Kontakt med oss

coronavirus

# J & J for å starte vaksineforsøk med #Coronavirus i midtstadiet i tre europeiske land

Publisert

on

Johnson & Johnson's (JNJ.N) Janssen-enheten vil begynne mid-stage studier for sin coronavirus vaksine i Spania, Nederland og Tyskland neste uke, sa Spanias helseminister fredag ​​28. august, da den amerikanske narkotikamakeren utvider testingen for sitt eksperimentelle skudd, skriver Nathan Allen.

Fase II-rettssaken vil vare i to måneder og inkluderer 550 deltakere over de tre landene, inkludert 190 mennesker i Spania, fortalte Salvador Illa en pressekonferanse i Madrid.

"Det er en tillitserklæring i helsesystemet vårt," sa Illa og la til at det var den første menneskelige prøven for en koronavirusvaksine som ble godkjent i Spania.

Studien vil fokusere på friske mennesker i alderen 18 til 55, samt personer over 65 år.

Johnson & Johnson sa at studien vil evaluere sikkerheten og evnen til å indusere en immunrespons fra en enkelt dose og to-dose regimer av vaksinekandidaten, sa selskapet i en uttalelse.

Spania, som har Vest-Europas høyeste antall tilfeller av koronavirus, jobber også med AstraZeneca (AZN.L) via EUs vaksineanskaffelsesprogram for å sikre tilstrekkelige doser.

J&Js nettsted sier at hvis de siste forsøkene lykkes, vil de begynne med endelige fase III-studier, der enda flere frivillige vil motta den eksperimentelle vaksinen.

Mer enn 150 potensielle vaksiner blir utviklet og testet globalt for å bekjempe COVID-19-pandemien, med 30 i forsøk på mennesker.

Det er så langt ingen godkjent vaksine, bortsett fra en som er godkjent i Russland før store studier.

J&J gjennomfører tester i USA og Belgia, og la denne uken Chile, Argentina og Peru til listen over latinamerikanske nasjoner der de planlegger å gjennomføre fase III-studier på 60,000 XNUMX frivillige, i en studie som også vil dekke Brasil, Colombia og Mexico.

Selskapets potensielle vaksine bruker "virusvektorer" for å generere immunresponser, i likhet med tilnærmingen som ble tatt av University of Oxford og AstraZeneca i deres eksperimentelle vaksine, samt Kinas CanSino.

coronavirus

EU treffer 70% mål for voksne vaksinerte

Publisert

on

I dag (27. juli) kunngjorde EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen at EU hadde nådd sitt mål om 70% av EU-voksne vaksinert med minst en vaksinasjon innen juli.

“EU har holdt sitt ord og levert. I dag har vi nådd dette målet, og 57% av voksne har allerede full beskyttelse av dobbelt vaksinasjon. Disse tallene setter Europa blant verdens ledere. Innhentingsprosessen har vært veldig vellykket - men vi må fortsette innsatsen.

Mens tallene var gode, oppfordret von der Leyen alle som har muligheten til å bli vaksinert. Spesielt fremhevet hun fremveksten av Delta-varianten, som er svært overførbar, og oppfordret folk til å fortsette innsatsen for egen helse og beskytte andre.

Von der Leyen la til at EU vil fortsette å levere tilstrekkelige mengder vaksine.

EU er også på vei til å overskride sitt mål om minst 100 millioner doser innen utgangen av 2021 for lav- og mellominntektsland med ytterligere 100 millioner doser, hovedsakelig via COVAX.

Parallelt har EU lansert et initiativ om produksjon og tilgang til vaksiner, medisiner og helseteknologier i Afrika støttet av 1 milliard euro fra EU-budsjettet og de europeiske utviklingsfinansieringsinstitusjonene som European Investment Bank (EIB). Spesielt støtter EU en omfattende investering i vaksineproduksjon av Institut Pasteur i Dakar.

Fortsett å lese

coronavirus

Franske lovgivere godkjenner lovforslaget om å takle den fjerde bølgen av coronavirus

Publisert

on

By

Demonstranter deltar på en demonstrasjon kalt av det franske nasjonalistpartiet 'Les Patriotes' (Patriots) mot Frankrikes begrensninger for å bekjempe koronavirus sykdommen (COVID-19), på Droits de l'Homme (menneskerettighets) esplanaden ved Trocadero Square i Paris, Frankrike, 24. juli 2021. REUTERS / Benoit Tessier

Det franske parlamentet godkjente mandag 26. juli et lovforslag som vil gjøre vaksinasjoner mot COVID-19 obligatoriske for helsearbeidere, samt kreve et styrket helsepass i et bredt spekter av sosiale arenaer når Frankrike kjemper med en fjerde bølge av koronavirusinfeksjoner, skriver Matthias Blamont, Reuters.

Besøkende på vei til museer, kinoer eller svømmebassenger i Frankrike nektes allerede innreise hvis de ikke kan gi et pass som viser at de har blitt vaksinert mot COVID-19 eller nylig har hatt en negativ test. Passet har vært påkrevd for store festivaler eller for å gå på klubben.

Fra begynnelsen av august vil passet ytterligere være nødvendig for å komme inn på restauranter og barer og for tog- og flyreiser på lang avstand.

Tiltakene i lovforslaget skal avsluttes 15. november. Et endelig grønt lys fra konstitusjonsretten, nasjonens øverste jurisdiksjon, vil være nødvendig før loven kan tre i kraft.

Fra rundt 4,000 nye tilfeller om dagen i begynnelsen av juli, har de daglige infeksjonene i Frankrike gradvis økt, og toppet 22,000 i forrige uke, og sykehusinnleggelser økte også.

Som mange andre land over hele Europa, har Frankrike å gjøre med den svært smittsomme Delta-varianten, først identifisert i India, som truer med å forlenge pandemien og spore økonomisk gjenoppretting.

Myndighetene øker innsatsen for å legge til rette for massevaksinering og øker oppsøkende til de som ikke har gjort avtaler.

Fra og med søndag hadde 49.3% av Frankrikes 67 millioner innbyggere mottatt to doser - eller ett enkelt skudd - av en COVID-19-vaksine, fremdeles langt fra noen terskel som noen eksperter sier kan i stor grad bidra til å dempe COVID-19-overføring, en mekanisme som kalles " flokkimmunitet. "

Eksperter fra landets Institut Pasteur sa tidligere i år at man kan tenke seg en total lettelse av restriksjoner i landet uten epidemisk gjenoppblomstring hvis mer enn 90% av de voksne fikk vaksine.

Fortsett å lese

coronavirus

Hvordan Delta-varianten opphever antagelser om koronavirus

Publisert

on

By

En ungdom får vaksinasjon mot koronavirus sykdommen (COVID-19) på et mobilt vaksinasjonssenter, ettersom Israel fortsetter å kjempe mot spredningen av Delta-varianten, i Tel Aviv, Israel 6. juli 2021. REUTERS / Ammar Awad / File Photo
Sykehuspersonalet gjør en røntgen av lungene til en pasient som lider av koronavirus sykdommen (COVID-19) på Hospital del Mar, hvor det er åpnet en ekstra avdeling for å håndtere en økning i coronaviruspasienter i Barcelona, ​​Spania 15. juli. 2021. REUTERS / Nacho Doce / Filfoto

Delta-varianten er den raskeste, sterkeste og mest formidable versjonen av coronavirus som forårsaker COVID-19 verden har opplevd, og den antar antagelser om sykdommen, selv når nasjoner løsner restriksjoner og åpner økonomien, ifølge virologer og epidemiologer. skrive Julie Steenhuysen, Alistair Smout og Ari Rabinovitch.

Vaksinebeskyttelse er fortsatt veldig sterk mot alvorlige infeksjoner og sykehusinnleggelser forårsaket av hvilken som helst versjon av coronavirus, og de som er mest utsatt er fremdeles uvaksinerte, ifølge intervjuer med 10 ledende COVID-19-eksperter.

Den største bekymringen for Delta-varianten, først identifisert i India, er ikke at den gjør sykere mennesker, men at den sprer seg mye lettere fra person til person, og øker infeksjoner og sykehusinnleggelser blant uvaksinerte.

Beviset øker også at det er i stand til å smitte fullvaksinerte mennesker i større grad enn tidligere versjoner, og det er reist bekymring for at de til og med kan spre viruset, sa disse ekspertene.

"Den største risikoen for verden for øyeblikket er ganske enkelt Delta," sa mikrobiolog Sharon Peacock, som driver Storbritannias innsats for å sekvensere genomene til coronavirus-varianter, og kaller den "den sterkeste og raskeste varianten ennå."

Virus utvikler seg kontinuerlig gjennom mutasjon, med nye varianter som oppstår. Noen ganger er disse farligere enn originalen.

Inntil det foreligger mer data om overføring av Delta-varianten, sier sykdomseksperter at det igjen kan være nødvendig med masker, sosial distansering og andre tiltak satt i land med brede vaksinasjonskampanjer.

Public Health England sa fredag ​​at av totalt 3,692 mennesker innlagt på sykehus i Storbritannia med Delta-varianten var 58.3% uvaksinert og 22.8% var fullvaksinert.

I Singapore, hvor Delta er den vanligste varianten, regjeringsrepresentanter rapporterte på fredag (23. juli) at tre fjerdedeler av koronavirus tilfellene skjedde blant vaksinerte individer, selv om ingen var alvorlig syke.

Israelske helsemyndigheter har sagt at 60% av nåværende sykehusinnlagte COVID-tilfeller er hos vaksinerte mennesker. De fleste av dem er 60 år eller eldre og har ofte underliggende helseproblemer.

I USA, som har opplevd flere COVID-19 tilfeller og dødsfall enn noe annet land, representerer Delta-varianten omtrent 83% av nye infeksjoner. Så langt representerer uvaksinerte mennesker nesten 97% av alvorlige tilfeller.

"Det er alltid en illusjon om at det er en magisk kule som vil løse alle våre problemer. Coronavirus lærer oss en leksjon," sa Nadav Davidovitch, direktør for Ben Gurion Universitys skole for folkehelse i Israel.

Pfizer Inc. (PFE.N)/ BioNTech-vaksine, en av de hittil mest effektive mot COVID-19, virket bare 41% effektiv for å stoppe symptomatiske infeksjoner i Israel den siste måneden ettersom Delta-varianten spredte seg, ifølge data fra den israelske regjeringen. Israelske eksperter sa at denne informasjonen krever mer analyse før konklusjoner kan trekkes.

"Beskyttelsen for den enkelte er veldig sterk; beskyttelsen for å smitte andre er betydelig lavere," sa Davidovitch.

En studie i Kina fant at personer smittet med Delta-varianten bærer 1,000 ganger mer virus i nesen sammenlignet med den forfedre Wuhan-stammen som ble identifisert først i den kinesiske byen i 2019.

"Du kan faktisk skille ut mer virus, og det er derfor det er mer overførbart. Det blir fortsatt undersøkt," sa Peacock.

Virolog Shane Crotty fra La Jolla Institute for Immunology i San Diego bemerket at Delta er 50% mer smittsom enn Alpha-varianten som først ble oppdaget i Storbritannia.

"Det overgår alle andre virus fordi det bare sprer seg så mye mer effektivt," la Crotty til.

Genomics-ekspert Eric Topol, direktør for Scripps Research Translational Institute i La Jolla, California, bemerket at Delta-infeksjoner har en kortere inkubasjonsperiode og en langt høyere mengde viruspartikler.

"Det er grunnen til at vaksinene vil bli utfordret. De som blir vaksinert må være spesielt forsiktige. Dette er tøft," sa Topol.

I USA har Delta-varianten kommet så mange amerikanere - vaksinert og ikke - har sluttet å bruke masker innendørs.

"Det er en dobbel whammy," sa Topol. "Det siste du vil er å løsne begrensningene når du konfronterer den mest formidable versjonen av viruset ennå."

Utviklingen av svært effektive vaksiner kan ha fått mange til å tro at COVID-19 en gang var vaksinert, utgjorde liten trussel for dem.

"Da vaksinene først ble utviklet, trodde ingen at de kom til å forhindre infeksjon," sa Carlos del Rio, professor i medisin og smittsom sykdomsepidemiologi ved Emory University i Atlanta. Målet var alltid å forhindre alvorlig sykdom og død, la del Rio til.

Vaksinene var imidlertid så effektive at det var tegn på at vaksinene også forhindret overføring mot tidligere koronavirusvarianter.

"Vi ble bortskjemt," sa del Rio.

Dr. Monica Gandhi, en lege for smittsomme sykdommer ved University of California, San Francisco, sa: "Folk er så skuffet akkurat nå at de ikke er 100% beskyttet mot milde gjennombrudd" - smittet til tross for at de er blitt vaksinert.

Men, tilføyde Gandhi, det faktum at nesten alle amerikanere som er innlagt på sykehus med COVID-19 akkurat nå er uvaksinert, er ganske forbløffende effektivitet.

Fortsett å lese
Annonse
Annonse

Trender