#PetTrafficking - Tiltak mot den ulovlige valpevirksomheten

| Januar 24, 2020

MEP-ere ønsker tiltak for å takle ulovlig handel med kjæledyr for å bedre beskytte dyr og straffe regelbrytere.

Mange kjæledyr omsettes ulovlig over hele EU og gir høy fortjeneste med lav risiko, og gir ofte en lønnsom inntektskilde for kriminelle nettverk.

For å slå ned på den ulovlige handelen med kjæledyr, miljø og folkehelse komité etterlyst en handlingsplan for hele EU, tøffere sanksjoner og obligatorisk registrering i a oppløsning adoptert 21. januar.

Europeerne bryr seg om dyr

Hunder og katter er de mest populære følgesvennene i EU, og mange av oss anser dem som en del av familien. De fleste EU-borgere bryr seg om trivselen til sine lodne venner: 74% mener at følgesvenn bør beskyttes bedre.

Trafikk kan føre til dårlige avlsforhold, valper og kattunger blir separert fra mødrene for tidlige og lange reiser under belastende forhold, ofte uten mat og vann.

Det kan også utgjøre en risiko for folkehelsen, ettersom ulovlig avlsdyr ofte ikke blir vaksinert og kan spre rabies, parasitter og smittsomme sykdommer til mennesker og husdyr. Forbrukere som tiltrekkes av lave priser, kjøper ofte ledsager på nettet uten å være klar over risikoen som er forbundet.

målinger

Parlamentet ba om et kompatibelt EU-system for registrering av kjæledyr i en resolusjon vedtatt i 2016. Resolusjonen som ble vedtatt 21. januar, ber EU-kommisjonen om å komme med et forslag til et EU-omfattende obligatorisk system for identifisering og registrering av katter og hunder, mer kontroll og tøffere sanksjoner mot de som leverer falske kjæledyrpass. Det krever også en felles EU-definisjon av valpe- og kattungeoppdrett, da forskjeller i dyrevelferdsstandarder fører til prisforskjeller som kan utnyttes av ulovlige oppdrettere.

I tillegg er det behov for EUs avlsregler for kjæledyr, mens EU-land bør oppmuntres til å få på plass registre over autoriserte oppdrettere og selgere. Folk bør oppfordres til å adoptere, snarere enn å kjøpe, følgesvenn.

MEP-erne forventes å stemme om resolusjonen i februar.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , ,

Kategori: En forsiden, Dyrevelferd, EU, Europaparlamentet, Valpesmugling

Kommentarer er stengt.