Kontakt med oss

Cyber-spionasje

Kommisjonen lanserer # Women4Cyber ​​- Et register over talenter innen cybersikkerhet

Publisert

on

7. juli, sammen med kommisjonen Women4Cyber, fra kommisjonen European Cybersecurity Organization (ECSO) lanserte den første online registret av europeiske kvinner innen cybersecurity som vil koble ekspertgrupper, bedrifter og beslutningstakere til talenter på området.

Registeret er en åpen, brukervennlig database over kvinner som har ekspertise innen cybersikkerhet, med sikte på å imøtekomme den økende etterspørselen etter fagfolk innen cybersikkerhet i Europa og den relaterte mangelen på talenter på området. Lanseringen følger European Skills Agenda for bærekraftig konkurranseevne, sosial rettferdighet og spenst som kommisjonen la fram 1. juli 2020.

En konserndirektør for Europa i den digitale tidsalderen Margrethe Vestager sa: “Cybersecurity er alles sak. Kvinner bringer erfaring, perspektiver og verdier inn i utviklingen av digitale løsninger. Det er viktig å både berike diskusjonen og gjøre nettområdet tryggere. ”

Fremme av vår europeiske livsførselsdirektør Margaritis Schinas sa: “Cybersikkerhetsfeltet lider under en enorm mangel på ferdigheter. Denne talentmangelen forverres av mangelen på kvinnelig representasjon i feltet. Den oppdaterte ferdighetsagendaen som ble vedtatt av kommisjonen forrige uke, tar sikte på å lukke slike hull. En mangfoldig arbeidsstyrke innen nettverkssikkerhet vil helt sikkert bidra til mer innovativ og robust cybersikkerhet. Registeret som ble lansert i dag, vil være et nyttig verktøy for å markedsføre kvinner innen cybersecurity og skape et mer mangfoldig og inkluderende økosystem for cybersecurity. ”

Kommisjonær for det indre marked, Thierry Breton, sa: "Gjennom årene har vi fremmet forskjellige vellykkede initiativer som har som mål å øke opplæringen i digitale ferdigheter, særlig innen cybersecurity-feltet. Hvert cyber-team trenger å kombinere forskjellige ferdigheter som kombinerer data science, analytics og kommunikasjon. Registeret er et verktøy som tar sikte på å oppnå bedre kjønnsbalanse i arbeidsstyrken for nettbransjen. "

Registeret, som skisserer forskjellige profiler og kartlegger ulike kompetanseområder, er tilgjengelig for alle og vil bli oppdatert regelmessig. Mer informasjon om Women4Cyber-initiativet er tilgjengelig franske baguetter., om kommisjonens Cybersecurity-strategi franske baguetter. og du kan bli medlem av Women4Cyber-registeret ved å klikke franske baguetter..

Virksomhet

#EU Cybersecurity: Commission lanserer offentlig høring om NIS-direktivet

Publisert

on

Kommisjonen lanserte en offentlig høring om revisjon av Direktiv om sikkerhet for nettverks- og informasjonssystemer (NIS-direktivet). Siden det nåværende direktivet trådte i kraft i 2016, har cyber-trusselandskapet utviklet seg raskt. Kommisjonen planlegger nå å starte prosedyren for revisjon av NIS-direktivetsom starter med en offentlig konsultasjon som tar sikte på å samle synspunkter på implementeringen og virkningen av potensielle fremtidige endringer.

En Europa Fit for Digital Age Konserndirektør Margrethe Vestager sa: "Etter hvert som våre daglige liv og økonomier blir stadig mer avhengige av digitale løsninger, trenger vi en kultur av moderne sikkerhet på tvers av viktige sektorer som er avhengige av informasjons- og kommunikasjonsteknologier."

Fremme av vår europeiske livsstils nestleder Margaritis Schinas sa: "Gjennomgangen av direktivet om nettverk og informasjonssystemer er en integrert del av vår kommende EUs sikkerhetsunions strategi som vil gi en EU-koordinert og horisontal tilnærming til sikkerhetsutfordringer."

Kommisjonær for det indre marked, Thierry Breton, sa: "Koronavirus-krisen har trukket fram hvor viktig det er å sikre motstandskraften til nettverksinfrastrukturen vår, spesielt i sensitive sektorer som helse. Denne konsultasjonen er en mulighet for interessenter til å informere kommisjonen om selskapenes og organisasjoners cybersikkerhetsberedskap og å foreslå måter å forbedre den ytterligere. ”

Siden vedtakelsen, NIS-direktiv har sørget for at medlemslandene er bedre forberedt på cyberhendelser og har økt samarbeidet gjennom NIS Samarbeidsgruppe. Det forplikter selskaper som leverer viktige tjenester i viktige sektorer, nemlig innen energi, transport, bankvirksomhet, finansmarkedsinfrastrukturer, helse, vannforsyning og distribusjon og digital infrastruktur, så vel som viktige leverandører av digitale tjenester, for eksempel søkemotorer, cloud computing-tjenester eller online markedsplasser, for å beskytte deres informasjonsteknologisystemer og rapportere viktige cybersikkerhetshendelser til de nasjonale myndighetene.

Konsultasjonen, som vil være åpen til 2. oktober 2020, søker meninger og erfaringer fra alle interesserte interessenter og borgere. Mer informasjon om EUs tiltak for å styrke kapasiteten til cybersikkerhet er tilgjengelig franske baguetter. og i disse Spørsmål og svar, og mer informasjon om arbeidet til NIS Co-operation Group er franske baguetter..

Fortsett å lese

Virksomhet

EU lanserer en oppfordring på 10.5 millioner euro for prosjekter i #Cybersecurity

Publisert

on

Kommisjonen har lansert en ny samtale til en verdi av € 10.5 millioner gjennom Koble Europe Facility (CEF) -program, for prosjekter som vil arbeide for å styrke Europas cybersikkerhetsmuligheter og samarbeid på tvers av medlemslandene. Spesielt vil de jobbe på forskjellige områder, for eksempel med koordinert respons på cybersikkerhetshendelser, cybersecurity-sertifisering, kapasitetsbygging og institusjonelt samarbeid om cybersikkerhetsspørsmål, samt samarbeid mellom offentlig og privat sektor.

Kommisjonær for det indre marked Thierry Breton sa: "Å støtte konkrete prosjekter innen cybersikkerhet bidrar til å fremme innovative teknologier og løsninger på en målrettet måte. Samtalen som lanseres i dag, vil bidra til å styrke vår motstandskraft mot cybertrusler, i tråd med våre digitale ambisjoner i Europa og vår overordnede strategi som omfatter cybersecurity Act, NIS-direktivet og Cyber ​​Blueprint-anbefalingene. ”

Søknadsfristen for å sende inn sitt forslag til 2020 CEF-telefonsamtaler nettsiden er 5. november 2020 og tildelingen av tilskudd forventes kunngjort fra og med mai 2021.Mer informasjon om den nye samtalen er tilgjengelig franske baguetter.. Mer informasjon om EUs tiltak for å styrke cybersikkerhetskapasiteten er tilgjengelig i disse Spørsmål og svar, mens EU-finansierte cybersecurity-prosjekter kan bli funnet franske baguetter..

Fortsett å lese

Cyber-spionasje

#EUCybersecurity - En nylig dannet interessentgruppe vil jobbe med rammeverket for cybersikkerhet

Publisert

on

Kommisjonen og European Agency for Cybersecurity (ENISA) kunngjorde i dag opprettelsen av Interessenter Cybersecurity Certification Group (SCCG), som vil gi råd om strategiske spørsmål angående cybersecurity-sertifisering, samtidig som den vil hjelpe kommisjonen i utarbeidelsen av Unionens rullerende arbeidsprogram.

Videre er målet, slik det er forutsett av EUs cybersecurity Act som ble vedtatt for ett år siden, er å lage markedsdrevne sertifiseringsordninger og bidra til å redusere fragmentering mellom ulike eksisterende ordninger i EUs medlemsland. Det første møtet i konsernet finner sted i dag. Kommisjonær for det indre marked Thierry Breton sa: "Ikke bare vil sertifisering spille en avgjørende rolle for å øke tilliten og sikkerheten til IKT-produkter, men det vil også gi europeiske selskaper de nødvendige verktøyene for å demonstrere at deres produkter og tjenester har topp moderne cybersecurity-funksjoner. . Dette vil igjen gi dem mulighet til å konkurrere bedre i det globale markedet. Stakeholder Cybersecurity Certification Group vil hjelpe ved å få til den nødvendige kompetansen og rådene for å lage et skreddersydd og risikobasert EU-sertifiseringssystem. "

ENISAs administrerende direktør Juhan Lepassaar la til: “Cybersecurity-sertifisering tar sikte på å fremme tillit til IKT-produkter, prosesser og tjenester, samtidig som vi takler fragmenteringen av det indre markedet og dermed reduserer kostnadene for de som opererer i det digitale indre markedet. Stakeholder Cybersecurity Certification Group vil utgjøre en del av samfunnet som hjelper til med å bygge og øke bevisstheten rundt EU-ordningene. "

Gruppen består av representanter fra en rekke organisasjoner som inkluderer akademiske institusjoner, forbrukerorganisasjoner, samsvarsvurderingsorganer, standardutviklingsorganisasjoner, selskaper, bransjeforeninger og mange andre. EU jobber med å bygge de nødvendige cybersecurity-evnene for å forhindre og motvirke de stadig skiftende cybertruslene og -angrepene.

Mer informasjon om EUs tiltak for å styrke kapasiteten til cybersikkerhet, inkludert for 5G-nettverk, er tilgjengelig i denne brosjyren. Listen over medlemmer av Stakeholders Cybersecurity Certification Group kan bli funnet franske baguetter. og oppdatert informasjon om dets arbeid ligger i dette webside.

Fortsett å lese
Annonse

Facebook

Twitter

Trender