Kontakt med oss

Høyre

Johnson å kreve £ 10,000 i bot på COVID-19 regelbrytere

Publisert

on

Mennesker i England som bryter nye regler som krever at de selv isolerer seg hvis de har vært i kontakt med noen smittet med COVID-19, vil få en bot på opptil £ 10,000 12,914 ($ 19 XNUMX), sa statsminister Boris Johnson lørdag (XNUMX. september) , skriver David Milliken.

Reglene gjelder fra 28. september for alle i England som tester positive for viruset eller blir varslet av helsearbeidere om at de har vært i kontakt med noen smittsomme.

"Folk som velger å ignorere reglene vil bli utsatt for betydelige bøter," sa Johnson i en uttalelse.

Bøter starter ved 1,000 pund for en første lovbrudd, og stiger til 10,000 XNUMX pund for gjentatte lovbrytere eller tilfeller der arbeidsgivere truer med å si opp ansatte som selv isolerer seg i stedet for å gå på jobb.

Noen arbeidstakere med lav inntekt som får et inntektstap, vil motta en støttebetaling på £ 500, i tillegg til andre fordeler som sykepenger som de kan ha krav på.

Nåværende veiledning fra den britiske regjeringen ber folk om å bli hjemme i minst 10 dager etter at de begynner å lide av COVID-19-symptomer, og for andre mennesker i husstanden deres å ikke forlate huset i 14 dager.

Alle som tester positivt blir også bedt om å oppgi detaljer om personer utenfor husstanden de har vært i nær kontakt med, som da også kan få beskjed om å isolere seg selv.

Hittil har det vært lite håndheving av regler for selvisolering, bortsett fra i noen tilfeller der folk har kommet tilbake fra utlandet.

Imidlertid står Storbritannia nå overfor en rask økning i sakene, og regjeringen sa at politiet vil være involvert i å kontrollere etterlevelse i områder med høyest infeksjonsrate.

Johnson har også møtt samtaler om å gjeninnføre mer omfattende låsningregler for allmennheten.

Imidlertid Sunday Times rapporterte at han var klar til å avvise samtaler fra vitenskapelige rådgivere om en umiddelbar to-ukers landsdekkende lockdown for å bremse spredningen av sykdommen, og i stedet revurdere den når skolene tar en pause i slutten av oktober.

Brexit

En god sjanse for at vi kan få en avtale med EU, sier Storbritannias minister Lewis

Publisert

on

By

Storbritannia og EU har en god sjanse for å inngå en avtale om fremtidige forhold, den britiske regjeringens Nord-Irlands minister Brandon Lewis (Bildet) sa på søndag (25 oktober) skriver William James.

Storbritannia forlot EU i januar, men de to sidene prøver å oppnå en avtale som vil styre nesten billioner dollar i årlig handel før en overgangsperiode for uformelt medlemskap avsluttes 31. desember.

Samtalene gjenopptok forrige uke etter at Storbritannia gikk bort i frustrasjon over det de så på som EUs uvillighet til å inngå kompromisser om sentrale spørsmål. Fredag ​​(23. oktober) sa Storbritannia at det hadde vært god fremgang siden omstarten.

Storbritannias Sunday Telegraph avisen sa at EUs sjefforhandler Michel Barnier planla å forlenge oppholdet i London til onsdag 28. oktober.

På spørsmål om den rapporten, og de generelle utsiktene til en avtale, sa Lewis til BBC: "Jeg er alltid en optimist ... og jeg håper, og jeg tror det er en god sjanse for at vi kan få en avtale, men EU trenger å forstå det er for dem å bevege seg også. ”

Lewis gjentok myndighetens holdning om at den heller vil gå uten en avtale - et scenario den kaller å forlate på australske betingelser - enn å godta en avtale som ikke er i Storbritannias interesser.

Fortsett å lese

Brexit

Britiske lovgivere bekymret for mangel på forberedelser fra Brexit

Publisert

on

By

Storbritannias regjering kan ha forlatt det for sent for bedrifter å forberede seg ordentlig på slutten av fri bevegelse av varer til og fra EU, sa en innflytelsesrik gruppe lovgivere fredag ​​(23. oktober), skriver David Milliken.

Det britiske parlamentets finanskomité har skrevet til finansminister Rishi Sunak om deres bekymringer over forsinkelser med å sette opp datasystemer som gjør det mulig for bedrifter å håndtere nye tollkrav som trer i kraft 1. januar.

"Komiteen kom bort fra sin bevismøte med alvorlige bekymringer over Storbritannias tollberedskap for slutten av Brexit-overgangsperioden," sa komiteens leder Mel Stride.

"Jeg har bedt kansleren om å reagere på våre bekymringer som et presserende spørsmål," la han til.

Fortsett å lese

Brexit

EUs Brexit-forhandlere utvider London-besøket: Sunday Telegraph

Publisert

on

By

EUs sjefforhandler Michel Barnier planlegger å forlenge sitt besøk til London til onsdag 28. oktober midt i forsiktig optimisme over fremdriften i handelssamtalene etter Brexit med Storbritannia, rapporterte Sunday Telegraph, skriver Stephen Addison.

EUs forhandlingslag hadde kommet tilbake til Brussel søndag 25. oktober.

Avisen sa at det britiske teamet ville reise til Brussel torsdag 29. oktober for flere samtaler, og at neste lørdag faktisk var blitt fristen for å avgjøre om de to sidene kunne nå en avtale.

Storbritannia og EU har gjort gode fremskritt i forhandlingene om en handelsavtale i siste øyeblikk som vil avverge en stormende finale på den fem år gamle Brexit-krisen, men fiske er fortsatt det største stikkontakten.

Håpet på en avtale steg i forrige uke da Reuters rapporterte at Frankrike forbereder sin fiskeindustri på en mindre fangst etter Brexit.

Fortsett å lese
Annonse

Facebook

Twitter

Trender