# Kokain campingvogner immobilisert: 12 arrestasjoner i stor byste mot narkotikasmuglerne på Kanariøyene

| Januar 24, 2020

En storstilt narkotikahandel organi \ ation knyttet til colombianske og peruanske karteller ble demontert i Spania og Colombia i en internasjonal rettshåndhevelsesoperasjon. Europol støttet den to år lange etterforskningen, ledet av den spanske sivilvakten (Guardia Civil) i nært samarbeid med National Police of Colombia og US DEA.

Totalt ble 11 spanske statsborgere arrestert på Tenerife (Spania), og en colombiansk statsborger - i Cali (Colombia) - venter for tiden på utlevering til Spania. Det er blitt beslaglagt to millioner euro i eiendeler så langt. Etterforskningen ble utløst av informasjon om store kontantbevegelser på Tenerife, hvitvaskingsrelatert etterretning som ble delt via internasjonalt samarbeid.

Campingvogner med kokain reiste til Kanariøyene

Den spanske grenen av nettverket distribuerte kokain levert i bulk fra Sør-Amerika. De mistenkte skjulte stoffene i campingvogner som reiste mellom Kanariøyene. Et beslag av 60 kg kokain skjult i en bobil ble gjort under en av disse overføringene. For å dekke over deres kriminelle aktiviteter, brukte de mistenkte lovlige virksomheter. De kriminelle nettverkene eide bilforhandlere, bilverksteder og administrerte langsiktige campingvogner. Disse lovlige virksomhetene ga kriminelle dekning for å transportere kjøretøyene og hvitvasking av penger. Formidleren, en colombianer bosatt i Cali, hadde tilsyn med menneskehandelen fra Sør-Amerika til Spania.

Kokainens nye rute

En del av etterforskningen fokuserte på en ghanesisk statsborger. Dette tillot etterforskerne å samle bevis på den "afrikanske ruten" av kokain. Denne nye transittveien brukes av søramerikanske narkotika kartells å sende store forsendelser til Europa. Legemidlene reiser gjennom vestkysten av Afrika, der de lagres før de drar til spanske kyster. Afrika har en voksende rolle som menneskehandel og transittområde, en ny trend identifisert i EUs narkotikamarkedsrapport fra 2019 av Europol og European Monitoring Center for Drugs and Drug Addiction (EONN).

Spore pengebevegelser for å fange narkotikasmuglere

Europol støttet etterforskningen helt fra starten av ved å bistå koordineringen av den operative virksomheten mellom de involverte landene og ved å legge til rette for informasjonsutveksling og operativ analyse. Europol ga også teknisk og analytisk støtte og muliggjorde utveksling av rettslige bevis som ble samlet inn under ransakingen som ble gjennomført i Colombia.

På aksjonsdagen satte Europol ut to eksperter på feltet for å krysse av operativ informasjon i sanntid og gi teknisk support på stedet.

Se på video

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , ,

Kategori: En forsiden, Crime, Narkotika, EU, Nye psykoaktive stoffer, Politiet

Kommentarer er stengt.