Kontakt med oss

Brexit

EUs Barnier håper fremdeles mulig avtale med Storbritannia, sier kilder

Publisert

on

EUs Brexit-forhandler fortalte blokkens 27 nasjonale utsendinger til Brussel at han fortsatt håpet en handelsavtale med Storbritannia var mulig, og understreket at de kommende dagene ville være avgjørende, sa diplomatiske kilder med blokken til Reuters, skrive og

Michel Barnier talte til samlingen onsdag 16. september, og de tre kildene deltok enten i diskusjonen bak lukkede dører eller ble orientert om innholdet.

"Barnier mener fortsatt at en avtale er mulig, selv om de neste dagene er nøkkelen," sa en av EUs diplomatiske kilder.

En andre diplomat, spurte hva Barnier sa på onsdag, og om det fortsatt var en sjanse for en ny avtale med Storbritannia, sa: "Håpet er fortsatt der."

Den første kilden sa at foreløpige innrømmelser som ble gitt av Storbritannia om fiskeri - et viktig splittelsespunkt som hittil har forhindret enighet om en ny handelsavtale mellom EU og Storbritannia fra 2021 - var "et glimt av håp".

Reuters rapporterte utelukkende tirsdag (15. september) at Storbritannia har flyttet for å bryte dødvannet til tross for at London offentlig har truet med å bryte vilkårene i sin tidligere skilsmisseavtale med blokken.

En tredje kilde, en senior EU-diplomat, bekreftet det britiske tilbudet, men understreket at det ikke gikk langt nok til at blokken kunne akseptere.

Brexit-samtaler gikk ned i ny uro denne måneden over statsminister Boris Johnsons planer om å vedta nye innenlandske lover som skulle undergrave Londons tidligere EU-skilsmisseavtale, som også er rettet mot å beskytte freden på øya Irland.

Den amerikanske demokratiske presidentkandidaten Joe Biden advarte Storbritannia om at den må hedre den nordirske fredsavtalen ettersom den trekker seg ut av EU, ellers ville det ikke være noen amerikansk handelsavtale for Storbritannia.

Den tredje EU-kilden, som snakket under betingelse av anonymitet, sa at blokken ville ta en strengere linje i å kreve en solid tvisteløsningsmekanisme i enhver ny britisk handelsavtale hvis Johnson skulle gå videre med lov om det indre marked.

"Det er uro over hva Storbritannia gjør, men Barnier har understreket at han vil fortsette å forhandle til sitt siste åndedrag," sa en fjerde EU-diplomat, og fremhevet blokkens varighet om å bli tildelt skyld dersom den urolige prosessen til slutt mislyktes.

På spørsmål om et estimat fra Societe Generale-banken, som satte 80% sannsynligheten for den mest skadelige økonomiske splittelsen på slutten av året uten en ny avtale om å videreføre handels- og forretningsforbindelser mellom EU og Storbritannia, sa personen:

"Jeg vil sette det rundt samme merke."

Barnier skal møte sin britiske kollega, David Frost, rundt 1400 GMT i Brussel torsdag.

Brexit

Britiske lovgivere bekymret for mangel på forberedelser fra Brexit

Publisert

on

By

Storbritannias regjering kan ha forlatt det for sent for bedrifter å forberede seg ordentlig på slutten av fri bevegelse av varer til og fra EU, sa en innflytelsesrik gruppe lovgivere fredag ​​(23. oktober), skriver David Milliken.

Det britiske parlamentets finanskomité har skrevet til finansminister Rishi Sunak om deres bekymringer over forsinkelser med å sette opp datasystemer som gjør det mulig for bedrifter å håndtere nye tollkrav som trer i kraft 1. januar.

"Komiteen kom bort fra sin bevismøte med alvorlige bekymringer over Storbritannias tollberedskap for slutten av Brexit-overgangsperioden," sa komiteens leder Mel Stride.

"Jeg har bedt kansleren om å reagere på våre bekymringer som et presserende spørsmål," la han til.

Fortsett å lese

Brexit

EUs Brexit-forhandlere utvider London-besøket: Sunday Telegraph

Publisert

on

By

EUs sjefforhandler Michel Barnier planlegger å forlenge sitt besøk til London til onsdag 28. oktober midt i forsiktig optimisme over fremdriften i handelssamtalene etter Brexit med Storbritannia, rapporterte Sunday Telegraph, skriver Stephen Addison.

EUs forhandlingslag hadde kommet tilbake til Brussel søndag 25. oktober.

Avisen sa at det britiske teamet ville reise til Brussel torsdag 29. oktober for flere samtaler, og at neste lørdag faktisk var blitt fristen for å avgjøre om de to sidene kunne nå en avtale.

Storbritannia og EU har gjort gode fremskritt i forhandlingene om en handelsavtale i siste øyeblikk som vil avverge en stormende finale på den fem år gamle Brexit-krisen, men fiske er fortsatt det største stikkontakten.

Håpet på en avtale steg i forrige uke da Reuters rapporterte at Frankrike forbereder sin fiskeindustri på en mindre fangst etter Brexit.

Fortsett å lese

Brexit

Macron legger grunnlag for netting av brexit-kompromiss om fiskeri

Publisert

on

By

Frankrike forbereder sin fiskeindustri på en mindre fangst etter Brexit, sa industrimedlemmer i et tegn på at president Emmanuel Macron legger grunnlaget for et delikat kompromiss for å hjelpe EU med å inngå en handelsavtale med Storbritannia, skrive og

EU og Storbritannia prøver å hamre ut en avtale i løpet av de neste tre ukene for å unngå å skade 900 milliarder dollar i årlig handel når Storbritannia forlater blokkens indre marked 1. januar 2021. Fiskeri er blant de største hindringene.

Macron har offentlig tatt en hard linje med fiskeriene og sagt at Frankrike ikke vil akseptere noen brexit-pakt som "ofrer våre fiskere". Han avviste Londons krav om årlige forhandlinger om fiskekvoter i britisk farvann og sa at det skader EU-industrien.

I et første tegn på en foreløpig oppmykning av Paris holdning, sa Macron imidlertid etter forrige ukes toppmøte med EUs nasjonale ledere dedikert til Brexit at den franske industrien ikke lenger vil være i samme situasjon som i dag etter årsskiftet.

Privat har regjeringen hans gått lenger og fortalt Frankrikes politisk innflytelsesrike fiskeindustri rett og slett for å slå inn, sier kilder til Reuters, i kommentarer som øyeblikkelig presset sterling og britiske obligasjonsrenter høyere.

Frankrike har totalt 20,000 10,000 fiskere, på toppen av 2011 2015 fiskeforedlingsjobber. I gjennomsnitt i 98,000-171 ble det fanget rundt 2,566 XNUMX tonn fisk i britiske farvann, noe som representerte € XNUMX millioner i omsetning og XNUMX direkte jobber.

En fjerde av Frankrikes fangst i det nordøstlige Atlanterhavet var i britisk farvann, ifølge en fransk parlamentarisk rapport.

Da EU-toppmøtet ble innkalt i Brussel forrige uke, la Macrons europaminister ut bilder fra et besøk til den franske kystbyen Port-en-Bessin.

"Ett mål: å forsvare og beskytte fiskernes interesser," sa Clement Beaune på Twitter. "Vi kjemper ... for fransk fiske."

Men - i tidligere urapporterte utvekslinger - sa Jerome Vicquelin, et medlem av lokale fiske-lobbygrupper som deltok på møtet, ministerens melding var sterkere da han ble spurt utenfor kameraet om Frankrike ville gi etter.

"Jeg var ganske sløv og sa: 'Det er vel og bra du kom, men jeg er bekymret fordi ... bare 10-15% kutt i omsetning ... vil være en katastrofe på lang sikt,' sa Vicquelin fortalte han Paris-utsendingene i styrehuset til fiskebåten passende kalt L'Europe.

“De var også sløve. De sa at det ikke vil være det samme som før. For meg er det klart at de bare vil prøve å begrense skader så mye som mulig, ”sa Vicquelin til Reuters.

Bedt om å kommentere Vicquelins beretning om møtet, sa Beaune til Reuters at han hadde bedt representanter for bransjen om ikke lenger å forvente å opprettholde "status quo".

Børsen illustrerer Frankrikes tvillingstrategi i Brexit-forhandlingene - å snakke tøft offentlig mens man stille forbereder seg på å fiske mindre i britiske farvann fra 2021.

I et annet eksempel på at Paris ser på et mulig kompromiss, fortalte en fiskerikilde Reuters hver for seg at den franske regjeringen allerede har spurt industrien om hvilke innrømmelser som vil være akseptable for dem.

"De spurte oss om vi potensielt, virkelig potensielt, var klare til å gi innrømmelser," sa kilden, som nektet å bli navngitt. "De ba oss tenke på det."

Mange franske og andre EU-fartøyer fisker nå i de rike britiske farvannene som vil være utenfor rekkevidde hvis det ikke er noen avtale. Enhver avtale vil måtte fastsette fangstkvoter for over 100 arter.

I en tidlig indikasjon på bevegelse på fiskeri fra London tilbød Storbritannia forrige måned en overgangsperiode fra 2021 for å øke fangsten gradvis i stedet for over natten.

Men sidene forblir hav fra hverandre på hva Storbritannias andel til slutt ville være.

Storbritannia sier at det ville bli en "uavhengig kyststat" som kontrollerer farvannet og som fisker der når overgangen ut av EU er fullført.

EUs fiskestater inkludert Tyskland og Irland støtter Frankrike. Men det er Macron, som møter presidentvalg i 2022, som leder hardline-retorikken og vil være instrumental i å slå en fiskeripakt.

Han må avveie risikoen for å irritere en liten, men blomstrende og vokal industri, med den for å blokkere den nye Brexit-pakten, noe som vil føre til toll og kvoter som skader bilateral handel.

"Macron har nøkkelen," sa en EU-diplomat etter Brexit. "Hvis Frankrike klatrer ned, kan vi få en avtale."

EU er i strid med London om forholdene for å holde blokkens felles marked på 450 millioner forbrukere åpne for britiske selskaper. De to kan bare løses sammen, i det hele tatt.

En annen diplomat sa EUs Brexit-forhandler, Michel Barnier, denne uken "var ikke bekymret for noe annet enn fisk".

"Han sa at Macron må stille på det politiske showet ettersom 20% av fiskerne eller fartøyene deres er" arbeidsløse "hvis de ikke får kvotene," sa personen om et lukket dørmøte med Barnier.

“Macron må kjempe for ikke å ha fiskerne på gata. Det er derfor franskmennene fortsatt er i full gass. ”

Fortsett å lese
Annonse

Facebook

Twitter

Trender