Kontakt med oss

Brexit

Uttalelse fra UK Coordination Group og lederne for #EuropeanParlements politiske grupper

Publisert

on

UKCG og lederne av EU-parlamentet politiske grupper avga følgende uttalelse etter møte med EUs sjefforhandler Michel Barnier (Bildet, senter) og formannskomedleder Maroš Šefčovič, i dag (11. september).

EU-parlamentets britiske koordineringsgruppe (UKCG) møttes i dag for å vurdere virkningen av Storbritannias lov om indre marked for gjennomføringen av tilbaketrekningsavtalen med EU-UKs felleskomités formann Maroš Šefčovič og for å evaluere de pågående forhandlingene om det fremtidige EU -UK forholdet til EUs sjefforhandler Michel Barnier.

Parlamentets politiske gruppeledere og UKCG-medlemmer er dypt bekymret og skuffet over at den britiske regjeringen publiserte et lovforslag om det indre marked som klart representerer et alvorlig og uakseptabelt brudd på folkeretten. Det bryter med tilbaketrekningsavtalen som ble undertegnet og ratifisert av den nåværende britiske regjeringen og parlamentet for mindre enn et år siden. Lov om det indre marked skader alvorlig tilliten og troverdigheten som Europaparlamentet har allerede sagt er "et essensielt element i enhver forhandling", og dermed setter de pågående forhandlingene om det fremtidige forholdet i fare.

Europaparlamentet støtter EUs sjefforhandler Michel Barnier og visepresident for kommisjonen Maroš Šefčovič i å be den britiske regjeringen om å trekke disse tiltakene fra lovforslaget med en gang; innen utgangen av september, senest. EU-parlamentets britiske koordineringsgruppe understreker at:

  1. Tilbaketrekningsavtalen, inkludert protokollen om Irland / Nord-Irland, har juridisk bindende kraft uavhengig av om EU og Storbritannia inngår en ny traktat som regulerer deres fremtidige forhold, og
  2. ethvert spørsmål angående gjennomføringen av dens bestemmelser bør behandles av Den blandede komité og under ingen omstendigheter ensidig av noen av partene i avtalen.

EU-parlamentet forventer at den britiske regjeringen vil opprettholde rettsstaten og krever intet mindre enn full gjennomføring av alle bestemmelsene i tilbaketrekningsavtalen, inkludert protokollen om Irland / Nord-Irland, som er viktig for å beskytte Langfredagsavtalen og fred og stabilitet på øya Irland.

Hvis de britiske myndighetene bryter - eller truer med å bryte - uttaksavtalen, gjennom Storbritannias lov om indre marked i sin nåværende form eller på annen måte, vil Europaparlamentet under ingen omstendigheter ratifisere noen avtale mellom EU og Storbritannia. .

Når det gjelder utfallet av den åttende forhandlingsrunden, er Europaparlamentet fortsatt forpliktet til et ambisiøst partnerskap med Storbritannia. Vi er skuffet over den fortsatte mangelen på gjensidig engasjement fra Storbritannias side om grunnleggende EU-prinsipper og interesser.

EU-parlamentet oppfordrer Storbritannia til å samarbeide med EU konstruktivt og finne kompromisser som er i interessene til våre borgere og selskaper på begge sider. Enhver potensiell avtale skal ikke bare bevare våre interesser, men også respektere EUs integritet og dets indre marked.

For at en hvilken som helst avtale skal tre i kraft, må demokratiske tilsynsinstitusjoner på begge sider av kanalen være i stand til å foreta en meningsfull vurdering, som det fremgår av tilbaketrekningsavtalen. Europaparlamentet minner om at dets samtykke til enhver avtale bare vil bli gitt etter detaljert gjennomgang av lovbestemmelsene. Europaparlamentet vil ikke akseptere at det demokratiske tilsynet blir dempet av en avtale i siste øyeblikk utover slutten av oktober.

Underskrevet av gruppelederne i Europaparlamentet:

Manfred WEBER (EPP, DE)

Iratxe GARCÍA PEREZ (S&D, ES)

Dacian CIOLOŞ (Forny, RO)

Philippe LAMBERTS (Greens / EFA, BE) medformann

Ska KELLER (Greens / EFA, DE) medformann

Raffaele FITTO (ECR, IT) medformann

Ryszard LEGUTKO (ECR, PL) medformann

Martin SCHIRDEWAN (GUE, DE) medformann

Manon AUBRY (GUE, FR) medformann

og av UK Coordination Group:

David McALLISTER (EPP, DE), leder

Bernd LANGE (S & D, DE)

Nathalie LOISEAU (Forny, FR)

Christophe HANSEN (EPP, LU)

Kati PIRI (S&D, NL)

Kris PEETERS (EPP, BE)

Pedro SILVA PEREIRA (S&D, PT)

Morten PETERSEN (Forny, DK)

Gunnar BECK (ID, DE)

Brexit

Tyskland ber Storbritannia om å 'stoppe spillene', tiden går ut for avtale

Publisert

on

By

Tysklands Europaminister Michael Roth (Bildet) oppfordret Storbritannia tirsdag (22. september) til å droppe planene for et lovforslag som vil bryte landets forpliktelser overfor EU i henhold til sin tilbaketrekningstraktat ettersom tiden løper ut for å oppnå en handelsavtale mellom EU og Storbritannia, skriver Jan Strupczewski.

I sin tale til journalister i forkant av et møte med EU-ministre i Brussel, som skal forberede et toppmøte med EU-ledere senere denne uken, sa Roth at han var "ekstremt bekymret" over Londons planer om å vedta et lovforslag om det indre markedet som vil bryte folkeretten.

"Vær så snill, kjære venner i London, stopp spillene, tiden er ute, det vi virkelig trenger er et rettferdig grunnlag for videre forhandlinger, og vi er klare for det," sa Roth. Lovforslaget forventes å gå gjennom parlamentets nedre kammer neste uke og har kastet samtaler om en handelsavtale mellom Storbritannia og EU i kaos ettersom det undergraver Storbritannias vilje til å respektere internasjonale avtaler.

”Det såkalte lovforslaget om det indre markedet bekymrer oss ekstremt fordi det bryter med de ledende prinsippene i uttaksavtalen. Og det er helt uakseptabelt for oss, ”sa Roth.

Han sa at EU var "virkelig, veldig skuffet" over resultatene av handelsforhandlingene, som har sittet fast i spørsmålet om EUs fiskeres tilgang til britisk farvann, rettferdig konkurranse mellom EU og britiske selskaper og en mekanisme for å løse tvister i fremtiden . Roth sa at EU-ministrene tirsdag vil si sin sterke støtte til EUs sjef for Brexit-forhandler Michel Barnier og hans team og på nytt bekrefte en sterk forpliktelse til en rettferdig handelsavtale basert på tillit og tillit.

Fortsett å lese

Brexit

Brexit - EU-kommisjonen gir markedsdeltakere 18 måneder på seg til å redusere eksponeringen mot britiske clearingoperasjoner

Publisert

on

EU-kommisjonen har i dag (21. september) vedtatt en tidsbegrenset beslutning om å gi deltakere i finansmarkedet 18 måneder på å redusere eksponeringen mot sentrale motparter i Storbritannia (KKP). Fristen er det klareste tegnet på at EU har til hensikt å flytte "clearing" -virksomheten ut av London og inn i eurosonen.

Flyttingen vil komme som et slag mot London, som er den nåværende verdensledende innen clearing av en virksomhet verdt flere milliarder. London Clearing House (LCH) fjerner nesten en billion euro verdier av euro-denominerte kontrakter om dagen, og utgjør tre fjerdedeler av det globale markedet. Clearing tilbyr en måte å megle mellom kjøpere og selgere på, det er tenkt ved å ha en større clearingvirksomhet, blir kostnadene ved transaksjoner redusert. Da Den europeiske sentralbanken i Frankfurt prøvde å insistere på at alle eurohandler ble utført i eurosonen, ble dette med suksess utfordret i EU-domstolen av George Osborne, den gang Storbritannias kansler.

Tidligere har London Stock Exchange advart om at opptil 83,000 XNUMX arbeidsplasser kan gå tapt hvis denne virksomheten flytter andre steder. Det vil også være spillover til andre områder som risikostyring og overholdelse.

En økonomi som fungerer for People Konserndirektør Valdis Dombrovskis (avbildet) sa: “Clearinghus, eller KKP, spiller en systemisk rolle i vårt finansielle system. Vi vedtar denne avgjørelsen for å beskytte vår økonomiske stabilitet, som er en av våre viktigste prioriteringer. Denne tidsbegrensede avgjørelsen har en veldig praktisk begrunnelse, fordi den gir EU-aktører på markedet den tiden de trenger for å redusere sin overdrevne eksponering mot britisk-baserte sentrale motparter, og EU sentrale motparter tid til å bygge opp sin clearingevne. Eksponering vil bli mer balansert som et resultat. Det er et spørsmål om finansiell stabilitet. ”

Bakgrunn

En sentral motpart er en enhet som reduserer systemrisiko og forbedrer finansiell stabilitet ved å stå mellom de to motparter i en derivatkontrakt (dvs. handle som kjøper overfor selger og selger for kjøper av risiko). En sentral motpart har som hovedformål å styre risikoen som kan oppstå hvis en av motpartene misligholder avtalen. Sentral clearing er nøkkelen for finansiell stabilitet ved å dempe kredittrisiko for finansielle selskaper, redusere smitterisiko i finanssektoren og øke markedstransparansen.

Den store avhengigheten av EUs finansielle system mot tjenester levert av britiske baserte sentrale motparter reiser viktige spørsmål knyttet til finansiell stabilitet og krever nedtrapping av EU-eksponeringer mot denne infrastrukturen. Følgelig oppfordres industrien sterkt til å samarbeide om å utvikle strategier som vil redusere deres avhengighet av britiske sentrale motparter som er systemisk viktige for Unionen. 1. januar 2021 forlater Storbritannia det indre marked.

Dagens midlertidige ekvivalensbeslutning tar sikte på å beskytte finansiell stabilitet i EU og gi markedsdeltakerne den tiden som trengs for å redusere eksponeringen mot britiske sentrale motparter. På grunnlag av en analyse utført med Den europeiske sentralbanken, Single Resolution Board og de europeiske tilsynsmyndighetene, identifiserte kommisjonen at risiko for finansiell stabilitet kan oppstå innen sentral clearing av derivater gjennom sentrale motparter etablert i Storbritannia (britiske sentrale motparter ) skulle det være en plutselig forstyrrelse i tjenestene de tilbyr til EU-markedsaktører.

Dette ble behandlet i kommisjonens meddelelse 9. juli 2020, hvor markedsaktørene ble anbefalt å forberede seg på alle scenarier, inkludert der det ikke vil være noen videre ekvivalensbeslutning på dette området.

Fortsett å lese

Brexit

EUs Barnier håper fremdeles mulig avtale med Storbritannia, sier kilder

Publisert

on

By

EUs Brexit-forhandler fortalte blokkens 27 nasjonale utsendinger til Brussel at han fortsatt håpet en handelsavtale med Storbritannia var mulig, og understreket at de kommende dagene ville være avgjørende, sa diplomatiske kilder med blokken til Reuters, skrive og

Michel Barnier talte til samlingen onsdag 16. september, og de tre kildene deltok enten i diskusjonen bak lukkede dører eller ble orientert om innholdet.

"Barnier mener fortsatt at en avtale er mulig, selv om de neste dagene er nøkkelen," sa en av EUs diplomatiske kilder.

En andre diplomat, spurte hva Barnier sa på onsdag, og om det fortsatt var en sjanse for en ny avtale med Storbritannia, sa: "Håpet er fortsatt der."

Den første kilden sa at foreløpige innrømmelser som ble gitt av Storbritannia om fiskeri - et viktig splittelsespunkt som hittil har forhindret enighet om en ny handelsavtale mellom EU og Storbritannia fra 2021 - var "et glimt av håp".

Reuters rapporterte utelukkende tirsdag (15. september) at Storbritannia har flyttet for å bryte dødvannet til tross for at London offentlig har truet med å bryte vilkårene i sin tidligere skilsmisseavtale med blokken.

En tredje kilde, en senior EU-diplomat, bekreftet det britiske tilbudet, men understreket at det ikke gikk langt nok til at blokken kunne akseptere.

Brexit-samtaler gikk ned i ny uro denne måneden over statsminister Boris Johnsons planer om å vedta nye innenlandske lover som skulle undergrave Londons tidligere EU-skilsmisseavtale, som også er rettet mot å beskytte freden på øya Irland.

Den amerikanske demokratiske presidentkandidaten Joe Biden advarte Storbritannia om at den må hedre den nordirske fredsavtalen ettersom den trekker seg ut av EU, ellers ville det ikke være noen amerikansk handelsavtale for Storbritannia.

Den tredje EU-kilden, som snakket under betingelse av anonymitet, sa at blokken ville ta en strengere linje i å kreve en solid tvisteløsningsmekanisme i enhver ny britisk handelsavtale hvis Johnson skulle gå videre med lov om det indre marked.

"Det er uro over hva Storbritannia gjør, men Barnier har understreket at han vil fortsette å forhandle til sitt siste åndedrag," sa en fjerde EU-diplomat, og fremhevet blokkens varighet om å bli tildelt skyld dersom den urolige prosessen til slutt mislyktes.

På spørsmål om et estimat fra Societe Generale-banken, som satte 80% sannsynligheten for den mest skadelige økonomiske splittelsen på slutten av året uten en ny avtale om å videreføre handels- og forretningsforbindelser mellom EU og Storbritannia, sa personen:

"Jeg vil sette det rundt samme merke."

Barnier skal møte sin britiske kollega, David Frost, rundt 1400 GMT i Brussel torsdag.

Fortsett å lese
Annonse

Facebook

Twitter

Trender