Kontakt med oss

Kreft

Slå kreft: Bedre beskyttelse av arbeidere mot kreftfremkallende kjemikalier

Publisert

on

Hvert år forekommer rundt 120,000 80,000 arbeidsrelaterte krefttilfeller som følge av eksponering for kreftfremkallende stoffer på jobb i EU, noe som fører til om lag 1.1 XNUMX omkomne årlig. For å forbedre arbeidstakernes beskyttelse mot kreft, har kommisjonen i dag foreslått å ytterligere begrense deres eksponering for kreftfremkallende kjemikalier. Denne fjerde revisjonen av karsinogener og mutagener-direktivet setter nye eller reviderte grenseverdier for tre viktige stoffer: akrylnitril, nikkelforbindelser og benzen. Anslag viser at mer enn XNUMX millioner arbeidere i et bredt spekter av sektorer vil ha nytte av forbedret beskyttelse takket være de nye reglene. Dagens forslag er det første initiativet til kommisjonens forpliktelse til å bekjempe kreft under den kommende Europas bankende kreftplan.

Kommisjonær for jobber og sosiale rettigheter Nicolas Schmit sa: ”En arbeidsplass bør være et trygt sted, og likevel er kreft årsaken til halvparten av dødsfallene knyttet til arbeid. Denne oppdateringen av kreftfremkallende stoffer og mutagener-direktivet er et av de første trinnene i vår ambisiøse plan for å slå kreft. Det viser at vi er fast bestemt på å handle og ikke vil gå på akkord med arbeidstakernes helse. På bakgrunn av den store helsekrisen på grunn av COVID-19 vil vi doble vår innsats for å sikre at arbeidere i Europa blir beskyttet. Vi vil se på konkrete måter for å oppnå dette via det fremtidige strategiske rammeverket for arbeidsmiljø. "

Kommisjonær for helse og mattrygghet, Stella Kyriakides sa: “Å redusere lidelsen forårsaket av kreft er en prioritet for oss, og for å gjøre det er forebygging nøkkelen. I dag tar vi et viktig skritt for å beskytte våre arbeidstakere mot eksponering for farlige stoffer på arbeidsplassen og starte vårt arbeid under vår kommende Europas slagkreftplan. Med planen vil vi ta sikte på å takle de viktigste risikofaktorene for kreft for alle, men også å veilede pasienter ved hvert trinn på reisen og bidra til å forbedre livet til de som er rammet av denne sykdommen.

Tre nye eller reviderte grenseverdier

Direktivet om kreftfremkallende stoffer og mutagener oppdateres jevnlig i tråd med ny vitenskapelig bevis og tekniske data. Tre tidligere oppdateringer har adressert arbeidstakernes eksponering for 26 kjemikalier. Dagens forslag legger til nye eller reviderte yrkeseksponeringsgrenser for følgende stoffer:

 • Akrylnitril (ny grense);
 • Nikkelforbindelser (ny grense);
 • Benzen (grense revidert nedover).

Fordeler for arbeidstakere og bedrifter

Å innføre nye eller reviderte yrkeseksponeringsgrenser for akrylnitril, nikkelforbindelser og benzen vil ha klare fordeler for arbeidstakere. Arbeidsrelaterte tilfeller av kreft og andre alvorlige sykdommer vil forhindres, noe som forbedrer helse og livskvalitet.

Forslaget vil også være til fordel for selskaper ved å redusere kostnadene forårsaket av arbeidsrelatert helse og kreft, for eksempel fravær og forsikringsutbetalinger.

Utvikling av forslaget og neste trinn

Dette initiativet er utviklet i nært samarbeid med forskere, og med representanter for arbeidstakere, arbeidsgivere og EU-land. Arbeidspartnere (fagforeninger og arbeidsgiverorganisasjoner) ble også involvert gjennom en tofasekonsultasjon.

Kommisjonens forslag vil nå bli forhandlet frem av Europaparlamentet og Rådet.

Bakgrunn

Denne kommisjonen har forpliktet seg til å øke kampen mot kreft og vil før utgangen av 2020 presentere Europas slagkreftplan. Planen vil støtte medlemsstatene i å forbedre forebygging, oppdagelse, behandling og håndtering av kreft i EU, samtidig som helseforskjellene mellom og i medlemsstatene reduseres.

I sin Kommunikasjon om "Et sterkt sosialt Europa for bare overganger", har kommisjonen forpliktet seg til å gjennomgå arbeidsmiljøstrategien for blant annet å adressere eksponering for farlige stoffer, med sikte på å opprettholde europeiske høye arbeidsmiljøstandarder. Dette er i tråd med European Pillar for sosiale rettigheter, erklært i fellesskap av Europaparlamentet, Rådet og kommisjonen på det sosiale toppmøtet for rettferdige jobber og vekst 17. november 2017, som forankrer arbeidstakernes rett til et sunt, trygt og godt tilpasset arbeidsmiljø, inkludert beskyttelse mot kreftfremkallende stoffer.

Ytterligere forbedring av beskyttelsen av arbeidstakere mot yrkeskreft er desto viktigere siden ifølge EU-OSHA, kreft er den første årsaken til arbeidsrelaterte dødsfall i EU: 52% av de årlige yrkesdødsfallene tilskrives for tiden arbeidsrelaterte kreftformer, sammenlignet med 24% til sirkulasjonssykdommer, 22% til andre sykdommer og 2% for skader.

Dette initiativet er den fjerde revisjonen av kreftfremkallende stoffer og mutagener-direktivet. I løpet av de siste årene foreslo kommisjonen tre tiltak for å endre denne lovgivningen. Disse tre initiativene ble vedtatt av Europaparlamentet og Rådet i desember 2017, januar 2019 og juni 2019, adressering 26 stoffer.

Mer informasjon

Kommisjonens forslag til fjerde revisjon av karsinogener og mutagener-direktivet

Spørsmål og svar: Slå kreft: Kommisjonen foreslår forbedret beskyttelse for arbeidstakere

Følg Nicolas Schmit videre Twitter

Abonner på EU-kommisjonens gratis e-post nyhetsbrev om sysselsetting, sosiale forhold og inkludering

Kreft

Livsstilsvalg og å slå kreft

Publisert

on

21. oktober arrangerte Kangaroo Group en nettdebatt om Europas Beating Cancer Plan, helsekommisjonær Stella Kyriakides 'flaggskipinitiativ. Webinaret, ledet av MEPP Michael Gahler, president for Kangaroo Group, involverte en presentasjon av professor David Nutt fra Imperial College London og inneholdt Deirdre Clune, MEP og Tomislav Sokol, MEP.

Arrangementet diskuterte potensialet for skadedemping for å hjelpe EU-borgere med å ta sunnere livsstilsvalg og hvordan det kan bidra til å forebygge kreft.

Følgende er et sammendrag av webinaret, fra professor Nutt's presentasjon, til bidragene fra parlamentsmedlemmene Clune og Sokol og spørsmål og svar.

Panel

 • Professor David Nutt, Imperial College London
 • Deirdre Clune, EPP MEP
 • Tomislav Sokol, EPP MEP
 • Michael Gahler, EPP MEP

Introduksjon

 • Michael Gahler introduserte arrangementet og sa at 40% av kreftformene i Europa kan forebygges, og å stimulere europeiske borgere til å velge sunnere alternativer kan bidra til å forhindre kreftformer, for eksempel de som er forårsaket av alkohol og tobakk.

Professor David Nutt

 • Professor Nutt presenterte for webinaret om prinsippene for skadedemping, særlig i forhold til alkohol og tobakk.
 • Han skisserte at forebyggende tiltak som å øke beskatningen, utdanne skader, øke alderen for bruk av alkohol og tobakk, begrense stedene hvor de kan kjøpes og tidspunktene de kan kjøpes, alle kan bidra til å redusere skaden forårsaket av alkohol og tobakk.
 • Han sa også at å gi tilgang til sikrere alternativer som snus og e-sigaretter for røykere som tilnærminger som kan redusere røykeindusert kreft.
 • På tobakk sa Nutt: "Det som forårsaker kreft hos røykere, er ikke nikotin, men tjære." Han presenterte en analyse av nivået av skade knyttet til forskjellige måter å levere nikotin på, hvor veldig forskjellige de var, med sigaretter som de mest skadelige sammenlignet med snus og vaping.
 • Nutt pekte på Sveriges erfaring med snus som et eksempel på hvordan mindre skadelige alternativer til røyking kan redusere røykeindusert kreft, og sa: "Snus reduserer virkelig kreft."
 • Nutt påpekte at sigarettbruken i Norge har falt mens forbruket av snus har økt, noe som viser at nordmenn i stadig større grad slutter å røyke for snus.
 • Nutt påpekte også at: "e-sigaretter har ekstremt lite kreftfremkallende stoffer." Han sa at "vi nesten kan si at e-sigaretter vil redusere kreft i munnen og lungene sammenlignet med røyking."
 • Nutt viste bevis fra USA om at tobakkrøyking hos unge mennesker har falt til tross for at flere vapner. Dette, sa han, bekrefter at det ikke er noen "gateway-effekt" fra vaping til røyking.
 • Nutt sa at det ved å redusere alkoholinntaket ditt med 25 gram om dagen kan redusere risikoen for kreft i munnhulen med en tredjedel.
 • Nutt påpekte at alkoholbeskatningsøkninger antas å redusere forekomsten av alkoholindusert kreft.

Deirdre Clune, MEP

 • Clune uttalte at EU-parlamentets spesialkomité for å slå kreft (BECA) erkjenner at "mennesker har vaner, deres livsstil og deres livsstil", og at komiteen vil fokusere på alle områder av kreft, på tvers av forebygging, tidlig diagnose, behandling omsorg
 • Hun understreket at det er nødvendig med en koordinert tilnærming, med BECA som fokuserer på forebygging som et sentralt område, da 40% av kreftformene kan forebygges.
 • Clune pekte på eksemplet med snus i Sverige som noe BECA kunne "holde fast i." Hun sa at røykere oftest begynner å røyke når de er unge, og det er veldig sjelden at røykere tar det opp senere i livet.
 • Clune sa at folk trenger å forstå at røyking er en avhengighet, og at tryggere alternativer kan være en vei fremover. Hun påpekte at folk flest forbinder røyking bare med lungekreft, mens det faktisk forårsaker mange andre.
 • Hun påpekte et lignende faktum med alkohol og leverkreft. Hun erkjente at det å begrense salget av alkohol kan være effektivt, og at det bør sees på salg av alkohol til unge mennesker.
 • Clune pekte på restriksjoner på alkoholreklame og spesielt begrensninger på reklame på TV og i sport som endret endret livsstilsadferd.
 • Hun sa hun håper BECAs rapport vil være ambisiøs og anbefale tiltak mot alkohol og tobakk. Hun erkjenner at BECA har mye å gjøre, og innspill fra eksperter som Nutt vil hjelpe dem i arbeidet. Hun understreket at forebygging absolutt er et område der BECA håper å spille en rolle.

Tomislav Sokol, MEP

 • Said Nuts presentasjon var interessant, når det gjelder bevisene som ble presentert. Sokol sa at avgjørelser må tas strengt på tilgjengelige bevis og at noe som mangler. Han påpekte at samtaler med akademikere og forskere er ekstremt viktige for parlamentet.
 • Sokol henviste til forrige rettsavgjørelse i Europa om snus. Han sa at de europeiske domstolene ofte er avhengige av konsekvensanalyser gjort av Kommisjonen, da domstolene ikke selv er rustet til å avgjøre i disse områdene.
 • Sokol understreket viktigheten av harmoniserte regler i hele EU og sa at bevis må føres inn i kommisjonen.
 • Sokol påpekte at folk ofte kan bestemme selv om sunne livsstilsvalg, men de trenger å få mest mulig informasjon til det, og sa at dette er et område der EU kan spille en viktig rolle.
 • Han sa at han håper at BECAs rapport som vil bli sendt til Kommisjonen vil være ambisiøs og bevisbasert.

Fortsett å lese

Kreft

Overser EU risikoen fra mineralull i kampen mot kreft?

Publisert

on

EUs slående kreftplan har blitt varslet som flaggskip helseinitiativ og 'mesterplan'av EU-kommisjonen i kampen mot kreft, skriver Martin Banks.

Som det første initiativet under denne planen, har kommisjonen nå presentert et lovforslag om arbeidsmiljø og helse (OSH). De foreslått fjerde revisjon av direktivet om kreftfremkallende stoffer og mutagener (CMD) setter nye eller reviderte bindende grenseverdier for yrkeseksponering for tre stoffer som kan forårsake kreft.

Kommisjonen bemerket at hvert år forekommer omtrent 120,000 80,000 arbeidsrelaterte krefttilfeller på grunn av eksponering for kreftfremkallende stoffer i EU, noe som fører til om lag 1.1 27 dødsulykker årlig, noe som gjør kreft årsaken til halvparten av dødsfallene knyttet til arbeid. Estimater viste at mer enn 2014 millioner arbeidere i et bredt spekter av sektorer ville ha nytte av forbedret beskyttelse av de foreslåtte endringene. Med denne revisjonen har det blitt satt nye eller oppdaterte grenser for XNUMX kreftfremkallende stoffer siden XNUMX.

European Trade Union Confederation (ETUC) kritisert EU hevdet at det ikke har tatt noen tiltak for å begrense eksponeringen til 20 flere kreftfremkallende stoffer, mens eksisterende eksponeringsgrenser for vanlige kreftfremkallende stoffer på arbeidsplassen som krystallinsk silisiumdioksyd, dieselutslipp og asbest ikke gir tilstrekkelig beskyttelse og trenger raskt å oppdateres. De DEFS har sa at målet er å ha bindende yrkeseksponeringsgrenser under CMD i minst 50 prioriterte kreftfremkallende stoffer innen 2024. Det har etterlyste et nytt sammenhengende og gjennomsiktig system for å sette EUs eksponeringsgrenser basert på de i Tyskland og Nederland, og bemerket at opptil 12% av alle krefttilfeller er arbeidsrelaterte.

Imidlertid ønsket de velkommen forslaget som et skritt i riktig retning, da det ville beskytte arbeidstakere, spesielt innen industri og byggebransjen. Byggearbeidere vil sannsynligvis bli utsatt for mer isolasjonsprodukter og avfall de neste årene, som EU-kommisjonen nylig oppgitt at renoveringsgraden i EU-landene må dobles for å nå klimamålet 2030. I dag kommisjonen forklarte hvordan den ønsker å oppnå dette i sin Renovasjonsbølge kommunikasjon.

Dette reiser spørsmålet om arbeidstakere i byggesektoren, fra produksjon til renoveringssteder og avfallshåndtering, trenger ekstra beskyttelse når de arbeider med mineralull, et ofte brukt isolasjonsmateriale. Den er produsert med kreftfremkallende formaldehyd som bindemiddel, som har stått på fagforeningens prioriterte liste, og ble regulert under CMD i 2019. De EU-forskrift om klassifisering, merking og emballasje av stoffer klassifiserer mineralull selv generelt som a mistenkt kreftfremkallende. Visse unntak gjelder imidlertid, og CMD beskytter foreløpig ikke arbeidere mot mineralull.

A 2009 akademisk artikkel bemerket at mineralullavfall deler egenskapene til det originale materialet. Dette inkluderte "det kreftfremkallende potensialet til gamle mineralull, sekundære komponenter som bindemiddel og smøremiddelinnhold". Tidligere i år, Østerriksk statlig TV ORF ringte mineralullavfall "like kreftfremkallende som asbest", og fremhever problemer med sikker håndtering. Eksperter i EU-institusjonene er klar over disse bekymringene.

Tale etter en begivenhet i Europaparlamentet, Aurel Laurenţiu Plosceanu fra Den europeiske økonomiske og sosiale komiteen, et rådgivende organ for EU, og ordføreren om "Arbeid med farlige stoffer" sa i fjor: “Det må gjøres mer for å bevisstgjøre flere om potensielle farer ved mineralull. Det er en reell risiko forbundet med dette materialet, og i likhet med asbest må folk gjøres oppmerksom på mulige risikoer. " Han etterlyste en rekke tiltak, inkludert en bevisstgjøringskampanje, bedre merking, mer investering i forskning og sikrere utstyr for mennesker i byggebransjen som jobber med materialet. Han la til: “Det spesielle problemet med dette materialet er at noen helseproblemer faktisk ikke kan forekomme hos noen før lenge etter at de ble utsatt for det. Med noe som lungekreft, som, som med asbest, er en mulig helserisiko forbundet med dette, kan dessverre være for sent. "

Som med ethvert annet ordinært lovgivningsforslag, vil Europaparlamentet og rådet ha muligheten til å endre den foreslåtte revisjonen av CMD før den vedtas. EU-kommisjonen forventes å vedta den bredere Beating Cancer Plan senere i år. Det gjenstår å se om EUs institusjoner også vil ta opp bekymringene rundt bruken av mineralull.

Fortsett å lese

Kreft

Europas slående # kreftplan

Publisert

on

Europas slagkreftplan vil utgjøre en sentral del av helsekommisjonær Stella Kyriakiades 'periode. En paneuropeisk strategi for å bekjempe kreft er lenge på tide, og vi gleder oss over kommisjonær Kyriakiades initiativ til å takle det som er den nest største dødsårsaken i Europa, skrive Dr Delon Human og dr Anders Milton.

10. september holdt kommisjonen et rådhus om Beating Cancer Plan. Dessverre fylte ikke dette rådhuset oss med håp - det ser ut til at kommisjonen kan være i ferd med å gå glipp av sjansen for livet og ikke klarer å takle forebygging av kreft i Europa i tilstrekkelig grad.

Ikke bare klarte ikke rådhuset å ta hensyn til den mest åpenbare årsaken til kreft ved røyking, det så ut til å se bort fra EU-borgernes mening. Av innleggene til planens offentlige konsultasjon, nesten 20% støttet vedtakelsen av skadedempingsplaner for alkohol og tobakk. En av hver sjette anbefalte retningslinjer som oppmuntrer til bruk av nikotinprodukter med redusert risiko av røykere, for eksempel e-sigaretter.

Som oppgitt ved lanseringen av konsultasjonen av kommisjonen blir 3.5 millioner mennesker i EU diagnostisert med kreft årlig, og 1.3 millioner dør av det, men over 40% av krefttilfellene kan forebygges.

WHO anslår at en av to røykere vil utvikle en tobakksrelatert sykdom med 700,000 XNUMX europeere dø av røyking hvert år. 90% av lungekreft alene kan forebygges ved å eliminere tobakkbruk i Europa.

Det som imidlertid ofte glemmes, er at røykere bruker sigaretter for nikotin, men får kreft fra tobakk, tjære og tusenvis av andre tilsetningsstoffer i sigaretter. Nikotin i seg selv er ikke kreftfremkallende. Dette reiser spørsmålet; hva om det var en måte å tilby røykere nikotin de ønsker mens de fjerner kreftfremkallende stoffer?

Reduksjon av tobakkskader presenterer det klare og åpenbare svaret på dette spørsmålet. Bruk av alternative, potensielt reduserte risikoprodukter, som e-sigaretter, kan eliminere røykeindusert kreft i Europa innen en generasjon.

En studie av resultatene av Eurobarometer-undersøkelsen fra 2014 av flere europeiske akademikere understreket dette poenget. Studien fant at de aller fleste EU-borgere som regelmessig bruker e-sigaretter, var tidligere røykere eller røykere som forsøkte å slutte.

Land som Sverige har vist en vei fremover for Europa for å redusere tobakksindusert kreft ved å ta i bruk vitenskapelige baserte tilnærminger for å redusere røykeprevalens og røykerelaterte dødsfall. Sverige tilbyr tobakkalternativer som snus, og dette har hjulpet dem med å oppnå den laveste tobakkrelaterte dødeligheten i alle EU-land i forhold til befolkningsstørrelsen.

I et forsøk på å dempe de ødeleggende effektene av pandemien, som så langt har tatt livet av nesten 200,000 Europeere, EU-institusjoner og medlemsregjeringer vendte seg straks til vitenskap og bevis for å informere politikken. Låsing, sosial distansering og arbeid hjemmefra har alt blitt normalisert som en del av arbeidet med å overvinne COVID-19.

Denne følelsen av pragmatisme og effektivitet må speiles i kommisjonens slagkreftplan.

Politikk for reduksjon av skader, spesielt reduksjon av tobakk, har et ekstraordinært potensial for å redusere kreft som kan unngås ved røyking. Det kan redde utallige europeere liv. Vi ber kommisjonen om å erkjenne dette potensialet, å høre stemmene til europeiske borgere, og ikke la noen stein stå uberørt i kampen for å slå kreft.

Delon Human MBCh.B., M.Prax.Med, MFGP, DCH, MBA er en fransk statsborger og lege kvalifisert innen familiemedisin og barnehelse, med en MBA fra Edinburgh Business School. Han har fungert som rådgiver for WHOs generaldirektører og FNs generalsekretær Ban Ki Moon. Tidligere var han generalsekretær i World Medical Association (WMA), det globale representasjonsorganet for leger og deretter generalsekretær i International Food and Beverage Alliance (IFBA).
Anders Milton B.Sc., MD, Ph.D. er president for ERNA, et medlem av regjeringen utnevnt Catastrophe Commission og en konsulent innen helsesektoren. Han har tidligere vært både administrerende direktør og generalsekretær i den svenske legeforeningen, styreleder for Verdens legeforening, styreleder for det svenske Røde Kors og styreleder for den svenske fagforeningen (SACO), samt regjeringsutnevnt medarbeider -ordinator for psykiatriske tjenester i Sverige.

Fortsett å lese
Annonse

Facebook

Twitter

Trender