Storbritannia innfører tøffere fengselsvilkår for domfelte #Terrorister etter angrepet på London Bridge

| Januar 22, 2020
Storbritannia vil innføre tøffere fengselsdommer for domfelte terrorister og vil avslutte tidlig løslatelse som del av en rekke tiltak for å styrke sitt svar på terrorisme, sa regjeringen tirsdag (21. januar), skriver Kylie MacLellan.

Statsminister Boris Johnson lovet å gjøre endringer etter et angrep nær London Bridge i november der Usman Khan, en domfelt terrorist som var blitt løslatt tidlig fra fengselet, drepte to mennesker.

Khan hadde i 2012 blitt dømt til minst åtte års fengsel med krav om at prøveløslosstyret vurderer hans fare for publikum før løslatelse. Han ble satt fri i desember 2018 uten en slik vurdering.

"Det meningsløse terrorangrepet i Fishmongers 'Hall i november konfronterte oss med noen harde sannheter om hvordan vi håndterer terrorforbrytere," sa innenriksminister Priti Patel i en uttalelse.

Regjeringen, valgt i desember, sa at den ville innføre ny lovverk mot terrorisme i løpet av de første 100 dagene som vil tvinge farlige lovbrytere som får forlengede bestemmer dommer til å avtjene hele tiden i fengsel.

De som er dømt for lovbrudd som forberedelse av terrorhandlinger eller ledelse av en terrororganisasjon vil møte minst 14 års fengsel, sa regjeringen, og la til at den også vil vurdere hvordan terrorforbrytere styres når de løslates.

Faren til et av Khans ofre, Jack Merritt, en 25-åring som hadde jobbet med en rehabiliteringsordning for fanger, sa at den gangen sønnen hans ville ha blitt opprørt over å se at hans død ble brukt til å rettferdiggjøre tøffere straffer.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , ,

Kategori: En forsiden, Forsvar, EU, radikalisering, Terrorisme, UK

Kommentarer er stengt.