Parlamentet støtter #EuropeanGreenDeal og presser på for enda høyere ambisjoner

| Januar 16, 2020
Vindturbin blir reparert, assistert av kran og heisInvestering i fornybar energi for å oppnå klimanøytralitet bør også skape nye arbeidsplasser © Shutterstock.com / Jodi C

MEP-er støtter European Green Deal, men trekker frem utfordringer, inkludert å sikre en rettferdig og inkluderende overgang og behovet for høye delmål.

Parlamentet vedtok onsdag (15. januar) sin stilling til European Green Deal, som ble avduket av kommisjonens president von der Leyen i a plenumsdebatt i desember. MEP-er velkommen til European Green Deal og støtter en ambisiøs bærekraftig investeringsplan for å bidra til å lukke investeringsgapet. De krever også en tilstrekkelig finansiert nettopp overgangsmekanisme.

Fremskynde reduksjon av klimagassutslipp

Parlamentet ønsker at den kommende klimaloven skal omfatte høyere ambisjoner for EUs 2030-mål om utslippsreduksjoner (55% i 2030 sammenlignet med 1990, i stedet for "minst 50% mot 55%", som foreslått av kommisjonen). EU bør vedta disse målene i god tid før FNs klimakonferanse i november, sier parlamentsmedlemmer. De ønsker også et midlertidig mål for 2040 for å sikre at EU er i rute for å nå klimanøytralitet i 2050.

Å forhindre karbonlekkasje på grunn av forskjeller i klimaambisjon over hele verden, krever parlamentet en WTO-kompatibel mekanisme for justering av karbongrenser.

MEP-erne understreker at de vil endre eventuelle lovgivningsforslag for å oppfylle målene for Green Deal. Høyere mål for energieffektivitet og fornybar energi, inkludert bindende nasjonale mål for hvert medlemsland for sistnevnte, og en revisjon av andre deler av EU-lovgivningen innen klima og energi er nødvendig innen juni 2021, legger de til.

Resolusjonen ble vedtatt med 482 stemmer for, 136 imot og 95 hverken / eller.

”Parlamentet støttet overveldende kommisjonens forslag om Green Deal og ser positivt på at det vil være samsvar mellom all EUs politikk og målene for Green Deal. Landbruk, handel og økonomisk styring og andre politikkområder må nå sees og analyseres i sammenheng med Green Deal, ”sa Pascal Canfin (RE, FR), leder av miljøutvalget.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , ,

Kategori: En forsiden, Miljø, EU, Europaparlamentet

Kommentarer er stengt.