#EAPM - Oppdatering: Takk en million, Tyskland!

| Januar 24, 2020

La oss begynne med noen gode nyheter ... EU-stortreffere Tyskland har meldt seg på initiativet til One Million Genomes (som, som du vil huske, begynte livet forkjempet av Alliansen som MEGA - nå MEGA +), skriver europeisk alliansen for personlig medisin (EAPm) administrerende direktør denis horgan.

Europas økonomiske kraftverk har sluttet seg til 20 andre EU-medlemsland pluss Norge, i den frivillige forpliktelsen til å koble seg sammen EU-wide datasett som inneholder genomiske helsedata.

Tanken er å gi tilgang til forskere til en million sekvenserte genomer innen 2022, fokusert på kreft, sjeldne sykdommer og mer.

Naturligvis skjer genomisk sekvensering allerede i mange EU-land, men samlet sett er situasjonen fragmentert, med mer frakobling enn kobling. Prosjektet tar sikte på å utbedre denne situasjonen til beste for Europas pasienter, nå og inn i fremtiden.

EU-kommisjonen sier: “Ved å koble disse datasettene og gjøre dem tilgjengelige på en sikker måte vil det skape en større kohorte av genomiske data, som vil lette forskningen på innovative løsninger for presisjonsmedisin og folkehelse».

Than initiativet ble offisielt lansert på kommisjonens digitale dag i april 2018, og forskningskommissær Mariya Gabriel sa: “Genomisk databehandling og interoperabilitet er stadig viktigere i helsevesenet, men vi må fortsatt etablere standardmetoder og verktøy».

Kommissær Gabriel var involvert helt i begynnelsen i sin daværende rolle i EUs eksekutiv.

I mellomtiden, Thierry Breton, hvem er EUs kommisjon for indre marked, sa at Tyskland bli med på initiativet ville "ytterligere styrke den kollektive fordelen med dette samarbeidet og dets potensial for å bringe best mulig behandling og diagnostikk til de europeiske innbyggerne".

Sammenligning av kreft i hele EU

Vi kommer raskt opp på verdens kreftdag (4. februar), og i mellomtiden har vi informasjon her for deg om kreft over hele Europa, akkurat som kommisjonen setter seg fast i sin Slå kreftplan.

De Swedish Institute of Health Economics nylig ga ut sin nyeste og høyt respekterte Sammenligningsrapport om kreft i Europa. De ny utgave viser at cdiagnoser for anker øker, sammen med kreftdødsfall. Vi har også en økende befolkning som lever lenger.

Det siste påvirker selvfølgelig førstnevnte, for mens kreftdødeligheten økte med 20% fra 1995-2018, med hensyn til befolkning og aldringsmidler den figuren "ville ha redusert i nesten alle land”. I mellomtiden kreftrelatert dødsfall blant de nedenfor alder 65 år det har minkende.

På toppen av dette, har overlevelsen etter fem år økt for de fleste nøkkel kreftformer, med de indirekte kostnadene of mistet arbeidsår på grunn av tidlig døden faller fra 77 milliarder til 70 milliarder i Europa i den tidsperioden.

Også kontantmessig går utgiftene til kreftmedisiner gjennom taket, og de totale utgiftene i Europa er nesten doblet mellom 2008-2018 til € 32 milliarder. Imidlertid ikke borgere'trenger ikke å bruke så mye tid på sykehus, Med enskifte til polikliniske tjenester sparer penger.

Dessverre har ulik tilgang mellom rike og fattige EU-land til medisiner knapt endret seg, med banebrytende immunotherapy et nytt område av store forskjeller.

Oversikt

Mer enn ett av fire dødsfall (26%) i Europa skyldes kreft. Dette gjør kreft til den nest ledende dødsårsaken bak hjerte- og karsykdommer. I mellomtiden, tAntallet nydiagnostiserte krefttilfeller er på opp. Faktisk kreft forekomsten økte med noen 50% fra 2.1 millioner til 3.1 millioner saker mellom 1995-2018 i Europa. Wow!

I følge rapporten har a sterk driver av økningen ialdring, med smotsetning suggesting at forventet videre befolkning ageing (pluss noe vekst) vil legge til 775,000 2040 tilfeller i forekomst frem til XNUMX uten ytterligere forbedringer innen kreftomsorg og forebygging.

Apropos forebygging - mellom 40-45% av alle krefttilfeller er trodde å være forebygges. De rapporten krever derfor et sterkere fokus på primær forebygging og screening med, i mellomtiden, tobaccokontroll sitert som den viktigste politikk måle nødvendig.

Generelt, sier rapporten, cancer forskning har vært grunnleggende for å oppnå forbedringer i overlevelse, ved å føre til fremskritt innen screening, diagnostikk og medisinsk behandling. Forskning har også økt kunnskap i kampen mot de forskjellige kreftformene.

Det har vi nå også medisiner rettet mot utallige nyidentifiserte molekylære mål. Fremgang i diagnostikk har gjort det lettere å forutsi om en pasient sannsynligvis vil svare på en viss behandling og banet vei for personalised medisin.

Rapporten bemerker at siste utvikling er å aktivere kroppen'eget immun system å angripe en svulst, med immunotherapy en hjørnestein i flere faste maligniteter, og mer enn 2,000 kliniske studier pågår.

Det har blitt vist gjentatte ganger at research er grunnleggende for å oppnå forbedringer i kreftomsorgen. Rapporten bemerker at investeringer i grunnleggende forskning blir ofte finansiert av offentlige og private ideelle organisasjonersationer, mens forskning på et senere stadium ofte finansieres av private for-profit organisasjonersasjon.

Forfatterne mener at «kreftforskning i Europa kan få større oppmerksomhet og finansiering fra offentlige kilder de kommende årene av den nye EU-kommisjonen”, Mens jeg legger til at ther vil det bli sterkere fokus på kostnadseffektiviteten til nye kreftmedisiner i fremtiden.

Nytt kreftutvalg på vei

Også i forhold til kreft vil en ide som EAPM har forkjempet lenge, se belgiske MEP Guy Verhofstadt bli presidenten for konferansen om Europas fremtid under en avtale som også setter opp et spesielt kreftutvalg.

Than EPP vil skape og lede dette sårt tiltrengt Utvalget, som er del av en større, tverrpolitisk avtale. Uansett hvordan de gjorde det - er komiteen viktig.

I følge rapporter tspesialkomiteen kunne løfte mye av kreftdiskusjonen ut av miljø-, folkehelse- og mattrygghetsutvalget og trenger formell godkjenning fra parlamentet's plenum.

Endelig i dette avsnittet ... tilbake til den kommende verdens kreftdagen, som vil se en dedikert begivenhet i Europaparlamentet under banneret av Europas plan for kreft - la oss strebe etter mer.

Samt taler fra Ursula von der Leyen, President for europeiske kommisjonen, Helsekommissær Stella Kyriakides, Mairead McGuinness, visepresident for Europaparlamentet, og andre, kan deltakere forvente to 'intermezzos'.

Nå er det musikk for ørene ...

EU for å sette tempoet på AI-lover

EU ønsker å være først ute av startblokkene når det gjelder bestått lover for kunstig intelligens, med første trinn en hvitbok som skal publiseres Post-19 Februar then dag det Kommisjonens visepresident Margrethe Vestager vil presentere et utkast til kollegene hennes.

De Utkast flagger opp regler søker å identifisere problemer før de oppstår, og til forme hvordan virksomheter og myndigheter oppfører seg når de utvikler eller bruker AI.

I mellomtiden, i vår, komisjonen's høyt nivå ekstern gruppe vil gi ut en oppdatering til dens sjekkliste for selskaper om hvorvidt måten de bruker AI på kan vurderes "troverdig."

Legemidler, medisinsk utstyr og ENVI

Vi nevnte Europaparlamentet's Komité for miljø, folkehelse og mattrygghet litt tidligere, og vi kan fortelle deg at det har gjort det oppfordret EU og Storbritannia til "sikre kontinuerlig og rask tilgang til trygge medisiner og medisinsk utstyr for pasienter".

Komiteen la til det de to sidene skal også jobbe mot "gjensidig anerkjennelse av faglige kvalifikasjoner for å sikre mobiliteten til medisinsk fagpersonell”. Vær oppmerksom på Brexit-forhandlere.

Prisfastsettelse for HTA og medikamenter

Kroatias Helseminister Milan Kujundžić har svart på kritikk fra MEP’ene Det hans lands EU-presidentskapet gjør det ikke'Jeg har planer om å flytte HTA-filen fremover.

Ministeren fortalte Politisk at regjeringen hans er klar over vanskene, som er "hvorfor vi vil oppmuntre til dialog om denne filen, og vi har til hensikt å fortsette å diskutere sentrale sider ved forslaget i rådets forberedende organer".

Kujundžić la til det flere møter er planlagt mens du stresser “at vi er opptatt av å jobbe veldig hardt for å finne en akseptabel løsning i rådet".

På medisinprisen har statsråd Kujundžić sagt at EU bør komme sammen for å forhandle om lavere priser, spesielt for dyre og innovative kreftbehandlinger.

Han sa: "Vi som helhet kan snakke med industrien og få så lave priser som mulig for behandling,”Legger til at EU bør "stå sammen og finne enighet" i fremtiden medisin priser.

Ulike land har prøvd dette som grupper, men statsråd Kujundžić er tydeligvis opptatt av å utvide det. Bra for han!

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , ,

Kategori: En forsiden, EU, European Alliance for persontilpasset medisin, Helse, Personlig medisin

Kommentarer er stengt.