Kontakt med oss

Kino

#UNIC - Overlevelse av kinoer på spill

Publisert

on

International Union of Cinemas (UNIC), organet som representerer kinohandelsforeninger og operatører over 38 europeiske territorier, har avgitt følgende uttalelse:

"Ettersom europeiske kinooperatører endelig kommer fra en periode med utvidet nedleggelse på grunn av COVID-19-utbruddet og jobber hardt for å ønske publikum tilbake, må fokus i hele bransjen være å sikre at utvinning kan skje, og at publikum kommer tilbake for å nyte det unike opplevelse av å se filmer på storskjerm.

"Mens mange på distribusjonssiden har antydet at 'vi er alle sammen i dette', gjør nylige hendelser det tydeligere enn noen gang at denne følelsen må støttes av handlinger så vel som ord.

"Spesielt må nytt innhold lanseres på kino først og observere et betydelig teatervindu, begge deler er avgjørende for overlevelse og helse for alle deler av den europeiske (og faktisk globale) kinoindustrien.

"En" cinema first "-strategi for filmutgivelser - akkompagnert av en betydelig periode med teatralsk eksklusivitet - er en velprøvd forretningsmodell, og avgjørende for å sikre at publikum kan glede seg over et mangfoldig utvalg av filmer. Dette systemet var grunnlaget for et rekordhøyt rekord. 2019, med 1.34 milliarder opptak og € 8.7 milliarder opptjent på billettkontoret alene i Europa.

"Hele sektoren står overfor enestående utfordringer. Mer enn noen gang må beslutninger i bransjen tas med et langsiktig perspektiv. Hvis studiopartnerne våre forplikter kinoer til å vente til sektoren kommer ut av krisen i USA før de leverer nytt innhold, det vil vise seg for sent for mange europeiske kinoer og deres dedikerte arbeidsstyrke.

"Alle som er avhengige av suksessen til filmindustrien, bør forplikte seg til å sikre fremtidens helse i hele sektoren. Ved å gjøre dette vil de sørge for at den bredere filmindustrien og europeiske kinoer - fra uavhengige skjermbilder til kunsthus og multiplekser - vil komme seg og komme tilbake fra denne krisen sterkere og mer motstandsdyktig enn noensinne. "

Om UNIC

Union Internationale des Cinémas / International Union of Cinemas (UNIC) representerer interessene til kinohandelsforeninger og kinoprodusenter som dekker 38 land i Europa og nærliggende regioner.

Arts

Krigen i # Libya - en russisk film avslører hvem som sprer død og terror

Publisert

on

Tyrkia kan igjen skape hodepine for Europa. Mens Ankara forfølger en utpressingstrategi i Vesten og truer med å la migranter inn i Europa, gjør det Libya til en terroristbase ved å overføre militante fra Idlib og Nord-Syria til Tripoli.

Tyrkias regelmessige inngripen i libysk politikk reiser igjen problemet med den ny-osmanistiske trusselen, som ikke bare vil påvirke stabiliteten i den nordafrikanske regionen, men også den europeiske. Gitt at Recep Erdogan, ved å prøve rollen som sultan, tillater seg å utpresse europeerne ved å skremme tilstrømningen av migranter. Denne destabiliseringen av Nord-Afrika kan også føre til en ny bølge av migrasjonskrise.

Hovedproblemet er imidlertid Tyrkias anstrengte forhold til sine allierte. Situasjonen i regionen bestemmes i stor grad av de anstrengte forholdene mellom Tyrkia og Russland. Gitt de diametralt forskjellige interessene i både Syria og Libya, kan vi snakke om en svekkelse av samarbeidet mellom statene: det er ikke så mye som en stabil allianse, men snarere et komplekst spill med to langvarige frenemer, med periodiske angrep og skandaler. mot hverandre.

Avkjølingen av forholdet er illustrert i den andre delen av den russiske filmen "Shugaley", som fremhever Tyrkias ny-osmanistiske ambisjoner og dens kriminelle forbindelser med GNA. De sentrale figurene i filmen er russiske sosiologer som ble kidnappet i Libya og som Russland prøver å bringe tilbake til hjemlandet. Viktigheten av sosiologers tilbakevending diskuteres på høyeste nivå, spesielt ble dette problemet reist av Russlands utenriksminister Sergei Lavrov i juni 2020 under et møte med en delegasjon fra den libyske GNA.

Den russiske siden kritiserer allerede åpent Tyrkias rolle i Libya, i tillegg til å legge vekt på tilførsel av terrorister og våpen til regionen. Forfatterne av filmen uttrykker håp om at Shugaley selv fortsatt er i live, til tross for konstant tortur og brudd på menneskerettighetene.

Handlingen til "Shugaley" dekker flere emner som er smertefulle og upraktiske for regjeringen: tortur i Mitiga fengsel, en allianse av terrorister med regjeringen til Fayez al-Sarraj, tillatelse fra regjeringsmilitante, utnyttelse av ressurser fra libyere i interessene til en smal krets av eliter.

Avhengig av Ankaras ønsker, driver GNA en tyrkisk politikk, mens Recep Erdogans styrker i økende grad integreres i regjeringens maktstrukturer. Filmen snakker gjennomsiktig om gjensidig fordelaktig samarbeid - GNA mottar våpen fra tyrkerne, og til gjengjeld innser Tyrkia sine nyo-osmanske ambisjoner i regionen, inkludert de økonomiske fordelene med rike oljeavsetninger.

"Du er fra Syria, ikke sant? Så du er en leiesoldat. Dumme, det var ikke Allah som sendte deg hit. Og de store gutta fra Tyrkia, som virkelig vil ha libysk olje. Men du vil ikke å dø for det. Her sender de idioter som deg hit, "sier Sugaleys hovedperson til en militant som jobber for GNA kriminelle byråer. I det store og hele illustrerer alt dette bare virkeligheten: I Libya prøver Tyrkia å fremme kandidaturet til Khalid al-Sharif, en av de farligste terroristene nær al-Qaida.

Dette er roten til problemet: faktisk selger al-Sarraj og hans følge - Khalid al-Mishri, Fathi Bashaga osv. - landets suverenitet slik at Erdogan stille kan fortsette å destabilisere regionen, styrke terroristceller og dra nytte av dette. - samtidig som sikkerheten i Europa trues. Bølgen av terrorangrep i europeiske hovedsteder fra 2015 er noe som kan skje igjen hvis Nord-Afrika fylles med terrorister. I mellomtiden hevder Ankara, i strid med internasjonal lov, plass i EU og mottar finansiering.

Samtidig griper Tyrkia jevnlig inn i de europeiske landene og styrker lobbyen på bakken. For eksempel er et nylig eksempel Tyskland, der Military Counterintelligence Service (MAD) etterforsker fire mistenkte tilhengere av den tyrkiske høyreekstreme "Grey Wolves" i landets væpnede styrker.

Den tyske regjeringen har nettopp bekreftet som svar på en forespørsel fra Die Linke-partiet om at Ditib ("Turkish-Islamic Union of the Institute of Religion") samarbeider med ekstreme tyrkisk-orienterte "Grey Wolves" i Tyskland. Svaret fra den tyske føderale regjeringen henviste til samarbeid mellom tyrkiske ekstreme høyre-ekstremister og den islamske paraplyorganisasjonen, den tyrkisk-islamske unionen av Institutt for religion (Ditib), som opererer i Tyskland og kontrolleres av det tyrkiske statlige organet, kontoret of Religious Affairs (DIYANET).

Ville det være en passende beslutning å tillate medlemskap i EU til Tyrkia, som ved hjelp av utpressing, ulovlige militære forsyninger og integrering i maktstrukturene, forsøker hæren og etterretningen å styrke sin posisjon både i Nord-Afrika og i hjertet av Europa? Landet som ikke en gang kan samarbeide med sine allierte som Russland?

Europa må revurdere sin holdning til Ankaras ny-osmanistiske politikk og forhindre videreføring av utpressing - ellers risikerer regionen å møte en ny terror-æra.

For mer informasjon om "Sugaley 2" og for å se trailere av filmen, besøk http://shugalei2-film.com/en-us/

Fortsett å lese

Awards

Fire #MEDIA-filmer skal konkurrere om #GoldenLion på #VeniceFilmFestival

Publisert

on

den 76th Venice Film Festival startet 28 august, med 12 filmer støttet av MEDIA-programmet - EUs program for å støtte den europeiske film- og audiovisuelle industrien. Fire av de MEDIA-støttede filmene har i tillegg blitt listet opp for å konkurrere om golden Lion: Sannheten av Hirokazu Kore-eda (Frankrike, Japan), Om endeløshet av Roy Andersson (Sverige, Tyskland, Norge), Martin Eden av Pietro Marcello (Italia, Frankrike) og Den malte fuglen av Václav Marhoul (Tsjekkia, Ukraina, Slovakia). De Orizzonti-konkurranse som er dedikert til de siste estetiske og uttrykksfulle trender i internasjonal kino, vil inneholde MEDIA-støttet Blanco en blanco av Theo Court (Spania, Chile, Frankrike, Tyskland) og Mor av Rodrigo Sorogoyen (Spania, Frankrike).

Filmen Effetti Domino av Alessandro Rosseto (Italia) vil bli vist i Sconfini-seksjonen som er viet til art-house- og sjangerfilmer, eksperimentelle og kunstnerfilmer. Fem flere filmer støttet av MEDIA vil delta i de uavhengige seksjonene Giornate degli Autori så vel som i Venezias internasjonale filmkritikeruke holdt parallelt med festivalen. På sidelinjen for festivalen vil Europakommisjonen også organisere lørdag (31 august) European Film Forum. Mer informasjon om de MEDIA-støttede filmene på filmfestivalen i Venezia er tilgjengelig franske baguetter., MEDIA-programmet franske baguetter. og på European Film Forum franske baguetter.. Mer informasjon om kommisjonens støtte til audiovisuelle og kreative sektorer i 2020 er tilgjengelig franske baguetter..

Fortsett å lese

Kino

Sesong av #ClassicFilms - europeiske klassikere vist på #CulturalHeritage-arenaer over hele Europa

Publisert

on

I sommer vises europeiske filmklassikere på noen av Europas mest ikoniske kulturarvsteder. UInntil slutten av september vil klassiske filmer fra hele EU bli vist gratis på et bredt utvalg av arenaer i 13 EU-land - fra småbyer til hovedstader - med vekt på Europas rike og mangfoldige kulturarv. Som en del av den bredere restaureringen og digitaliseringen av kulturarvfilmer, støttes arrangementsserien 'A Season of Classic Films' av Creative Europe Media programmer.

Utdanning, kultur, ungdoms- og idrettskommisjonær Tibor Navracsics sa: "Europeisk kulturarv, inkludert våre store filmklassikere, bør være tilgjengelig for alle. Jeg er glad for å se at Season of Classic Films gjør det mulig for alle interesserte å være en del av en opplevelse som deles over hele Europa, selv når du deltar på et lokalt arrangement. ”

Kommisjonær for digital økonomi og samfunn, Mariya Gabriel, la til: "Kino er en viktig del av vår rike og mangfoldige europeiske kultur og bidrar til å forsterke bånd mellom mennesker som føler den samme lidenskapen og følelsen for filmer. Digital transformasjon har et avgjørende potensial for å styrke de positive effektene. av kultur, både økonomisk og sosialt. Dette er utfordringen med vår strategi Digital4Culture, å dra nytte av denne vellykkede forbindelsen mellom digital teknologi og kultur. "

Den klassiske filmsesongen starter på Bologna Filmfestival med a presentasjon av noen av de restaurerte filmene skutt med Gaumonts Chronochrome fargesystem, en av de tidligste fargefilmingsteknikkene. Blant de klassiske filmene som skal vises i løpet av sesongen er noen av de mest kjente titlene i verdens kino, inkludert Fritz Langs Metropolis (1927), Francois Truffaut 400 blåser (1959), og Cinema Paradiso (1988) av Giuseppe Tornatore. De ikoniske arenaene som arrangerer skjermene, inkluderer Aristotelous Square i Thessaloniki, Hellas, Kilkenny Castle i Irland og Piazza Maggiore i Bologna, Italia. Hele sesongprogrammet er tilgjengelig franske baguetter..

Bakgrunn

Siden 1991 har EU-kommisjonen støttet Europas audiovisuelle sektor, og bidratt til konkurransekraft og kulturelt mangfold i Europa gjennom MEDIA-programmet. En av de viktigste handlingene er å gi økonomisk støtte til distribusjon av europeiske filmer utenfor produksjonslandet. Hvert år blir i gjennomsnitt over 400 filmer gjort tilgjengelig for publikum i et annet europeisk land med MEDIAs hjelp. I mai 2018 foreslo kommisjonen å øke budsjettet til programmet med nesten 30% for neste EUs langsiktige budsjett for 2021-2027.

Innenfor dette prosjektet vil Creative Europe Media også finansiere restaurering og digitalisering av arvfilmer for å sikre at den europeiske kulturen går ned til fremtidige generasjoner. Hendelsesserien for denne sommeren ble planlagt som en del av 2018 European Year of Cultural Heritage og forsterket av Digital4Culture strategi.

'A Season of Classic Films' følger et første initiativ, The European Cinema Night, som programmerte 50 gratis visning av 20 MEDIA-støttede filmer fra 3 til 7 December 2018 over hele EU og nådde nesten 7,200-folk. Den klassiske filmsesongen forventes å tiltrekke 15,000 Europeans til gratis screenings.

Mer informasjon

Fullt program av "A Season of Classic Films"

Interaktivt kart med alle visningene

Faktaark: MEDIA-Kreativt Europa i 2021-2027 EU-budsjettet

Europeisk kulturarv

Fortsett å lese
Annonse

Facebook

Twitter

Trender