Kontakt med oss

dyre~~POS=TRUNC

MEP-ere stemmer for en ny undersøkelseskomité om #AnimalTransport

Publisert

on

I dag (19. juni), EU-parlamentet overveldende stemte for favør av etableringen av en Undersøkelsesutvalget for transport av dyr. Compassion in World Farming og FOUR PAWS er ​​glade for resultatet av avstemningen. For tiden håndhever EU-landene dårlig EU-loven som er ment å beskytte de millioner av oppdrettsdyr som transporteres tusenvis av miles for slakting, avl eller videre oppfetting hvert år.

EU må løse en rekke langvarige problemer knyttet til gjennomføringen av EU-loven om dyretransport, inkludert overbelegg, unnlatelse av å gi de nødvendige hvilestoppene, mat og vann, transport i ekstrem varme, transport av uegnet dyr og utilstrekkelig sengetøy .

Beslutningen fra EU-parlamentet følger en bølge av handlinger fra sivilsamfunnet og EU-institusjonene, og hever røde flagg om saken. EU-kommisjonens siste 'Farm To Fork' strategi sier klart at EU-kommisjonen har til hensikt å gjennomgå lovgivningen om dyretransport. I desember i fjor la EU-rådet vekt på at det er klare mangler og inkonsekvenser angående utfordringene med langtransport i konklusjoner om dyrevelferd.

World Farming EU Compassion Head Olga Kikou sa: ”Parlamentets avstemning om å sette grusomhetene ved dyre transport under rampelyset bringer håp. Hvert år transporteres millioner av husdyr live på lange og grufulle reiser, ofte i skitne forhold, trangt og ofte tråkkes på hverandre. Om sommeren blir de transportert i svakt høye temperaturer, dehydrert og utmattet. Noen av dem omkommer. For mange er dette de siste torturistene før de når slakteriet. EU-lovgivning skal beskytte dyr mot slik lidelse, men de fleste EU-land overholder ikke lovkravene om transport og lar slik grusomhet fortsette. Dette må stoppe. EU må endelig redusere antallet og den totale varigheten av transportene og sette en stopper for dyreeksport utenfor EUs grenser. ”

FOUR PAWS European Policy Office Director Pierre Sultana sa: ”Dagens beslutning er en milepæl for dyrevelferd. Stortinget har benyttet anledningen til å ta tak i dyreplager under transport. Systematiske brudd under transport av dyr har blitt kritisert i årevis. Undersøkelseskomiteen vil undersøke brudd og feiladministrasjon av dyretransportforordningen av EU-kommisjonen og EU-landene. Stortinget, som den direkte valgte representasjonen for de europeiske borgerne, oppfyller dermed sin viktigste oppgave, nemlig utøvelsen av demokratisk tilsyn og kontroll. Dette er et tydelig tegn for medlemslandene og EU-kommisjonen å gjøre mer for å unngå dyrelidelse og håndheve EU-regulering. ”

 1. De forslag ble fremmet av EU-parlamentets presidentkonferanse 11. juni. I løpet av forrige valgperiode vedtok Europaparlamentet en gjennomføringsrapport om direktetransport og konkluderte med at det virkelig var behov for en undersøkelseskomité om live (2018/2110 (INI), Punkt 22). I følge EU-kommisjonens oversiktsrapporter om dyretransport av land og ved sjø, er det utbredt mislighold og regelmessig unnlatelse av myndighetene i medlemsstatene å håndheve denne loven. Den europeiske revisjonsretten konkluderte også i sin rapporterer om implementering av dyrevelferdslovgivning som "svakheter vedvarer på visse områder knyttet til velferdsspørsmål" under transport.
 2. Undersøkelseskomiteen er et etterforskningsinstrument som EU-parlamentet kan beslutte å opprette for å ta opp presserende samfunnsspørsmål. I løpet av de siste lovbestemmelsene opprettet for eksempel EU-parlamentet spesielle komiteer i etterkant av LuxLeaks- og galekyesykdomsskandaler.
 3. Medfølelse i verdensbruk har kjempet for velferd for husdyr og bærekraftig mat og oppdrett i over 50 år. Vi har over en million tilhengere og representasjoner i elleve europeiske land, USA, Kina og Sør-Afrika. EU-kontorets kampanje for å få slutt på bruken av grusomme bursystemer, redusere vårt forbruk av animalske produkter, en slutt på langdistansetransport av levende dyr og eksporten av levende dyr utenfor EU, og høyere dyrevelferdsstandarder, inkludert for fisk .
 4. FIRE PAVER er den globale dyrevelferdsorganisasjonen for dyr under menneskelig påvirkning, som avslører lidelse, redder dyr i nød og beskytter dem. FOUR PAWS ble grunnlagt av Heli Dungler i Wien i 1988 og fokuserer på ledsagende dyr, inkludert løshunder og katter, husdyr og ville dyr som holdes under upassende forhold, så vel som i katastrofe- og konfliktsoner. Med bærekraftige kampanjer og prosjekter gir FOUR PAWS rask hjelp og langsiktig beskyttelse for lidende dyr.

dyre~~POS=TRUNC

#CrueltyFreeEurope-uttalelse om moratorium for dyreforsøk

Publisert

on

I sitt svar til en begjæring som er brakt til Europaparlamentet-petisjonskomiteen Kommisjonen har bedt om et moratorium for dyreforsøk mens deres verdi vurderes, og har igjen sagt at den er fullt forpliktet til det endelige målet om å erstatte dyreforsøk.

Grusomhetsfritt Europa - et nettverk av dyrebeskyttelsesorganisasjoner som er dedikert til å avslutte dyreforsøk i EU - hilser dette engasjementet velkommen, men mener det nå er på tide å få på plass et veikart for å gjøre ord om til en handlingsplan.

Cruelty Free Europe Science Director, Katy Taylor, sa: “Nå mer enn noensinne bør EU vise ambisjon om å utvikle bedre vitenskap og vende seg til mer human og menneskelig relevant forskning og innovasjon. 95% av alle legemidler som er vist å være trygge og effektive i tester på dyr, mislykkes i forsøk på mennesker. Kostnaden for denne feilen er enorm økonomisk og for dyr og mennesker. Hvis noe annet system sviktet så omfattende, ville det for lengst ha blitt skrotet og andre bedre løsninger sikret? "

«Tilbake i 1993 - for 27 år siden - i det femte miljøhandlingsprogrammet for miljø mot bærekraft, ble det satt et mål om å prioritere å oppnå en reduksjon på 2000% i antall virveldyr som ble brukt til forsøk innen 50. I 1997 hadde denne handlingen stille blitt droppet, og antall dyreforsøk i Europa er fortsatt høyt. Så vi har hørt forpliktelsene før. Det er på høy tid for endring. ”

Kommisjonens svar fremhever også sin innsats for å oppmuntre til utvikling av ikke-animalske metoder for å erstatte dyreforskning. Cruelty Free Europe anerkjenner det banebrytende arbeidet som har blitt utført i Europa gjennom organisasjoner som ECVAM, samarbeid som EPAA og Horizon-finansiering, men sier at mye mer må gjøres.

Dr Taylor fortsatte: “Ta forskningsprogrammet Horizon der beregningene våre antyder at finansiering til Horizon 2020-prosjekter som krever primære og sekundære fordeler for ikke-dyrebare metoder, utgjør bare 0.1% av det totale € 80 milliarder programmet for perioden 2014 til 2020. Tenk at mens 48 Horizon-prosjekter på en eller annen måte hevder å bidra til ikke-dyrebare metoder, siterer bruken av "dyremodeller" i regionen 300 bruken som en del av metodikken. Hvis Europa er seriøs med målet om å erstatte dyreforsøk, må det virkelig plassere pengene der munnen er. "

I november 2019 ble det sendt inn en begjæring til presidentene for EU-kommisjonen og Europaparlamentet som ber EU om å foreta en systematisk gjennomgang av alle forskningsområder der dyr brukes. I mai i år bekreftet EU-parlamentets komité for begjæringer at begjæringen var akseptert som tillatt og vil bli formelt vurdert av komiteen. Sammen med våre europeiske partnere har Cruelty Free Europe bedt kommisjonen om å forplikte seg til en omfattende plan med mål og tidsplaner for å få slutt på dyreforsøk i EU.

Fortsett å lese

dyre~~POS=TRUNC

Gårdsdyr lider ved EUs grenser på grunn av #Coronavirus-respons, sier Compassion in World Farming

Publisert

on

Med over 35 frivillige organisasjoner for dyrevelferd, sendte Compassion in World Farming et brev til EU-ledere og ber dem om å tilpasse svaret til COVID-19, siden forsinkelser ved lange grenser fører til dyreplager. Vi ba EU om å forby transport av gårdsdyr til ikke-EU-land, samt reiser som varer over åtte timer.

Medfølelse i verdensbruk er bekymret for at EU-kommisjonen i de nye EU-retningslinjene for grenseforvaltning, som ble publisert denne uken, insisterer på at transporten av levende dyr mellom EU-land må fortsette. Disse retningslinjene ser bort fra de alvorlige problemene som pålegges helse og velferd for husdyr som transporteres, særlig de som transporteres mellom EU og ikke-EU-land.

Kjøretøy med gårdsdyr blir nektet innreise til Kroatia. Det er trafikkøer på 40 km ved grensen mellom Litauen og Polen og køer på den tyske siden av grensen til Polen på 65 km som fører til ventetider på 18 timer. Kjøretøyer med husdyr blir også fanget opp i veldig lange køer ved avkjørselen mellom Bulgaria og Tyrkia - sjåfører som fraktet husdyr rapporterte til Animals 'Angels at de trengte tre timer på å bevege seg 300 m innenfor grensen.

Køene ved grensene hindrer medisinsk utstyr og helsepersonell i å komme seg gjennom. Det er enda mindre sannsynlig at det vil være mulig å ivareta velferden til dyr fanget opp i disse køene.

Dessuten er det en reell risiko for at land stenger sine grenser uten å ha noen infrastruktur på plass for å imøtekomme behovene til de transporterte dyrene, og skaffe det som kreves av EU-lovgivning, som mat, vann og hvileplasser.

Medfølelse med World Farming's Chief Policy Advisor Peter Stevenson sa: “På grunn av de økte forsinkelsene i grensekontrollen som følge av COVID-19, kan transport av gårdsdyr i mange tilfeller ikke gjennomføres på en måte som er i samsvar med EU-lovgivningen. EUs transportforordning krever at dyr flyttes uten opphold til bestemmelsesstedet, og at dyrenes behov blir oppfylt under reisen. Å insistere på fortsatt transport av dyr under slike forhold er uforsvarlig og umenneskelig og ser bort fra EU-traktaten, som bestemmer at EUs lov og politikk må ta full hensyn til dyrevelferd. "

Medfølelse med World Farming's Head of EU Office Olga Kikou sa: "Handelen med levende dyr truer ikke bare dyrenes helse og velvære, men det truer også helsen vår. Sjåførene, dyrehåndterere, veterinærer, embetsmenn og deres familier kan lett bli smittet. I motsetning til andre som går inn og ut av EU, er de ikke pålagt å være i karantene. Vi setter dem og oss selv i fare. Vi blir møtt med aldri før sett tiltak for å inneholde spredning av viruset etter hvert som stadig flere europeiske land går inn i lockdowns. Ikke desto mindre tillater vi levende dyr å transporteres overalt, mens helsemyndighetene anbefaler folk å være hjemme. Dette er en dobbel standard! Handelen med levende dyr kan ikke betraktes som en viktig sektor som leverer viktige tjenester til samfunnet. Denne absurditeten må stoppe! ”

I over 50 år, Medfølelse i verdensbruk har kampanjer for dyrevelferd og bærekraftig mat og jordbruk. Vi har over en million støttespillere og representasjoner i elleve europeiske land, USA, Kina og Sør-Afrika.

Teksten til brevet finner du her.

Fortsett å lese

dyre~~POS=TRUNC

EUs mattrygghetsbyrå kritiserer #RabbitCages

Publisert

on

EUs mattrygghetsbyrå har kritisert bruken av konvensjonelle merd til kaninoppdrett i en ny studie. Den internasjonale NGO Compassion in World Farming ønsker denne rapporten velkommen og ber EU-kommisjonen bruke de nyeste vitenskapelige bevisene og forbedre kaninenes liv i EU.

I den nye rapporterer, konkluderte European Food Safety Authority (EFSA) med at kaninenes velferd er lavere i konvensjonelle bur, sammenlignet med andre systemer. For voksne kaniner er det viktigste velferdsspørsmålet at bevegelsen deres er begrenset. EFSA konkluderer også med at organiske systemer generelt er gode.

Denne studien følger en forespørsel fra Europaparlamentet. I 2017, etter en entusiastisk kampanje av tilhengere av Compassion in World Farming, Europaparlamentet kalt på EU-kommisjonen om å foreslå ny lovgivning med minstestandarder for oppdrettskaniner, og ba EFSA om å produsere denne vitenskapelige undersøkelsen.

Olga Kikou, leder av Compassion in World Farming EU, sa: "I dag utstedte EUs matsikkerhetsbyrå en vitenskapelig mening, og kaster lys over den harde skjebnen til millioner av kaniner, som lydløst lider i bur over hele EU i alle sine liv . Vi ber den nye EU-kommisjonen om å lytte til råd fra dette byrået og iverksette tiltak for å bedre beskytte kaniner. Dette inkluderer å foreslå ny, artsspesifikk lovgivning for kaniner, som mangler for øyeblikket. Dette vil være en stor gevinst for dyr over hele Europa, da kaniner er den nest mest oppdrettsarten i EU når det gjelder antall. "

Olga fortsatte: ”Vi ber også den nye EU-kommisjonen om å forby merd for alle dyr, inkludert høner, purker, kalver, ender og gjess. Når de er bur, lever disse dyrene i lignende elendige forhold og kan ikke utføre den mest grunnleggende naturlige oppførselen. Det nylige europeiske innbyggerinitiativet for å avslutte merdealderen har gjort det krystallklart at EU-borgere bryr seg dypt om husdyr, og at de vil ha dem ut av bur. EU må endelig vise lederskap og gjøre noe med bekymringene til innbyggerne. ”

 1. I over 50 år, Medfølelse i verdensbruk har kampanjer for dyrevelferd og bærekraftig mat og jordbruk. Vi har over en million støttespillere og representasjoner i elleve europeiske land, USA, Kina og Sør-Afrika.
 2. I dag publiserte EFSA også to andre meninger om de fantastiske metodene til kaniner og avliving av kaniner av andre grunner enn kjøttproduksjon. Rapportene at EFSA utgitt i dag er følgende:
 1. Bruken av kaninbur er forbudt eller begrenset i flere EU-land:
 • Østerrike, forbudt for kaniner oppdrettet til kjøtt (2012)
 • Belgia, forbudt for kjøttkaniner eller avlsdyr (2025)
 • Nederland, forbud mot karrige bur (2016)
 • Tyskland, forbud mot karrige bur (2024)
 1. I Europa tilbringer mer enn 300 hundre millioner dyr store deler av livet i bur, som er grusomme og helt unødvendige. De Slutt burtiden European Citizens 'Initiative, støttet av over 170 frivillige organisasjoner, samlet over 1,6 millioner underskrifter og overgått minimumsgrense i 21 EU-land (med forbehold om validering): Østerrike, Belgia, Bulgaria, Kroatia, Tsjekkia, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Irland, Italia, Litauen, Luxembourg, Nederland, Polen, Portugal, Slovakia, Spania, Sverige og Storbritannia. For mer informasjon, vennligst les rapporten vår om merdbruk i Europa [Czech, Dutch, English, Fransk, German, gresk, Italiensk, polsk og Spanish].

Fortsett å lese
Annonse

Facebook

Twitter

Trender