Finansiering av den grønne overgangen: #EuropeanGreenDeal investeringsplan og Just Transition Mechanism

| Januar 16, 2020

EU er opptatt av å bli den første klimanøytrale blokken i verden innen 2050. Dette krever betydelige investeringer fra både EU og den nasjonale offentlige sektoren, så vel som privat sektor. Den europeiske Green Deals investeringsplan - Sustainable Europe Investment Plan - som presenteres i dag, vil mobilisere offentlige investeringer og bidra til å låse opp private midler gjennom EUs finansielle instrumenter, særlig InvestEU, noe som vil føre til minst 1 billion billion euro.

Europakommisjonens president Ursula von der Leyen sa: “Folk er kjernen i European Green Deal, vår visjon om å gjøre Europa klimanøytralt innen 2050. Transformasjonen foran oss er enestående. Og det vil bare fungere hvis det er rettferdig - og hvis det fungerer for alle. Vi vil støtte folket vårt og regionene våre som trenger å gjøre en større innsats i denne transformasjonen, for å sikre at vi ikke legger igjen noen. Green Deal har viktige investeringsbehov, som vi vil gjøre om til investeringsmuligheter. Planen vi presenterer i dag, for å mobilisere minst en billion billion euro, vil vise retningen og slippe løs en grønn investeringsbølge. ”

Mens alle medlemsland, regioner og sektorer vil trenge å bidra til overgangen, er omfanget av utfordringen ikke den samme. Noen regioner vil være særlig berørt og vil gjennomgå en dyp økonomisk og sosial transformasjon. Just Transition Mechanism vil gi skreddersydd økonomisk og praktisk støtte for å hjelpe arbeidere og generere de nødvendige investeringene i disse områdene.

Mer informasjon er tilgjengelig i pressemelding og MEMO online, så vel som følgende faktaark: Investere i en klima-nøytral og sirkulær økonomi; The Just Transition Mechanism: Å sørge for at ingen blir igjen; EU-finansierte prosjekter for å grønne økonomien.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , ,

Kategori: En forsiden, Miljø, EU, EU-kommisjonen, European Grønn Capital

Kommentarer er stengt.