Kontakt med oss

coronavirus

#Coronavirus - Kommisjonen signerer første kontrakt med AstraZeneca

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Den første kontrakten EU-kommisjonen har forhandlet på vegne av EU-landene med et farmasøytisk selskap trådte i kraft etter den formelle signaturen mellom AstraZeneca og Kommisjonen. Kontrakten vil tillate kjøp av en vaksine mot COVID-19 for alle EU-landene, samt donasjon til land med lavere og mellominntekt eller omvisning til andre europeiske land.

Gjennom kontrakten vil alle medlemsland kunne kjøpe 300 millioner doser av AstraZeneca-vaksinen, med opsjon på ytterligere 100 millioner doser, som skal distribueres på populasjonsbasert pro-rata-basis.

Kommisjonen fortsetter å diskutere lignende avtaler med andre vaksineprodusenter og har avsluttet vellykkede utforskende samtaler med Sanofi-GSK 31. juli, Johnson & Johnson 13. august, CureVac 18. august og moderne på 24 August.

Europakommisjonens president Ursula von der Leyen sa: ”Kommisjonen jobber kontinuerlig for å gi EU-borgere en trygg og effektiv vaksine mot COVID-19 så raskt som mulig. Ikrafttredelsen av kontrakten med AstraZeneca er et viktig skritt fremover i denne forbindelse. Jeg gleder meg til å berike vår portefølje av potensielle vaksiner takket være kontrakter med andre farmasøytiske selskaper og samarbeide med internasjonale partnere om universell og rettferdig tilgang til vaksinering. ”

Helse- og mattrygghetskommisjonær Stella Kyriakides (avbildet) sa: “Våre forhandlinger har nå gitt klare resultater: en første kontrakt som ble signert og leverte vår forpliktelse til å sikre en diversifisert vaksineportefølje for å beskytte folkehelsen til våre borgere. Dagens signatur - muliggjort av det viktige grunnlaget som er gjennomført av Frankrike, Tyskland, Italia og Nederland - vil sikre at doser av en vaksine som, hvis de viser seg å være effektive og trygge, vil bli levert på tvers av medlemsstatene. Vi forventer å kunngjøre ytterligere avtaler med andre vaksineprodusenter veldig raskt. “

AstraZeneca og University of Oxford gikk sammen om å utvikle og distribuere universitetets potensielle rekombinante adenovirusvaksine med sikte på å forhindre COVID-19-infeksjon.

AstraZenecas vaksinekandidat er allerede i store kliniske fase II / III-studier etter lovende resultater i fase I / II angående sikkerhet og immunogenisitet.

Kontrakten er basert på den avanserte kjøpsavtalen godkjent 14. august med AstraZeneca, som vil bli finansiert med Nødstøtteinstrument. Landene "Inclusive Vaccine Alliance" (Tyskland, Frankrike, Italia, Nederland) som startet forhandlinger med AstraZeneca ba kommisjonen ta over gjennom en avtale som ble signert på vegne av alle medlemsland.

Annonse

Beslutningen om å støtte vaksinen som er foreslått av AstraZeneca er basert på en sunn vitenskapelig tilnærming og den teknologien som brukes (en ikke-replikativ rekombinant sjimpanse-adenovirusbasert vaksine ChAdOx1), hastighet ved levering i målestokk, kostnad, risikodeling, ansvar og produksjonskapasitet i stand til å forsyne hele EU, blant andre.

Reguleringsprosessene vil være fleksible, men forbli robuste. Sammen med medlemslandene og Det europeiske legemiddelkontoret vil kommisjonen bruke eksisterende fleksibilitet i EUs regelverk for å fremskynde godkjenning og tilgjengelighet av vellykkede vaksiner mot COVID-19, samtidig som standardene for vaksinekvalitet, sikkerhet og effekt opprettholdes.

De nødvendige sikkerhetskravene og den spesifikke vurderingen fra Det europeiske legemiddelkontoret som en del av EUs markedsgodkjenningsprosedyre garanterer at borgernes rettigheter forblir fullt beskyttet.

For å kompensere for slike høye risikoer som produsentene tar, gir avanserte kjøpsavtaler medlemslandene skadesløsholdelse for produsenten for forpliktelser som påløper under visse forhold. Ansvaret er fortsatt hos selskapene.

Bakgrunn

Kontrakten med AstraZeneca er et viktig skritt i gjennomføringen av Europeisk vaksinestrategi, vedtatt av Kommisjonen 17. juni 2020. Denne strategien tar sikte på å sikre alle europeiske borgere høykvalitets, sikre, effektive og rimelige vaksiner innen 12 til 18 måneder.

For å gjøre dette, og sammen med medlemslandene, er Kommisjonen enig i forhåndskjøpsavtaler med vaksineprodusenter som reserverer eller gir medlemslandene rett til å kjøpe et gitt antall vaksinedoser til en bestemt pris, når og når en vaksine blir tilgjengelig.

Avanserte kjøpsavtaler er finansiert med Emergency Support Instrument, som har midler dedikert til opprettelse av en portefølje av potensielle vaksiner med forskjellige profiler og produsert av forskjellige selskaper.

EU-kommisjonen er også forpliktet til å sikre at alle som trenger en vaksine får den, hvor som helst i verden og ikke bare hjemme. Ingen vil være trygge før alle er trygge. Dette er grunnen til at det har samlet inn nesten 16 milliarder euro siden 4. mai 2020 under Globalt svar på koronaviruset, den globale handlingen for universell tilgang til tester, behandlinger og vaksiner mot koronavirus og for global utvinning.

Mer informasjon

EUs vaksinestrategi

EU Coronavirus Respons

Kommissær Kyriakides undertegner avtalen

 

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender