Kontakt med oss

EU

#EUCohesionPolicy - Støtte tilgjengelig for kulturprosjekter i de ytterste regionene og oversjøiske land og territorier

Publisert

on

EU-kommisjonen lanserer en ny innkalling til forslag til en verdi av 1 million euro for å støtte kunstnere, kulturorganisasjoner og institusjoner i EU De ytterste områdene så vel som i de oversjøiske landene og territoriene. Tilskuddet vil støtte minst 45 prosjekter med et maksimumsbeløp på € 20,000 hver.

Samholds- og reformkommisjonær Elisa Ferreira (avbildet) sa: “De fjerneste delene av EU, våre ytterste regioner, har en unik og rik kultur som vi må bevare. Støtten vi lanserer i dag vil gjøre en forskjell i å fremme og opprettholde kultursektoren i disse områdene, som ble hardt rammet av coronaviruspandemien. ”

Utvalgte prosjekter vil ta sikte på å beskytte, støtte og fremme lokal og urfolks kultur, populær kunst og praksis, så vel som forfedringskulturen i de ytterste regionene og oversjøiske land og territorier, forbedre kulturell dialog og fremme formidling av kulturelle og kreative verk, spesielt gjennom digitale teknologier. Mer informasjon om denne utlysningen er tilgjengelig franske baguetter..

EU

European Research and Innovation Days 2020: Kommisjonen kunngjør vinnere av EU-prisen for kvinnelige innovatører og Horizon Impact Award

Publisert

on

Europeiske forsknings- og innovasjonsdager, Innovasjon, forskning, kultur, utdanning og ungdomskommisjonær Mariya Gabriel kunngjorde vinnerne av årets utgave av EU Prize for kvinner Innovators. Tre vinnere vil motta en kontantpris på € 100,000 under Horizon 2020 for sine prestasjoner, nemlig: Madiha Derouazi, grunnlegger og administrerende direktør for Amal Therapeutics, et selskap i Sveits som utvikler terapeutiske kreftvaksiner; Maria Fátima Lucas, medstifter og administrerende direktør i Zymvol Biomodeling, et selskap i Portugal som utvikler datamaskindesignede industrienzymer ved å anvende molekylær modellering; og Arancha Martínez, medstifter og administrerende direktør i It Will Be, et selskap i Spania som hjelper til med å takle fattigdom gjennom teknologisk innovasjon og gir støtte til sårbare kvinner og barn.

I tillegg tildeles en vinner Rising Innovator 2020-prisen for en eksepsjonell innovatør under 35 år og vil motta en kontantpremie på € 50,000 for sine prestasjoner, nemlig: Josefien Groot, medstifter og administrerende direktør for Qlayers, et selskap i Nederland som utvikler mikrostrukturer for å øke effektiviteten til vindturbiner.

Kommissær Gabriel sa: "Det er et stort privilegium å være i posisjon til å anerkjenne slike eksepsjonelle innovatører. I dag setter vi søkelys på inspirerende kvinner som leder ansvaret for å bringe livsendrende innovasjoner ut på markedet. Det er mitt håp at med denne prisen vil vinnerne våre inspirere mange andre kvinner til å skape innovative virksomheter i Europa. ”

Mer informasjon om vinnerne av EU-prisen for kvinnelige innovatører er tilgjengelig franske baguetter.. Videre kunngjorde kommisjonen i dag vinnerne av den andre utgaven av Horizon Impact Award, en pris viet til EU-finansierte prosjekter som har skapt samfunnsmessig innvirkning over hele Europa og utover. De vinnende prosjektene, som hver vil motta en kontantpremie på € 10,000, har bidratt til å redusere CO2-fotavtrykket til mange ledende flyselskaper; forbedret livskvaliteten for barn med hjertesvikt; brukte innovativ teknologi for å bevare truede arter i Sørishavet; digitalt oversatte historiske håndskrevne dokumenter som inngår i den europeiske arven; og utviklet den første gjennomsiktige skjermen som allerede er i markedet. Mer informasjon om Horizon Impact Award-vinnerne er tilgjengelig franske baguetter..

Fortsett å lese

EU

e-forvaltning: Kommisjonens rapport viser at digitale offentlige tjenester er forbedret over hele Europa

Publisert

on

Kommisjonen har publisert e-regjeringen referanserapport, som viser at digital levering av offentlige tjenester har blitt bedre de siste to årene over hele Europa. Vurderingskriteriene inkluderer åpenhet om offentlige tjenester på nettet, mobilvennlighet og mobilitet over landegrensene.

En konserndirektør i Europa som passer for den digitale tidsalderen Margrethe Vestager sa: “Fra innlevering av skatt til åpning av bankkontoer eller søknad til utdanning i utlandet, kan 78% av offentlige tjenester nå fullføres online og gjøre livet vårt enklere. Dette må gå sammen med en elektronisk identitet som fungerer overalt i Europa, samtidig som det beskytter brukerens data. ”

Kommissær for det indre marked, Thierry Breton, la til: “Denne krisen har vist hvor mye innbyggere er avhengige av online offentlige tjenester. Mens flere og flere regjeringer følger disse trendene, må vi ta den videre og jobbe for en sikker europeisk e-identitet. ”

Høydepunkter inkluderer blant annet åpenhet om offentlige tjenester på nettet (hvor tydelig og åpen er informasjonen om måten tjenester leveres og hvordan dataene behandles) som forbedret seg fra 59% til 66% de siste to årene. Mobilvennligheten har også økt og ligger nå på 76% (opp fra 62%). Dette betyr at mer enn 3 av 4 nettjenester er designet for å brukes på en mobil enhet.

Imidlertid er cybersikkerhet fortsatt en stor utfordring, bare 20% av alle nettadresser til offentlige nettsteder oppfyller grunnleggende sikkerhetskriterier. Opptaket av e-identitet henger også etter forventningene med at innbyggerne bare kan bruke sin nasjonale eID for 9% av tjenestene fra andre land. EN offentlig høring pågår frem til 2. oktober, og Kommisjonen vil snart komme med et forslag om en sikker europeisk e-identitet. Mer informasjon er tilgjengelig franske baguetter..

Fortsett å lese

EU

Kommisjonen presenterer syvende forbedret overvåkingsrapport for Hellas

Publisert

on

Kommisjonen har vedtatt den syvende forbedrede overvåkingsrapporten for Hellas. Rapporten konkluderer med at til tross for de ugunstige omstendighetene forårsaket av coronaviruspandemien, har Hellas kommet godt med gjennomføringen av sine reformforpliktelser. Likevel har en rekke reformforpliktelser blitt betydelig påvirket av koronavirusutbruddet som har ført til forsinkelser i implementeringen av reformen. Det forventes dermed ytterligere tiltak før den åttende forbedrede overvåkingsrapporten, som Kommisjonen vil offentliggjøre senere i år. Dette er spesielt viktig når det gjelder restanser, helsetjenester, privatisering og forpliktelser i finanssektoren. Den nåværende rapporten er et mellomledd som ikke vil føre til utbetaling av gjeldstiltak. Rapporten er tilgjengelig franske baguetter..

Fortsett å lese
Annonse

Facebook

Twitter

Trender