Kontakt med oss

Kina

#Russia vs # Kina

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Samarbeidet mellom Russland og Kina har dype historiske røtter, og de tidligste manifestasjonene kan finnes allerede under den kinesiske borgerkrigen. Det ser ut til at begge land burde være mest samlet av sin kommunistiske ideologi, men ambisjonene fra deres ledere og viljen til å være de første og mektigste var faktisk den dominerende styrken. Forholdet mellom disse nasjonene har sett tider med blomstrende tider med militære konflikter, skriver Zintis Znotiņš.

Forholdet mellom begge land blir foreløpig presentert som vennlig, men det er vanskelig å kalle dem virkelig vennlige. Selv i fortiden var forholdet mellom Sovjetunionen og Kina basert på hver enkelt nasjons beregninger og forsøk på å spille en ledende rolle, og det virker ikke som om noe har endret seg i dag, selv om Kina har blitt en "smartere" og ressurs- klok rikere spiller enn Russland.

Vi skal nå se på "likhetene" mellom Kina og Russland, måtene de samarbeider og fremtidsutsikter for dem begge.

Russland er en semipresidential føderativ republikk, mens Kina er en sosialistisk nasjon styrt av generalsekretæren for det kommunistiske partiet.

Allerede kan vi se formelle forskjeller, men hvis vi dykker dypere, føler begge land seg som siamesiske tvillinger. Det er mer enn ett parti i Russland, men bare ett parti bestemmer alt som finner sted i landet - De forente Russland. Russland prøver ikke engang å skjule målet om å etablere det nevnte partiet, som er å støtte kursen som ble tatt av den russiske presidenten Vladimir Putin.

Kina har også ni partier1, men bare en av dem har lov til å styre, og det er den Kommunistpartiet i Kina som svarer til generalsekretæren som også er statens president.

Derfor er det et enkelt styrende parti både i Russland og Kina, og dette partiet er ansvarlig for å implementere og utføre hva presidenten ønsker, noe som betyr at begge land styres av en ganske smal krets av mennesker. Det er like vanskelig å spå valgresultater i Russland og Kina som å kunne fortelle at dagen etter mandag er tirsdag. For å skrive dette, brukte jeg mye tid på å lese om historien til Kina og Russland og de aktuelle hendelsene som fant sted i disse landene, og av den grunn tenkte jeg at vi også må se på betydningen av ordet "totalitarisme" .

Annonse

Totalitarisme er et politisk system der et land styres uten folks deltakelse og beslutninger tas uten samtykke fra flertallet av folket; i et totalitært regime styres de viktigste sosiale, økonomiske og politiske forhold av staten. Det er en type diktatur der regimet begrenser folket i alle tenkelige sider av livet.

Viktige egenskaper:

Makt holdes av en liten gruppe mennesker - en klik;

Opposisjon er undertrykt og generell terror er et verktøy for å styre staten;

Alle livets aspekter er underordnet statens interesser og den dominerende ideologien;

Publikum blir mobilisert ved hjelp av en personlighetskult av lederen, massebevegelser, propaganda og andre lignende midler;

Aggressiv og ekspansjonistisk utenrikspolitikk;

Total kontroll over det offentlige liv.2

Er Kina og Russland virkelig totalitære stater? Formelt sett nei, men hvis vi ser på essensen i det, ser vi et helt annet bilde. Vi vil se på alle tegnene på totalitarisme i Kina og Russland, men vi vil ikke fordype oss for dypt i hendelser og hendelser som de fleste av oss allerede er kjent med.

Kan vi si at flertallet av russiske og kinesiske statsborgere driver med beslutninger? Formelt sett, fordi valg foregår i disse landene, men kan vi virkelig kalle dem "valg"? Det ville være umulig å liste opp alle videoopptakene eller artiklene som avslører hvordan valglokalene fungerer for å gi de nødvendige valgresultatene. Derfor kan vi si at allmennheten er involvert i å ta beslutninger, det er bare at resultatene alltid bestemmes av de som har makten.

Det siste avsnittet bringer oss til det første punktet: makten holdes av en liten gruppe mennesker - en klik. Begge nasjonene styres av presidenter som utnevner den de måtte ønske og avskjediger den de måtte ønske. Dette er makten som holdes av en liten gruppe mennesker. Neste poeng - undertrykke opposisjonen og bruke generell terror for å styre staten. Medier har skrevet nok om å undertrykke opposisjonen i begge land, og alle har sett minst en video eller to om dette emnet. For å stoppe sine politiske motstandere og eventuelle hendelser organisert av dem Russland og Kina bruker ikke bare politistyrken deres, men også hæren. Fra tid til annen ser det ut som informasjon om at en opposisjonsaktivist er blitt drept i noen av landene, og disse drapene blir aldri løst.

Vi vil ikke engang begynne å snakke om straffesaker og administrative arrestasjoner av opposisjonsaktivister. Vi kan si at det aktuelle punktet er helt sant. Når det gjelder alle livets sider underordnet staten og ideologien - er det noen som ikke er overbevist om dette? Hvis Russland er engasjert i å begrense og "undervise" innbyggerne ganske ubemerkelig, har Kina ikke tid til seremoni - Kommunistpartiet i Kina har publisert nye retningslinjer for å forbedre den "moralske kvaliteten" til innbyggerne, og dette berører alt det tenkelige aspekter av ens private liv - fra å organisere bryllupsseremonier til å kle seg på riktig måte.3 Blir publikum i Russland og Kina mobilisert ved bruk av kulturen til personlighet, massebevegelser, propaganda og andre midler? Vi kan se på 9. mai-feiringer i Russland og all den omkringliggende retorikken, og begivenhetene som ble viet til jubileet for grunnleggelsen av Folkerepublikken Kina. Jeg beklager, men det føles som om jeg ser på noen montering av Stalin og Hitler-tiden, men på en mer moderne måte, og i stedet for Stalin og Hitler er det noen nye ansikter. Hva er igjen? Selvfølgelig aggressiv og ekspansjonistisk utenrikspolitikk. Kina har vært veldig aktiv i Sør-Kinahavet i mange år nå, noe som har forverret spenningen blant de væpnede styrkene til sine naboer - Brunei, Malaysia, Filippinene, Taiwan og Vietnam.

Kina fortsetter å fysisk gripe, kunstig bygge og bevæpne øyer langt fra breddene. Og de siste årene har Kina vært spesielt aggressiv overfor Taiwan, som regimet ser på å være rettmessig deres.4 Kina er også villig til å innføre sanksjoner mot nasjonene som har til hensikt å selge våpen til Taiwan.

Imidlertid, når det gjelder væpnet aggresjon blekner Kina i forhold til Russland, som ikke er sjenert for å bruke væpnet aggresjon mot sine nære og fjerne naboer for å nå sine mål. Russlands aggresjon går hånd i hånd med sin nihilisme. Jeg er sikker på at jeg ikke trenger å minne deg om hendelsene i Georgia, Ukraina og tidligere i Tsjetsjenia. Russland vil benytte enhver anledning til å vise alle sine store våpen, og dette inkluderer også direkte eller skjult engasjement i forskjellige militære konflikter.

Kanskje noen av dere vil være uenige, men slik jeg ser det er Kina og Russland for tiden totalitære stater i essensen.

Historien har vist oss at til og med et visst punkt selv to totalitære land er i stand til å samarbeide. La oss huske "vennskapet" mellom Nazi-Tyskland og USSR, men la oss heller ikke glemme hva dette vennskapet resulterte i.

Det er også sant at de økonomiske sanksjonene som ble innført mot Russland har presset det til å være mer vennlig med Kina, men det ser ut til at Kina vil komme ut som vinneren av dette forholdet.

I følge data fra det kinesiske handelsdepartementet mottok den kinesiske økonomien i 2018 56.6 millioner dollar i direkteinvesteringer fra Russland (+ 137.4%), noe som betyr at beløpet av direkteinvesteringer fra Russland nådde 2018 millioner dollar ved utgangen av 1,066.9.

I 2018 mottok den russiske økonomien 720 millioner dollar i direkteinvesteringer fra Kina, noe som resulterte i totalt 10,960 millioner dollar i direkteinvesteringer fra Kina innen utgangen av 2018.

De viktigste områdene for kinesiske investeringer i Russland er energi, landbruk og skogbruk, bygg- og anleggsmaterialer, handel, lett industri, tekstiler, elektriske husholdningsvarer, tjenester osv.

De viktigste områdene for russiske investeringer i Kina er produksjon, bygging og transport.Vi kan se hvor mange investeringer Kina i dette "vennskapet" langt har oversteget Russland. Vi kan heller ikke se bort fra at Kina har startet flere store investeringsprosjekter i andre nasjoner enn det Russland har gjort.

Det skal bemerkes at Kinas anskaffelse av militært utstyr har tillatt russiske våpenprogrammer å eksistere. Russland solgte moderne rustninger til Kina, til tross for bekymringene for at Kina vil være i stand til å "kopiere" de mottatte bevæpningene og deretter forbedre dem. Men behovet for penger var mye større for å bekymre deg for slike ting. Som et resultat ble det tidlig i 2020 konkludert med at Kina har overgått Russland med å produsere og selge våpen.6

Hvis vi ser på hvordan Russland og Kina forsøker å forme opinionen på lang sikt, kan vi se noen forskjeller. Russland prøver å gjøre dette ved å bruke publikasjoner, demonstrasjonsaktiviteter og forsøk for sine landsmenn å bli borgere i hjemlandet mens de opprettholder sin kulturelle identitet for å etablere en intellektuell, økonomisk og åndelig-kulturell ressurs i global politikk.7 Kina har i tillegg til alt dette etablert Confucius-institutter som er underordnet det kinesiske utdanningsdepartementet. Det er totalt 5,418 Confucius-institutter eller klasser over hele verden. Disse instituttene, oppkalt etter den mest kjente kinesiske filosofen, har trukket skarp kritikk over hele verden for sine utenrikspolitiske synspunkter - de som unngår å diskutere menneskerettigheter eller mener at Taiwan eller Tibet er uadskillelige deler av Kina. Disse instituttene har blitt beskyldt for spionasje og begrensning av akademisk frihet.

"Confucius-instituttene er et attraktivt merke for vår kultur å spre til utlandet," sa representant for Kommunistpartiets Politburo Li Changchun i 2011. "De har alltid vært en viktig investering i å utvide vår myke makt. Merkenavnet "Confucius" er ganske attraktivt. Ved å bruke språkopplæringen som et omslag, ser alt logisk og akseptabelt ut fra utsiden. ” Ledelsen for kommunistpartiet kaller disse instituttene en viktig del av dets propagandaverktøysett i utlandet, og det anslås at Kina de siste 12 årene har brukt omtrent to milliarder dollar på dem. Opprettelsen av disse instituttene9 bestemmer at deres ledelse, personell, retningslinjer, undervisningsmateriell og mesteparten av deres finansiering er sikret av Hanban institusjon som er under det kinesiske utdanningsdepartementet.10

Både russiske og kinesiske statsborgere kjøper eller leier eiendom i utlandet. Russere gjør dette slik at de har et sted å gå i tilfelle nødvendigheten skulle oppstå.

Kinesiske statsborgere og selskaper leier eller kjøper sakte store skår av land i det russiske fjerne østen. Det er ikke noe nøyaktig estimat for hvor mye land som er overlevert til kineserne, men det sies at det kan variere mellom 1–1.5 milliarder hektar.11

Hva kan vi konkludere med alt dette? Kina og Russland er i hovedsak totalitære stater med oppsvulmede ambisjoner. Hvis Russland prøver å nå sine ambisjoner på en åpent aggressiv og skamløs måte, gjør Kina det samme med forsiktighet og tanke. Hvis Russland ofte bruker militære midler for å nå sine mål, vil Kina mest sannsynlig bruke økonomiske midler. Hvis Russland forsøker å oppfylle sine ambisjoner arrogant, oppnår Kina det samme resultatet med tilsynelatende godhet og ydmykhet.

Hvilket land har kommet nærmere målet? Jeg tror det absolutt ikke er Russland. I tillegg, akkurat som Sovjetunionen, mener også Russland det er bedre enn Kina. Men for de som observerer fra sidelinjen, er det tydelig at i mange områder Kina langt på vei har lyktes Russland og nå til og med erverver russisk land.

Dette bringer oss tilbake til historien - hva skjer når to totalitære stater deler en grense? En av dem forsvinner til slutt. Foreløpig ser det ut til at Kina har gjort alt som er i sin makt for å holde seg på verdenskartet.

1 https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%BA_%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%85_%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%B9_%D0%9A%D0%9D%D0%A0

2 https://lv.wikipedia.org/wiki / Totalit% C4% 81risms

3 https://www.la.lv/komunistiska-kina-publice-vadlinijas-Pilsonu-moralas-kvalitates-uzlaosanai

4 https://www.delfi.lv/news/arzemes / devini-konflikti-kas-apdraud-pasauli-2019-gada.d?id = 50691613 & page = 4

5 http://www.russchinatrade.ru / ru / ru-cn-samarbeid /investering

6 http://www.ng.ru/economics/2020-01-27/4_7778_weapon.html

7 https://www.tvnet.lv/5684274 / krievijas-am-tautisiem-arzemes-jaklust-par-pilntiesigiem-mitnes-valstu-pilsoniem

8 http://english.hanban.org/node_10971.htm

9 http://english.hanban.org/node_7880.htm

10 https://rebaltica.lv/2019/08 / Kinas-maigas-Varas-rupja-seja /

11 https://www.sibreal.org/a/29278233. Html

Meningene som kommer til uttrykk i denne artikkelen er av forfatteren alene, og gjenspeiler ikke EU Reportersin posisjon.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender