Kontakt med oss

Økonomi

EUs samholdspolitikk for å finansiere utvidelsen av Polens havn i Szczecin

Publisert

on

EU-kommisjonen har godkjent en investering på over € 52.5 millioner fra Cohesion Fund å utvide og utdype Dębicki-kanalen i Szczecin havn, nord i Polen. Dette er en del av en serie store arbeider for å gjøre det mulig for havnen å imøtekomme større skip og håndtere mer last for å gjøre det mer konkurransedyktig og et ledende godsdestinasjon i Sør-Østersjøen, i tråd med EUs maritime transportmål.

Samhørighetskommisjonær Elisa Ferreira sa: ”Prosjektet vil bidra til den sosioøkonomiske utviklingen i regionen ved å øke mengden last som havnen kan takle. Takket være dette prosjektet vil transport bli mer effektiv mens driftskostnadene for rederier, samt tiden lasten til sjøs og avstandene som trengs for å transportere den, reduseres. ”

Szczecin er en av de fire viktigste polske havnene av nasjonal betydning. Det er en del av Transeuropeisk transportnettverk (TEN-T) og Østersjø-Adriatisk korridor. Prosjektet vil begynne å være i drift fra slutten av 2023.

coronavirus

Støtt Taiwans inkludering i det globale folkehelsenettverket etter COVID-19

Publisert

on

Siden COVID-19-pandemien startet, har det mer enn 40 millioner tilfeller og mer enn en million dødsfall rundt om i verden. Viruset har hatt en enorm innvirkning på global politikk, sysselsetting, økonomi, handel og finansielle systemer, og påvirket betydelig den globale innsatsen for å oppnå FNs mål for bærekraftig utvikling (FNs SDG), skriver Republikken Kina (Taiwan) helse- og velferdsminister Dr. Chen Shih-chung (avbildet, over til venstre).

Takket være den samlede innsatsen fra hele folket har Taiwan svart på truslene fra denne pandemien gjennom fire prinsipper: forsvarlig handling, rask respons, forhåndsutplassering og åpenhet og åpenhet.

Vedta strategier som drift av spesialiserte kommandosystemer, implementering av grundige grensekontrolltiltak, produksjon og distribusjon av tilstrekkelig forsyning av medisinske ressurser, ansettelse av hjemmekarantene og isolasjonstiltak og relaterte omsorgstjenester, anvendelse av IT-systemer, publisering av gjennomsiktig og åpen informasjon, og gjennomføring av presis screening og testing, har vi vært heldige nok til å inneholde viruset.

7. oktober hadde Taiwan bare hatt 523 bekreftede tilfeller og sju dødsfall; i mellomtiden har liv og arbeid fortsatt mye som normalt for de fleste mennesker.

Det globale utbruddet av COVID-19 har minnet verden om at smittsomme sykdommer ikke kjenner noen grenser og ikke diskriminerer langs politiske, etniske, religiøse eller kulturelle linjer. Nasjoner bør samarbeide for å håndtere trusselen om nye sykdommer.

Når Taiwan hadde stabilisert inneslutningen av viruset og sørget for at folk hadde tilstrekkelig tilgang til medisinske ressurser, begynte vi av denne grunn å dele vår erfaring og utveksle informasjon om å inneholde COVID-19 med globale folkehelsepersonell og forskere gjennom COVID-19- relaterte fora, APECs møte på høyt nivå om helse og økonomi, Global Cooperation Training Framework og andre virtuelle bilaterale møter.

I juni 2020 hadde Taiwan holdt nesten 80 nettkonferanser og delte Taiwan-modellen med eksperter fra regjeringer, sykehus, universiteter og tenketanker i 32 land.

Taiwans donasjoner av medisinsk utstyr og antipandemisk forsyning til land i nød fortsetter også. I juni hadde vi donert 51 millioner kirurgiske masker, 1.16 millioner N95-masker, 600,000 35,000 isolasjonskjoler og 80 XNUMX pannetermometre til mer enn XNUMX land.

For å sikre tilgang til vaksiner har Taiwan sluttet seg til COVID-19 Vaccines Global Access Facility (COVAX) ledet av GAVI, Vaccine Alliance; koalisjonen for innovasjoner om epidemisk beredskap; og Verdens helseorganisasjon. Og vår regjering bistår aktivt innenlandske produsenter i håp om å akselerere utvikling og produksjon av vellykkede vaksiner, bringe dem til markedet så raskt som mulig og sette en stopper for denne pandemien.

For å forberede seg på en mulig neste bølge av pandemien så vel som den nærmeste influensasesongen, opprettholder Taiwan sine strategier for å oppmuntre innbyggerne til å bære ansiktsmasker og opprettholde sosial distansering, og styrke tiltak for grensekarantene, samfunnsbasert forebygging og medisinsk beredskap. Videre samarbeider vi aktivt med innenlandske og internasjonale partnere for å skaffe vaksiner og utvikle optimale behandlinger og nøyaktige diagnostiske verktøy, som i fellesskap ivaretar global folkehelsesikkerhet.

COVID-19-pandemien har bevist at Taiwan er en integrert del av det globale folkehelsenettverket, og at Taiwan-modellen kan hjelpe andre land med å bekjempe pandemien. For å komme seg bedre trenger WHO Taiwan.

Vi oppfordrer WHO og nærstående parter til å anerkjenne Taiwans mangeårige bidrag til global folkehelse, sykdomsforebygging og menneskerettigheten til helse, og til å støtte Taiwans inkludering i WHO på det sterkeste. Taiwans omfattende deltakelse i WHOs møter, mekanismer og aktiviteter ville tillate oss å jobbe med resten av verden for å realisere den grunnleggende menneskerettigheten til helse som fastsatt i WHOs grunnlov og visjonen om å etterlate ingen som er nedfelt i FNs SDG.

Meningene som er uttrykt i artikkelen ovenfor er forfatterens alene, og gjenspeiler ikke noen meninger fra EU Reporter.

Fortsett å lese

EU

Død ordførerkandidat får en seier i rumensk landsby

Publisert

on

Døden stoppet ikke Ion Aliman i sitt forsøk på en tredje periode som borgmester i Deveselu, en landsby med rundt 3,000 mennesker i Sør-Romania. Aliman vant lokalt valg med et skred, med 64% av avgitte stemmer, til tross for at han døde 10 dager før avstemningen, 17. september, på grunn av COVID-19-komplikasjoner, skriver Cristian Gherasim.

I følge valgembetsmenn var navnet hans allerede trykt på stemmeseddelen og kunne ikke endres før avstemningen fant sted.

Varaordføreren, Nicolae Dobre, er ikke overrasket over det surrealistiske utfallet og sa at den tidligere ordføreren gjorde alt for samfunnet, han fortjente denne seieren og at folk ikke stolte på andre kandidater.

Etter resultatene samlet folk seg mandag ved graven til den nyvalgte ordføreren for å tenne lys og hylle den dagen Ion Aliman ville ha fylt 57 år.

Valgfeiringen for gravstedet ble delt på sosiale medier, da dusinvis av landsbyboere møtte opp for anledningen.

Prosedyren krever nå at kommunestyremedlemmene oppnevner en varaordfører som overtar plikten til ordføreren til nyvalg finner sted. Den sittende varaordføreren, Nicolae Dobre, kunngjorde sin intensjon om å stille.

Herr Alimans seier er ikke en stor grunn til å feire for sitt tidligere parti, ettersom sosialdemokratene mistet viktige kommuner og fylker i disse lokalvalget. Senter-høyre partier oppnådde betydelige gevinster i tidligere sosialdemokratiske høyborg, og kjørte både hver for seg og som en allianse avhengig av region.

Deveselu er kjent for å huse en av nøkkelkomponentene i NATOs forsvarssystem, ved å bruke Aegis Ballistic Missiles, i stand til å fange opp og forsvare seg mot korte til mellomliggende rakettangrep.

Romania har hittil rapportert mer enn 125,000 4,800 tilfeller av koronavirus og 1,767 dødsfall, med daglige infeksjonsrater økende. Før valguken registrerte Romania 19 nye Covid-24-infeksjoner i løpet av et døgn, det høyeste tallet siden slutten av februar, da pandemien startet i den sørøsteuropeiske nasjonen.

Fortsett å lese

EU

Russisk oljeindustri - innovativ tilnærming til talentutvikling for bærekraftig industriell utvikling

Publisert

on

Russiske oljearbeidere feiret sin yrkesferie i september. Olje- og gassindustriens arbeidstakerdag ble etablert for 55 år siden i Sovjetunionen som et tegn på takknemlighet for spesialistene som med suksess tilfredsstilte både hjemmene og de aktive frontlinjene i andre verdenskrig og bidro betydelig i gjenoppbyggingen etter krigen. Folk fortsetter å være den viktigste aktiva for oljeselskaper i Russland og i utlandet.

"Den russiske olje- og gassindustrien er kjent over hele verden for sin høye profesjonalitet og dedikasjon ”, - OPECs generalsekretær Mohammed Barkindo bemerket i sitt brev til energiministeren i Den russiske føderasjonen Alexander Novak til ære for dagen for arbeidere i olje- og gassindustrien. . “Oljearbeidere er ukjente helter hvis utrettelige innsats gjør det mulig for OPEC og våre eksterne partnere å ta informerte beslutninger. Vi må aldri ta arbeidet deres for gitt, ”la han til.

I følge internasjonale arbeidsorganisasjonsrapporter gjennomgår arbeidslivet for tiden dype endringer. Digitalisering, endring av demografi og overgang til en grønn økonomi setter opp de nye trendene - automatisering og robotikk som reduserer behovet for arbeidskraft, og dermed de stadig økende kompetansekravene til dagens personell. Gitt dette verdsetter hver profesjonell oljearbeider - i veldig reell forstand - sin vekt i gull ved å kunne levere høy ytelse under gjeldende skiftende forhold.

ILO fremhevet tre hovedmål for å støtte oljearbeidere og andre arbeidende menn over hele kloden: øke investeringene i folks ferdigheter, styrke arbeidsgarantiene og utvide sosial dialog.

Med ordene til Anatoly Moskalenko, visepresident for menneskelig ressursforvaltning og sosialpolitikk i PJSC LUKOIL, samsvarer bedriftens programmer fullt ut med ILOs visjon: “I dag står olje- og gassektoren overfor nye utfordringer som kan endre profesjonelle aktivitetsområder betydelig, og derfor spesifikasjoner for HR-ledelse og sosialt arbeid. I 2019 lanserte selskapet et personalstyrings- og effektivitetsstyringssystem, basert på prinsippene i moderne lederfilosofi. ” Den nye tilnærmingen legger større vekt på individet som nøkkeldriveren bak oppnåelsen av selskapets strategiske mål.

PJSC LUKOIL-president Vagit Alekperov har besluttet å begynne å implementere ledelses- og engasjementsverktøy for å legge til rette for en pålitelig og bærekraftig fremtid for LUKOIL. Fremoverrettede endringer er utformet for å sikre at selskapet opprettholder sin ledende posisjon i bransjen.

Dette vil kreve endringer i systemet som brukes til å ta beslutninger, ledelse av mennesker, opplæring, motivasjon, og generelle ytelses- og effektivitetsvurderinger. Målstyring, effektivt og inspirerende samspill mellom ledere og ansatte, konstant tilbakemelding og et moderne system for produktivitet og ytelsesstyring i et enhetlig digitalt miljø.

Det første trinnet har vært å utdype prosjektgruppene i virksomhetsområdet Leting og Produksjon. Denne gruppen av ansatte sørger for at det blir funnet effektive løsninger på tekniske og tekniske problemer, mens man oppnår drifts- og investeringseffektivitet når man implementerer store og høyt prioriterte prosjekter, både i Russland og i utlandet med selskapets og globale erfaring og beste praksis blir tatt i betraktning. Denne nye tilnærmingen vil bli distribuert videre til bedriftens vertikale system, støttet av det stadig fornyende regelverket.

LUKOIL sysselsatte over 105 tusen mennesker, 41% kvinner, som er mer enn 26% av lederpersonalet. Selskapet bruker ensartede prinsipper for talentutviklingen og respekterer personellets ønske om å oppnå balanse mellom arbeid og privatliv. I LUKOIL Group-enheter gis foreldrepermisjon til både kvinner og menn.

Selskapet tilstreber implementering av harmoniserte standarder for å samarbeide med våre ansatte i alle land og regioner hvor vi opererer, med tanke på lokale detaljer og funksjoner. LUKOILs grunnleggende tilnærming er å ansette de beste fagpersonene, mens i utlandet strever selskapet å ansette så mange lokale fagpersoner som mulig, og gi dem opplæring av ansatte der det er nødvendig.

Selskapet strever for å opprettholde et attraktivt lønnssystem for ansatte for å legge til rette for sosial stabilitet og for å forbedre livskvaliteten til våre ansatte og deres familier. I 2019 var gjennomsnittslønnen i LUKOIL Groups russiske enheter i viktige driftsregioner minst 1.5 ganger høyere enn gjennomsnittslønnen i de samme regionene. Frivillige helseforsikringsprogrammer dekker over 90% av ansatte ved russiske enheter, over 1.4 tusen ansatte deltar i boligprogrammet.

Stadige og fokuserte talentutviklingsprogrammer rettet mot full profesjonell oppfyllelse, samtidig som de sosiale garantiene opprettholdes, hjelper LUKOIL til å holde ansattes omsetning på ubetydelige 7.5%.

Ny tilnærming til bedriftspolitikk, som er i samsvar med de faktiske sosiale behovene og det nåværende teknologiske utviklingsnivået, løpende partnerskap med ILO gjør det mulig for LUKOIL å bygge opp løsningene som vil bli referanser for det russiske oljemarkedet og det globale næringslivssamfunnet.

Fortsett å lese
Annonse

Facebook

Twitter

Trender