si: “Jeg kan ikke forestille meg at EU vil gå med på noen frihandelsavtale hvis det er enestående bekymring for behandlingen av EU-borgere i Storbritannia."

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , ,

Kategori: En forsiden, EU, European Alliance for persontilpasset medisin, Helse, Personlig medisin

Kommentarer er stengt.