Vis oss pengene til nye politiske forslag, forteller MEPs budsjettkommissær

| Januar 24, 2020
Kommissær Hahn i budsjettutvalget_Kommissær Hahn i budsjettutvalget

EU-kommisjonen må avklare hvordan den planlegger å finansiere nye politiske forslag for EUs budsjett for 2021-2027, sa budsjettutvalget.

Under en debatt med budsjettkommissær Johannes Hahn (avbildet) 22. januar uttrykte medlemmer av parlamentets forhandlingsgruppe for EUs neste langsiktige budsjett bekymring for at kommisjonens budsjettforslag for hvordan EU skal bruke pengene sine de neste syv årene ikke lenger legger opp.

Kommisjonen publiserte en forhandlingsposisjon med tall i mai 2018. Etter at en ny kommisjon ledet av Ursula von der Leyen overtok 1. desember 2019, ble nye politiske prioriteringer presentert, som f.eks. European Green Deal med en Bare overgangsfond som trenger investeringsfinansiering.

Avvik i dokumentet

Polsk EPP-medlem Jan Olbrycht, en av parlamentets forhandlere som arbeider med utgiftssiden, så vel som José Manuel Fernandes (EPP Portugal), en av forhandlerne som var ansvarlig for egne ressurser, presset kommisjonæren på avvikene.

Fernandes sa: "Med European Green Deal og forpliktelsene fra den nye kommisjonen, må du sørge for at det er en oppdatering, i det minste en teknisk oppdatering, for å revidere tallene angående nye handlinger og nye prioriteringer. Som vi alltid har sagt 'nye prioriteringer trenger nye ekstra penger'. ”.

Portugisisk S & D-medlem Margarida Marques, som også er en forhandlingsansvarlig for utgiftssiden, la til at kommisjonen må gjøre klart om den nå har to forskjellige dokumenter på forhandlingsbordet.

Uten å gå med på å endre kommisjonens langsiktige budsjettforslag, innrømmet Hahn at de 7.5 milliarder euro som ble foreslått for Just Transition Fund “kommer på topp” og bør betraktes som “friske penger”.

Tyske greener / EFA-medlem Rasmus Andresen, et annet medlem av parlamentets forhandlingsteam, sa: "Vi må finne en måte å tenke på [langtidsbudsjettet] og European Green Deal som en enkelt pakke og ytterligere tilpasning er nødvendig."

Fremdrift i politikken

I likhet med kommisjonen har også parlamentet hatt sitt forslag til EUs langsiktige budsjett klar i lang tid. MEP-ere ønsker et investeringsbudsjett etter 2020 som kan levere EUs politiske forpliktelser og ambisjoner for fremtiden, for eksempel ved å sikre tilstrekkelig finansiering til forskning og bekjempelse av klimaendringer, samt sikre kontinuiteten i EUs hovedpolitikk, slik som den felles jordbrukspolitikken og støtten til fattigere regioner.

Forslaget inkluderer en reform av inntektssiden slik at EU har flere egne inntektsressurser, for eksempel en ny selskapsskattordning (inkludert beskatning av store selskaper i den digitale sektoren), inntekter fra utslippshandelssystemet og en avgift på plast. Målet er å samle ressurser på EU-nivå for å imøtekomme folks forventninger og forbedre livene.

Fransk forny Europa-medlem Valérie Hayer, forhandleren ansvarlig for egne ressurser, spurte Hahn om parlamentets forslag til egne ressurser gjør fremskritt i samtaler med rådet, som fremdeles ikke har gjort det klart for sine prioriteringer for det langsiktige budsjettet. Hahn bekreftet at ting beveget seg på en avfallsavgift på plast og handelssystemet for utslipp.

Ifølge den nyeste Eurobarometerundersøkelsey, nesten 60% av respondentene fra alle EUs medlemsland tror at landet deres har hatt godt av EU-medlemskap og ønsker at parlamentet skal spille en større rolle. De vil at EU skal samarbeide om grenseoverskridende spørsmål som klimaendringer og bekjempelse av terrorisme.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , ,

Kategori: En forsiden, EU, EU-budsjettet, Europaparlamentet

Kommentarer er stengt.