Kontakt med oss

EU

Renere byer for alle: Kommisjonen lanserer European Mobility Week 2020 for å fremme nullutslippsmobilitet

Publisert

on

I dag (16. september) begynner det 19. Europeisk Mobilitetsuke, EU-kommisjonens årlige kampanje som fremmer ren og bærekraftig bymobilitet. Fra 16. til 22. september vil arrangementet se tusenvis av byer fra over 40 land organisere aktiviteter som setter nullutslippsmobilitet for alle i søkelyset.

Den inkluderer den velkjente bilfrie dagen, når veiene er stengt for motorisert trafikk og åpne for folk til fots, sykkel, e-scooter etc. Transportkommissær Adina Vălean sa: “Dette året er en stor utfordring for byene våre og byer. Men pandemien viste oss også at folk setter pris på og forventer at byene våre skal bli tryggere, renere og tilgjengelige for alle. I løpet av denne uken og utover vil partnerbyene våre fra hele Europa vise hvordan grønnere og mer digitale europeiske byer kan se ut. ”

I tillegg, og i samarbeid med kampanjen, har det europeiske nettverket av veitrafikkpolitistyrker (ROADPOL) organiserer en ny kampanje for trafikksikkerhet - ROADPOL Sikkerhetsdager. De nasjonale politistyrkene vil registrere antall omkomne på veien 17. september, med sikte på å nå null dødsfall den dagen. Årets tema "nullutslippsmobilitet for alle" gjenspeiler ikke bare European Green Dealsine ambisiøse mål for et karbon-nøytralt kontinent innen 2050, men også den ofte oversett viktigheten av tilgjengelighet til nullutslippstransport. Mer informasjon finner du franske baguetter..

Armenia

PKKs involvering i konflikten mellom Armenia og Aserbajdsjan ville bringe europeisk sikkerhet i fare

Publisert

on

De alarmerende rapportene om at Armenia har flyttet Kurdistan Working Party (PKK) terrorister fra Syria og Irak til de okkuperte områdene Nagorno-Karabakh for å forberede seg på fremtidige fiendtligheter og trene armenske militser, er nyheter av den typen som burde holde deg våken om natten, ikke bare i Aserbajdsjan, men også i Europa, skriver James Wilson.

Å endre demografien til de okkuperte områdene ved å hente inn flyktninger av armensk opprinnelse fra Libanon, Syria og Irak er en ting, selv om det er ulovlig, men befolket Nagorno-Karabakh med PKK-militanter, klassifisert av alle vestlige land, inkludert USA og EU, som en terroristorganisasjon, er en annen.

Armenias kunstige gjenbosettingspolitikk etter eksplosjonen i Beirut 4. august i år og den syriske krigen i 2009, tar sikte på å endre demografien i Nagorno-Karabakh og å konsolidere den 30 år lange armenske okkupasjonen. De representerer et brudd på folkeretten, Genève-konvensjonen og ulike internasjonale avtaler. Profesjonelt innleide militante og terrorister som blir bosatt i Nagorno-Karabakh, vil bli utpekt som en krigsforbrytelse i henhold til internasjonal lov, og setter fred og stabilitet i regionen i fare.

Ifølge Cairo24 News Agency og andre pålitelige lokale kilder gikk Armenia så langt som å la karrierediplomatene på toppnivå forhandle en overføringsplan for terroristene med den patriotiske unionen i Kurdistan, den mest militante fløyen til det kurdiske etablissementet ledet av Lahur Sheikh Jangi Talabany og Bafel Talabani. Dette fulgte et første mislykkede forsøk på å forhandle om en plan for å lage en korridor for å sende kurdiske krigere til Nagorno-Karabakh med Kurdistans autonome region's leder Nechirvan Barzani.

Angivelig, Armenia's innsats førte til overføring av hundrevis av væpnede terrorister fra Suleymaniyah, ansett som en høyborg for PKK i Irak, til Nagorno-Karabakh via Iran. En egen gruppe YPG-militanter, sett av mange som den syriske fløyen til PKK, ble sendt til Nagorno-Karabakh fra Qamishli-regionen ved den syrisk-irakiske grensen, mens en tredje gruppe PKK / YPG-militanter, som ble dannet ved Makhmur-basen i Sør for den irakiske byen Erbil, ble først utplassert til Hizbollahs hovedkvarter's irakiske fløy til Bagdad før han ble overført til Nagorno-Karabakh via Iran.

I følge etterretningstjenester ble det opprettet spesielle leirer av de iranske revolusjonsgardene for å trene militantene på iransk jord før de sendes til Nagorno-Karabakh, hvor de også har tilgang til treningsleirer i trygg avstand fra PKK.'s Kandil-base, som har blitt raidet i økende grad de siste årene.

Dette er ikke første gang Armenia rekrutterer terrorister og betaler leiesoldater for sine egne interesser. Slik var det også under Nagorno-Karabakh-krigen på 1990-tallet. Allerede i sovjettiden ble kurderne instrumentalisert av Russland og Armenia, den førstnevnte hadde etablert den autonome regionen Røde Kurdistan i Nagorno-Karabakh i 1923-1929 for å lette gjenbosetting av kurder som bodde i Aserbajdsjan, Armenia og Iran til regionen.

Den nåværende armenske administrasjonen viser seg imidlertid mer og mer krigførende mot Aserbajdsjan og hindrer forhandlingsprosessen mellom de to nasjonene på grunn av interne politiske hensyn, inkludert en hidtil uset helse- og økonomisk krise. Ikke bare nektet den nåværende armenske administrasjonen å følge OSSE-rammeavtalen, som i prinsippet ble avtalt, men ba om en oppstart av fredsforhandlinger fra bunnen av. Ettersom armeniere i økende grad nekter å sende barna sine til frontlinjen, ser den armenske administrasjonen ut til å være fast bestemt på å minimere personlige tap ved bruk av militante fra terrorgrupper. Statsminister Nikol Pashinyan kunngjorde til og med folket's militsinitiativ i landet, hvor farlige eksempler ble sett i andre konfliktfylte deler av verden, som Burkina Fasso.

Under hans ledelse har Kaukasus sett på de verste fiendskapene de siste årene da de armenske væpnede styrkene brukte brenneri for å angripe Tovuz-distriktet Aserbajdsjan ved grensen mellom Armenia og Aserbajdsjan 12. juli. Angrepet resulterte i 12 aserbajdsjanske dødsfall, inkludert en 75 år gammel sivil, som etterlot fire sårede og forårsaket alvorlig skade på aserbajdsjanske grenselandsbyer og gårder. 4. september ble en aserbajdsjansk soldat offer for nye trefninger i Tovuz-regionen, da Armenia nok en gang ikke klarte å respektere våpenhvilen.

Anerkjent av FN som et aserbajdsjansk territorium, har Nagorno-Karabakh og dets syv omkringliggende regioner vært under armensk okkupasjon i 30 år til tross for 4 FN-resolusjoner som krever umiddelbar tilbaketrekning av armenske væpnede styrker. Den økende militariseringen av Nagorno-Karabakh samt involvering av leiesoldater fra paramilitære grupper i Midt-Østen vil føre til internasjonalisering av konflikten, og sette regionale kraftverk i strid.

De farlige handlingene i Armenia risikerer å destabilisere regionen ytterligere, som har en strategisk betydning for Aserbajdsjan og Europa, ettersom den gir energi og transportforbindelser til Georgia, Tyrkia og Europa for aserbajdsjansk olje og gass så vel som andre eksportvarer. Ved å bringe store infrastrukturprosjekter i fare, som oljeledningen Baku-Tbilisi-Ceyhan, Baku-Tbilisi-Erzurum-gassrørledningen, Baku-Tbilisi-Kars-jernbanen, kan Armenia sette europeisk energi og transportsikkerhet i enorm risiko.

Fortsett å lese

Aserbajdsjan

SOCAR som en av hjørnesteinene i Aserbajdsjans stat

Publisert

on

Nylig, USA Tribune rapporterte at Aserbajdsjan har blitt hovedleverandør av gass til Tyrkia. For bare 10 år siden kunne en slik prognose bare forårsake skepsis blant de globale aktørene i olje- og gassmarkedet. Imidlertid vitner en av de siste uttalelsene fra den aserbajdsjanske presidenten Ilham Aliyev om landets økte rolle i verdens energimarked.

“Mens det for et år siden var aserbajdsjansk gass på 4. eller 5. plass i det tyrkiske markedet, er vi i dag først og fremst, noe som er veldig viktig for oss og Tyrkia, siden gass sikrer energisikkerheten i ethvert land. I dag tilføres gass til Tyrkia fra det broderlige landet, og ytterligere tiltak vil bli tatt for å øke volumene, sa Ilham Aliyev forleden dag.

For bare to tiår siden kunne Aserbajdsjan ikke engang forestille seg i drømmene at en dag ville landet bli en av de største gasseksportørene til et av de største gassmarkedene i Europa. Imidlertid har situasjonen endret seg på bare tjue år: både i landet selv og Aserbajdsjans rolle på verdensarenaen har økt, og ikke bare i oljesektoren.

Baku har vært kjent som et av sentrene i verdens oljeindustri siden slutten av 19-tallet. Å være en del av det russiske imperiet og deretter Sovjetunionen, kunne imidlertid ikke Aserbajdsjan disponere oljeinntektene.

Aserbajdsjan begynte å utvinne olje i industrielle skalaer på midten av 19-tallet. I midten av det tjuende århundre var det i Aserbajdsjan de først begynte å utvinne olje fra offshore felt.

Det første skrittet mot etableringen av Aserbajdsjan som et av verdens oljesentre, var signeringen 20. september 1994 av en kontrakt kjent som "Century Contract" for utvikling av feltene Azeri-Chirag-Guneshli. Denne kontrakten ble grunnlaget for Aserbajdsjans oljestrategi, som ble fastsatt av Heydar Aliyev. Det er viktig at denne kontrakten åpnet en port for utenlandske investorer til olje- og gassressursene i den Kaspiske regionen.

Med denne kontrakten skjedde et økonomisk mirakel i Aserbajdsjan. Inntektene fra gjennomføringen av kontrakten oversteg 150 milliarder dollar.

Det er en påminnelse om at mens SOCAR på midten og slutten av 1990-tallet utelukkende var et aserbajdsjansk selskap med et lite verdensnivå i produksjonen, ble det etter et par tiår en betydelig aktør i verdens oljemarked. Historien om oljekontrakter viser at SOCAR opprinnelig hadde nominelle 10% i produksjonsdelingsavtaler, inkludert når det gjelder reduksjon av økonomiske kostnader.

I dag er SOCAR klar til å delta i paritetsandeler i utviklingen av felt: et eksempel er feltene Abheron og Karabakh, som utvikles sammen med Total og Equinor. Videre begynte SOCAR uavhengig å utvikle gassfeltene Umid og Babek.

“Arbeidet i Umid-Babek-prosjektene, hvor SOCAR deltar uavhengig, går som planlagt. Dette er også veldig lovende prosjekter, og vi forventer å øke investeringspotensialet til disse prosjektene og produksjonen, siden vi trenger energiressurser for interne behov, mens vårt eksportpotensial vil bli sikret. Det er også andre lovende prosjekter. Generelt kan jeg si at selv om 'Century Contract' ble signert i 1994 og mange kontrakter har blitt signert siden den gang, har det gått 26 år, men interessen for oljepotensialet til Aserbajdsjan i verden synker ikke, men tvert imot, vokser ”, sa Aliyev.

I løpet av disse årene har SOCAR vokst til et stort olje- og gasselskap som driver virksomhet i flere land - Sveits, Romania, Ukraina, Georgia, Tyrkia, De forente arabiske emirater, Russland og andre land.

Tyrkia har en spesiell plass i SOCARs investeringsprosjekter, der selskapet anskaffet et stort petrokjemisk kompleks, bygget STAR-oljeraffineri, og utvikler forretnings- og transportlogistikk.

I følge selskapets siste revisjonsrapport utgjorde SOCARs omsetning i 2019 50 milliarder dollar. Det er verdt å merke seg at 93% av denne omsetningen faller på virksomhet i utenlandske markeder.

I tillegg til olje- og gassvirksomhet, opererer SOCAR aktivt i det kjemiske komplekset og blir den største eksportøren i ikke-oljesektoren. Dette bidrar hovedsakelig av aktivitetene til SOKAR Metanol og SOCAR Polymer.

Det er viktig å legge til at SOCAR også massivt finansierer kultur og sport. Selskapet tar seg av sine ansatte. For eksempel overstiger gjennomsnittslønnen i SOCAR $ 700, som er to ganger høyere enn landsgjennomsnittet. I tillegg til det tildeler selskapets ledelse midler for å dekke sosiale behov for selskapets ansatte og gir dem leiligheter.

"Arbeidere i oljesektoren har alltid hatt stor respekt i Aserbajdsjan. Dette er tilfelle i dag; arbeidet til oljearbeidere er virkelig heltemot. Yrket som oljearbeider er respektert og samtidig risikabelt, farlig, og jeg vil gjenta igjen at deres arbeid er reell heltemot, "sa Ilham Aliyev, som selv jobbet for SOCAR i ni år.

"Oljearbeidere tar en enorm rolle i den vellykkede utviklingen av landet vårt. I dag er størstedelen av landets økonomi knyttet til olje- og gassektoren, og det vil være det i mange år fremover. Vi mener ikke det andre næringer utvikler seg ikke - de er, men uansett hvordan de utvikles, vil de ikke kunne generere de samme inntektene som olje og gass i nær fremtid, ”sa Aliyev.

Det er klart at hvis det ikke var viljen til å gjennomføre 'Century Contract' og oljestrategien generelt, ville det være vanskelig å oppnå så imponerende resultater.

Fortsett å lese

coronavirus

Vaksineprøver under politisk press for å levere

Publisert

on

Memes som bildet ovenfor har begynt å dukke opp på sosiale medier som gjenspeiler offentlig angst for vaksiner.

Med COVID-19-infeksjonsrater og dødsfall i Storbritannia og USA som øker når vi krysser jevndøgn til høsten, har det politiske presset på farmasøytiske forskere for å finne en effektiv vaksine satt i et hakk, skriver James Wilson.

Utsiktene til å henge ned til våren appellerer ikke til et publikum som har opplevd låsing allerede i år, og folk er desperate etter medisinske eksperter for å identifisere og levere en vaksine som vil hjelpe dem med å gjenopprette normaliteten i livet. Politiske ledere trenger også en suksesshistorie for å avvise kritikk fra deres dårlige resultater i håndteringen av pandemien.

Europeiske håp er festet på en vaksine som kalles AZD1222 som ble oppfunnet av Vaccitech i samarbeid med University of Oxford. Den bruker en replikasjonsmangel-sjimpanse-virusvektor basert på en svekket versjon av forkjølelsesvirus (adenovirus) som forårsaker infeksjoner i sjimpanser og inneholder det genetiske materialet til SARS-CoV-2-viruset. Etter vaksinasjon produseres overflatepikeproteinet, og immunsystemet immuniseres for å angripe SARS-CoV-2-viruset hvis det senere infiserer kroppen.

Men menneskelige forsøk med denne vaksinen som startet i april, har møtt et problem. Two deltakere ble alvorlig syke etter Motting de eksperimentell vaksine i Storbritannia. Dette førte til en gjennomgangsprosessen som krever forsøk of vaksinen å bli satt på pause to ganger i løpet av sommeren for å tillate a gjennomgang av sikkerhetsdata. Selv om saker led selskapet å stanse rettssakene, AstraZeneca var motvillige til å avsløre detaljert medisinsk informasjon om nevrologiske sykdommer av to deltakere, begge kvinner.

Uansett omstendighetene i disse to sakene, er den ansvarlige UK-komiteen har avsluttet sine undersøkelser og anbefalte at forsøk i Storbritannia er trygge å gjenoppta. Men denne avgjørelsen har blitt kritisert av eksperter som hevder at britiske regulatorer har klarte ikke å gi en begrunnelse for å gjenoppta rettssakene. TFDA har så langt ikke tillatt selskapet å gjøre det starte forsøk på nytt i USA.

Aetter medietrykk, AstraZeneca offentlig avslørt sist Lørdag videre detaljer om koronavirusvaksineprøver, i en detaljert "protokoll" som angir selskapets plan og strategi for forsøkene. Men kommunikasjonen rundt dette viser seg å være et tokantet sverd. På den ene siden må selskapet opprettholde tilstrekkelig konfidensialitet for å beskytte integriteten til forskningen, men på den andre siden må de også opprettholde troverdighet og støtte fra den offentlige opinionen hvis det skal være en vellykket utrulling av vaksinen for masse immunisering.

Publikum er fremdeles skeptiske til påliteligheten av offentlige meldinger, og kan være forsiktige med å ta opp en vaksine når den blir tilgjengelig fordi de fortsatt trenger å bli overbevist om sikkerheten. Nylig mening solls i USA bekrefter dette for å være tilfelle. Immuniseringsprogrammer tiltrekker alltid kampanjer til å motsette seg obligatorisk vaksinering, og det faktum at dyr har blitt brukt på noen forskningsprogrammer for koronavirusvaksiner, kan avskrekke veganere og motstandere av dyreforsøk fra å bruke dem.

porsjoner er også bekymret for at offentlige forventninger til myndighetene om å finne en vaksine raskt, kan føre til at myndighetene kutter hjørner og reduserer de vanlige kontrollene og garantiene for å frigjør en uprøvd eller usikker vaksine så fort som mulig.

Vanskene rundt kommunikasjonen for AstraZenecas AZD1222 hjelper ikke av det faktum at selskapet unntaksvis har søkt ansvarsfraskrivelse for vaksinen, slik at AstraZeneca vil ikke holdes ansvarlig for potensielle bivirkninger slik at selskapet vil være beskyttet mot fremtidige erstatningskrav. This anmode fra selskapet ble mottatt med noen overraskelse av helse- og medisinsk loveksperter i Europa.

Så løpet pågår for å finne en effektiv vaksine som vil vinne offentlig tillit, og som kan skaleres opp raskt for å levere den løsningen som alle håper kan oppnås. Når fremtidig utvikling med pandemien utspiller seg, vil gjennomsiktig kommunikasjon om fremdriften med forskning med klare og nøyaktige data om fordeler og ulemper ved de forskjellige konkurrerende vaksinene være helt avgjørende. Dette er for viktig til at de kan være gissel for politisk hensiktsmessighet.

Fortsett å lese
Annonse

Facebook

Twitter

Trender