Kontakt med oss

EU

EU må tilpasse seg paradigmeskift i #MiddleEast

Publisert

on

Historiske nyheter, ekstraordinær utvikling. Uten tvil en av de viktigste nyhetene i sommer i verden: De forente arabiske emiraters beslutning, en av de viktigste Gulf-statene, om å normalisere sine forbindelser med staten Israel, skriver Yossi Lempkowicz, senior medierådgiver Europe Israel Press Association (EIPA).
En beslutning som foretrekker en fullstendig holdningsendring fra de arabiske landene til Israel som ikke lenger blir sett på som fienden til den arabiske verden, men tvert imot som en alliert og partner i fred, sikkerhet og økonomisk utvikling i hele regionen.
Abu Dhabi ble den tredje hovedstaden etter Kairo og Amman som krysset Rubicon. Andre land forventes å følge. Vi snakker nå om Oman, Bahrain, Sudan, Marokko ... og hvorfor ikke Saudi-Arabia. En normalisering som illustrerer fremveksten av en ny generasjon arabiske ledere som har en annen visjon om regionen.
Denne UAE-Israel-avtalen, innhentet i regi av Trump-administrasjonen, gir et utvilsomt dødelig slag mot dogmen - allment holdt i Europa og andre steder i verden - at løsningen av den israelsk-palestinske konflikten er en forutsetning for en anerkjennelse av Israel av arabiske land. Et konsept som har gjort det mulig for den palestinske ledelsen å opprettholde en negativ holdning gjennom ethvert år til ethvert forsøk på forhandlinger med Israel. Det skal være en spillveksler.
En stein, to slag. I tillegg til normaliseringen av forholdet mellom de to landene og til slutt installasjonen av gjensidige ambassader og lanseringen av direktefly, gir avtalen også et essensielt element for Emiratene: den spesifikke aksepten fra Israels statsminister Benjamin Netanyahu av suspensjonen av hans plan om å utvide israelsk suverenitet til deler av Judea og Samaria (Vestbredden). Et prosjekt som likevel var en del av Netanyahus valgløfter. "Prioriteten er å utvide fredskretsen," sa han til Abu Dhabi-baserte Sky News Arabia.
I følge en kanal 12-avstemning foretrekker nesten 80% av israelerne en normaliseringsavtale med arabiske land fremfor en utvidelse av israelsk suverenitet.
Forsinkelse av annekteringen (av territorier), eller fortrinnsvis kansellering av det, vil spare Israel unødvendige politiske, sikkerhetsmessige og økonomiske kostnader og la det fokusere på de virkelige nasjonale sikkerhetsutfordringene fremover: økonomien, Covid -19, Iran, Hizbollah og Gaza '', sa Amos Yadlin, som leder det prestisjetunge Institute for National Security Studies (INSS) i Tel Aviv.
Det er to leirer i Midtøsten i dag. De som er imot radikal islam, ønsker å fremme fred, stabilitet og økonomisk utvikling i regionen - inkludert Israel og De forente arabiske emirater, andre Gulf-land, men også Egypt, Jordan - og de som, i likhet med Iran og Tyrkia (sammen med Qatar), søker hegemonisk og krigslignende dominans i regionen gjennom deres fullmakter, Hizbollah, Hamas og annet muslimsk brorskap. Som i Libanon, Syria, Irak, Gaza eller Libya.
Avtalen mellom De forente arabiske emirater og Israel markerer tydelig en endring i oppfatningen av den jødiske staten i den arabiske verden. Israel blir ikke lenger sett av disse landene som en trussel, men som en stabiliserende styrke i en flyktig og kaotisk region. Israel er også en militær, teknologisk og økonomisk makt å samarbeide med.
"Bestemmelsen (i avtalen) som inviterer enhver fredselskende muslim til å besøke Al-Aqsa-moskeen i Jerusalem signaliserer til den islamske verden at den eneste veien til Jerusalem er gjennom fred med Israel," skriver Amos Yadlin.
Palestinerne gjorde feilen ved gjentatte ganger å fordømme båndene som ble smidd gjennom årene av sine arabiske brødre med Israel, og foretrakk å klemme falske venner i Teheran og Ankara. I realiteten er det palestinerne som forlot sine arabiske brødre til fordel for utenlandske usurperser. Mektige arabiske land har fått nok og velger å fremme sine nasjonale sikkerhetsinteresser uten å ta hensyn til stemningene hos palestinerne, '' skriver Dmitri Shfutinsky fra Begin-Sadat-senteret for strategiske studier.
Vil europeerne forlate sin utdaterte oppfatning av fredsprosessen i Midtøsten - nærmere bestemt den israelsk-palestinske konflikten - og forstå det faktum at denne normaliseringsavtalen utgjør opptakten til en dyp regional geopolitisk evolusjon? Et nytt paradigme.
Fikk EUs utenriksminister Josep Borrell det da han ønsket normaliseringsavtalen velkommen, mens han erkjente den '' konstruktive rollen '' som USA spilte i denne forbindelse? En slik normalisering vil komme begge land til gode og vil utgjøre et "grunnleggende trinn for stabilisering av hele regionen," understreket han. Han kalte også Israels forpliktelse til å stanse planene om å utvide suvereniteten til en del av Vestbredden som et "positivt skritt." Et prosjekt som europeerne hadde prøvd i flere måneder for å overbevise Israel om å forlate ... En mindre torn i de komplekse forholdene mellom EU og Israel.
Etter en telefonsamtale med Israels utenriksminister Gabi Ashkenazi, sa hans tyske kollega Heiko Maas, hvis land for øyeblikket har formannskapet i EU, at normaliseringsavtalen kan gi et '' nytt momentum '' mot fred i regionen….
En melding videreført av lederen for det franske diplomatiet Jean-Yves Le Drian som snakker om en "ny sinnstilstand" illustrert av disse kunngjøringene som skulle tillate gjenopptakelse av forhandlingene mellom israelerne og palestinerne.
Nå som annekteringsprosjektet på Vestbredden - den viktigste snublesteinen for EU - har blitt frosset takket være avtalen mellom De forente arabiske emirater og Israel, er det på høy tid at lederne av EU tar en beslutning. initiativ for å styrke de i Midtøsten som bryter tabuer og søker å utvide fredskretsen.
Meningene som kommer til uttrykk i denne artikkelen er forfatteren alene, og gjenspeiler ikke noen meninger fra den delen av EU Reporter.

EU

Kommisjonen vedtar ambisiøse handlingsplaner for kapitalmarkedsunionen og digital finanspakke

Publisert

on

EU-kommisjonen har vedtatt en ny, ambisiøs handlingsplan for å styrke EUs kapitalmarkedsunion i løpet av de kommende årene. EUs høyeste prioritet i dag er å sikre at Europa kommer seg etter den enestående økonomiske krisen forårsaket av koronavirus. Å utvikle EUs kapitalmarkeder, og sikre tilgang til markedsfinansiering, vil være viktig i denne oppgaven. Handlingsplanen tar sikte på å utvikle og integrere EUs kapitalmarkeder for å sikre at de kan støtte en grønn, inkluderende og motstandsdyktig økonomisk gjenoppretting ved å gjøre finansiering mer tilgjengelig for europeiske selskaper.

A pressemelding, tilgjengelig på alle språk, a Q & A og en faktaark er tilgjengelig online med mer informasjon.

EU-kommisjonen har også vedtatt en ambisiøs Digital Finance-pakke for å sikre en konkurransedyktig og digital, vennlig EU-finanssektor som gir forbrukerne tilgang til innovative finansielle produkter, moderne betalinger, samtidig som forbrukerbeskyttelse og finansiell stabilitet sikres.

Digital Finance-pakken består av:

  • En digital økonomistrategi
  • Lovgivningsforslag for et EU-rammeverk for kryptoaktiva
  • Lovgivningsmessige forslag til et EU-rammeverk om cyberresiliens
  • En detaljbetalingsstrategi, som søker å oppnå et fullt integrert EU-betalingssystem for detaljhandel, inkludert umiddelbare betalingsløsninger som fungerer på tvers av landegrensene.

A pressemelding på alle språk, a Q & A og en faktaark er tilgjengelige online. Følg pressekonferansen av konserndirektør Dombrovskis videre EBS.

Fortsett å lese

Kina

Huawei-sjef: Verden trenger en åpen tilnærming til vitenskapelig forskning

Publisert

on

På webinaret for Beijing-basert forskning og vitenskap knyttet til Europa og fra EU kom jeg med følgende kommentar til temaet forskningssamarbeid i Europa: “Nasjonalisering av vitenskapelig aktivitet - land for land - er ikke det verden trenger på denne gangen," skriver Abraham Liu.

Her ser du hvorfor

Hendelsene rundt COVID-19 har gitt oss alle tid til å reflektere over mange forskjellige spørsmål - noen er av mikro- eller personlig skala - andre har en større makroøkonomisk dimensjon.

Men ettersom verden begynner å finne en vaksine for COVID-19, er det en klar gryende erkjennelse for oss alle å reflektere over.

Forskning, utdanning, private og offentlige organer fra hele verden må samarbeide om grunnleggende og anvendt forskning. Uten intensivt internasjonalt engasjement og samarbeid vil samfunnet ikke kunne dra nytte av nye innovative produkter og tjenester. Regjeringer og privat sektor må i vesentlig grad investere i grunnleggende vitenskapelig forskning hvis morgendagens nye produkter skal leveres til det globale markedet.

Innovasjonsprosessen må ikke være begrenset til ett selskap eller noe land. Vitenskapelig fortreffelighet som samarbeider over landegrensene kan skape nye produkter som adresserer viktige sosioøkonomiske utfordringer i verden i dag. Det er grunnen til at så mange forskningsgrupper med flere jurisdiksjoner over hele verden jobber med en vaksine for COVID-19.

Det samme prinsippet - nemlig behovet for internasjonalt engasjement og samarbeid - gjelder IKT-sektoren og muligheten til å bringe nye teknologiske innovasjoner inn på markedet.

Huawei er et av de mest innovative selskapene i verden.

Under EUs industrielle resultattavle for forskning og utvikling 2019 ligger Huawei på femteplass i verden når det gjelder nivået på økonomiske investeringer som selskapet gjør innen FoU. Dette er et funn av EU-kommisjonen som har undersøkt 2,500 selskaper i verden som investerer minst 30 millioner euro i FoU per år. Vi:

  • Kjør 23 forskningssentre i 12 land i Europa.
  • Hold 240 + teknologipartnerskapsavtaler med forskningsinstitutter i Europa.
  • Samarbeid med over 150 Europeiske universiteter om forskning.
  • Anvende 2,400 forskere og forskere i Europa.
  • Investere 15% av våre globale inntekter til forskning hvert år, og dette investeringsnivået kommer til å øke.

Internasjonalt samarbeid er kjernen i Huawei forretningsmodell når det gjelder forskningsaktiviteter.

Europa er hjemmet til 25% av alle globale FoU-investeringer. En tredjedel av alle vitenskapelige publikasjoner som gjennomgås i verden i dag kommer fra europeiske forskere. Europa er hjemmet til de beste forskerne i verden. Og dette er grunnen til at så mye av Huawei-investeringene på forskningssiden er basert i Europa.

Huawei har deltatt i 44 samarbeidsprosjekter under både FP7 og under Horizon 2020. Vi har engasjert oss i forskning som dekker for eksempel 5G, sky og enhetsteknologier og bygging av IKT-plattformer som skal levere fremtidens smarte byer. Så Huawei har et sterkt innebygd avtrykk på forskning i Europa, og dette forblir tilfelle i mange år fremover. Faktisk åpnet Huaweis første forskningsanlegg i Sverige i 2000.

Huawei Research Center i Göteborg

Horisont Europa - det neste EU-instrumentet for forskning, innovasjon og vitenskap 2021-2027 vil spille en sentral rolle i å levere på EUs institusjoners politiske agenda. Dette inkluderer å styrke EUs industrielle strategier, gjennomføre EUs grønne avtale og takle FNs bærekraftsmål.

Huawei kan positivt støtte implementeringen av denne spennende nye EU-politiske agendaen.

'Nasjonalisering' eller 'de-compartmentalization' av vitenskapelig og forskningsaktivitet - land for land - er ikke det verden trenger i dag. Offentlig, privat, utdanning og statlig sektor må ta en åpen tilnærming til vitenskapelig engasjement. Dette vil sikre at de viktigste globale utfordringene verden står overfor i dag kan adresseres positivt for hele menneskeheten.

Videre lesing

Last ned


Ansvarsfraskrivelse: Eventuelle synspunkter og / eller meninger e

Fortsett å lese

Kina

Tanker om Japan etter utenrikspolitikken

Publisert

on

Etter mer enn syv år med jevn styre, Shinzo Abe (Bildet) resignasjon som Japans statsminister har igjen satt landets utenrikspolitikk i verdens søkelys. Med Liberal Democratic Party (LDP) som kappes for utvalget av ny partileder og senere, nasjonens statsminister, har flere mulige kandidater kommet frem. Bortsett fra den ambisiøse Shigeru Ishiba som tidligere har forsøkt å utfordre Abe for partiets ledelse, forventes andre som Yoshihide Suga (nåværende regjeringssekretær) og Fumio Kishida å stille som kandidater for topp-stillingen i LDP så vel som Myndighetene.

For det første har oppfatningen av Kina i den japanske offentligheten og LDP vært på et lavt nivå allerede før COVID-19-pandemien rammet Japan. I følge Pew Research Center's Global Attitudes survey i slutten av 2019, så mye som 85% av den japanske offentligheten så Kina negativt - et tall som satte Japan som det landet som hadde det mest negative synet på Kina blant de 32 landene som ble spurt det året. Enda viktigere, slik undersøkelse ble utført måneder før de tre hendelsene: spredningen av COVID-19-pandemien, vedtakelsen av sikkerhetsloven i Hong Kong og den fortsatte tvisten om Senkaku (eller Diaoyu) -øyene. Med alle disse tre problemene som involverer Kina samtidig, vil det være utfordrende å forvente at den japanske offentligheten vil ha et mer positivt syn på Beijing i år.

Rivaliseringen mellom USA og Kina i dag har også kommet inn i ukart farvann der militær konflikt ikke lenger er en fjern drøm for mange. Gitt sine etablerte forhold til både USA og Kina, er en slik utfordring fortsatt å være den vanskeligste for Abes etterfølger å kjempe med. På den ene siden må Tokyo beskytte sine nære handelsforbindelser med Kina, mens på den andre må den første være avhengig av sin sikkerhetsallianse med USA for å sikre både nasjonal og regional sikkerhet mot hypotetiske trusler (inkludert Kina). Som rapportert av Kyodo News i juli i fjor var Suga selv klar over et slikt dilemma som en mellommakt og til og med anerkjente at maktbalansestrategien kanskje ikke lenger ville være passende gitt det nåværende frie fallforholdet mellom Washington og Beijing. I stedet varslet Suga om muligheten i Fasader med en av de to maktene som det mulige alternativet for Japan i nær fremtid. Selv om han ikke nevnte hvilket land han skulle ta stilling til i tilfelle et slikt scenario ble en realitet, burde ikke politiske observatører være for avgjørende ved at han vil velge Kina i motsetning til USA hvis han blir den nye japanske statsministeren.

Til slutt arver Abes etterfølger arven etter Japan som en proaktiv leder i Sørøst-Asia-regionen. Som en person uten mye erfaring med utenrikspolitikk er det utfordrende for Suga (mer enn Kishida og Ishiba) å bevare Japans lederstatus i Asia uten sterk avhengighet av det utenrikspolitiske etablissementet. Når det er sagt, er den nåværende Abe-administrasjonens policy om å oppmuntre produsentene til å skiftproduksjon fra Kina til enten Japans egne kyster eller land i Sørøst-Asia, vil trolig fortsette med tanke på hastetiden som er forsterket av COVID-19-pandemien og de fritt fallende forholdene mellom Kina og Kina.

Med Japans kollektive forfølgelse med USA, India og Australia for den frie og åpne Indo-Stillehavsvisjonen (FOIP) som en sikkerhetsteller mot Beijing i Sørøst-Asia, på toppen av Tokyos nasjonale økonomiske interesse for å redusere sin overdeavhengighet av Kina, passer landet godt inn i den typen ekstern kraft som ASEAN-medlemslandene trenger.

ANBOUND Research Center (Malaysia) er en uavhengig tenketank som ligger i Kuala Lumpur, registrert (1006190-U) med lover og forskrifter i Malaysia. Tenketanken gir også rådgivningstjenester knyttet til regional økonomisk utvikling og politisk løsning. For eventuelle tilbakemeldinger, vennligst kontakt: [Email protected].

Meningene som er uttrykt i artikkelen ovenfor er forfatterens alene, og gjenspeiler ikke noen meninger fra EU Reporter.

Fortsett å lese
Annonse

Facebook

Twitter

Trender