Kontakt med oss

Kina

Kina: Topputslipp før 2030 og klimanøytralitet før 2060

Publisert

on

Etter talen fra president Xi Jinping til FNs generalforsamling 22. september 2020, har energiomgangskommisjonen gitt følgende svar: “President Xis forpliktelse om at Kina vil maksimere utslippene før 2030 og sikte på karbonneutralitet før 2060 er et enormt gå frem i kampen mot skadelige klimaendringer, og et kjærkomment eksempel på ansvarlig global ledelse. Sterk politikk og store investeringer. spesielt fokusert på ren elektrifisering av økonomien, vil være nødvendig for å oppnå målet for midten av århundret. Analyse av ETC China har gitt oss tillit til at en fullt utviklet rik karbonøkonomi er oppnåelig. Prioriteten er nå å sikre at tiltak i 2020-årene, og særlig i den 14. femårsplanen, oppnår raske fremskritt mot tvillingmålene. ” Adair Turner, medformann i Energy Transitions Commission.

ETC-rapporter om Kina

I juni 2020 ga Energy Transitions Commission (ETC) og Rocky Mountain Institute (RMI) i fellesskap ut rapporten - Oppnå grønn gjenoppretting for Kina: Sette null-karbon-elektrifisering i kjernen.

I november 2019 lanserte Energy Transitions Commission (ETC) og Rocky Mountain Institute (RMI) - Kina 2050: En fullt utviklet rik nullkarbonøkonomi.

Om Energy Transitions Commission

Energy Transitions Commission (ETC) er en global koalisjon av ledere fra hele energilandskapet forpliktet til å oppnå netto-nullutslipp innen midten av århundret, i tråd med klimamålet i Paris om å begrense den globale oppvarmingen til godt under 2 ° C og ideelt sett til 1.5 ° C. Våre kommisjonærer kommer fra en rekke organisasjoner - energiprodusenter, energiintensive bransjer, teknologileverandører, finansaktører og miljøfrie organisasjoner - som opererer i utviklede land og utviklingsland og spiller forskjellige roller i energiovergangen. Dette mangfoldet av synspunkter informerer vårt arbeid: våre analyser er utviklet med et systemperspektiv gjennom omfattende utvekslinger med eksperter og utøvere.

For mer informasjon, besøk ETC-nettsted.

Virksomhet

Til tross for snakk om digital suverenitet, går Europa inn i kinesisk dominans på droner

Publisert

on

I sin tale om EU-staten holdt EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen en tydelig vurdering av EUs posisjon innen den globale digitale økonomien. I tillegg til spådommer om et europeisk "digitalt tiår" formet av initiativer som GaiaX, innrømmet von der Leyen at Europa hadde mistet løpet på å definere parametrene for personaliserte data, og etterlot europeerne "avhengige av andre", skriver Louis Auge.

Til tross for den enkle innrømmelsen, gjenstår spørsmålet om europeiske ledere er villige til å montere et konsekvent forsvar av deres innbyggeres personvern, selv om de godtar avhengighet av amerikanske og kinesiske firmaer. Når det gjelder å utfordre amerikanske sosiale medier eller e-handelsgiganter som Google, Facebook og Amazon, har Europa ikke noe problem å se seg selv som den globale regulatoren.

Når det står overfor Kina, virker imidlertid den europeiske posisjonen ofte svakere, med regjeringer som kun handler for å dempe innflytelsen fra kinesiske teknologileverandører som Huawei under intenst press fra USA. Faktisk, i et sentralt område med alvorlige implikasjoner for flere økonomiske sektorer, sa kommisjonens president von der Leyen i sin tale - ubemannede luftfartøyer, ellers kjent som droner - Europa tillater et enkelt kinesisk firma, DJI, å svinge markedet praktisk talt uten motstand.

En trend akselerert av pandemien

Shenzhen Dajiang Innovation Technologies Co. (DJI) er den ubestridte lederen for en globalt dronemarked spådd å skyrocket til $ 42.8 milliarder dollar i 2025; innen 2018 hadde DJI allerede kontroll 70% av markedet i forbrukerdroner. I Europa har DJI gjort det lenge vært den ubemannede luftfartsleverandøren (UAV) som er valgt for militære og sivile myndighetskunder. Det franske militæret bruker “kommersielle DJI-droner” i kampsoner som Sahel, mens britiske politistyrker bruker DJI-droner for å lete etter savnede personer og styre store begivenheter.

Pandemien sparket den trenden inn i høyt gir. I europeiske byer, inkludert Nice og Brussel, advarte DJI-droner utstyrt med høyttalere borgere om inneslutningstiltak og overvåket sosial distansering. DJI-representanter har til og med prøvd å overbevise europeiske regjeringer om å bruke dronene sine til å ta kroppstemperatur eller transportere COVID-19 testprøver.

Denne raske utvidelsen i bruk av DJI-droner strider mot avgjørelser som tas av sentrale allierte. I USA har forsvarsdepartementene (Pentagon) og interiøret det forbød bruken av DJIs droner i driften, drevet av bekymringer over datasikkerhet først avdekket av den amerikanske marinen i 2017. I tiden siden har flere analyser identifisert lignende feil i DJI-systemer.

I mai analyserte River Loop Security DJI-er Mimo-appen og fant at programvaren ikke bare fulgte grunnleggende datasikkerhetsprotokoller, men også at den sendte sensitive data "til servere bak den store brannmuren i Kina." Et annet cybersikkerhetsfirma, Synacktiv, gitt ut en analyse av DJIs mobile DJI GO 4-applikasjon i juli, å finne selskapets Android-programvare "bruker lignende anti-analyseteknikker som malware", i tillegg til å tvinge installere oppdateringer eller programvare mens man omgår Googles garantier. Synacktivs resultater ble bekreftet av GRIMM, som konkluderte med at DJI eller Weibo (hvis programvareutviklingssett overførte brukerdata til servere i Kina) hadde "skapt et effektivt målrettingssystem" for angripere - eller den kinesiske regjeringen, som amerikanske tjenestemenn frykter - å utnytte.

For å imøtekomme den potensielle trusselen, har Pentagons Defense Innovation Unit (DIU) introdusert et lite Unmanned Aircraft Systems (sUAS) initiativ for å skaffe droner fra pålitelige Amerikanske og allierte produsenter; Frankrikes papegøye er det eneste europeiske (og faktisk ikke-amerikanske) firmaet som for øyeblikket er inkludert. Forrige uke kunngjorde innenriksdepartementet det ville gjenoppta kjøpe droner gjennom DIU sUAS-programmet.

DJIs sikkerhetsfeil har også utløst bekymring i Australia. I en konsultasjonspapir utgitt i forrige måned, markerte den australske transport- og infrastrukturavdelingen svakheter i Australias forsvar mot "ondsinnet bruk av droner", og fant UAV-er potensielt kunne brukes til å angripe landets infrastruktur eller andre sensitive mål, eller på annen måte med det formål å samle bilde og signaler. ”Og andre typer rekognosering av fiendtlige skuespillere.

I Europa har derimot verken European Data Protection Board (EDPB), den tyske føderale kommissæren for databeskyttelse og informasjonsfrihet (BfDI), eller den franske nasjonale kommisjonen for informatikk og frihet (CNIL) tatt offentlige grep for de potensielle farene som DJI representerer, selv etter at selskapets produkter ble funnet med tvangsinstallasjon av programvare og overføring av europeiske brukerdata til kinesiske servere uten å tillate forbrukere å kontrollere eller motsette seg disse handlingene. I stedet kan bruk av DJI-droner av europeiske militære og politistyrker synes å tilby forbrukerne en stilltiende tilslutning til deres sikkerhet.

Til tross for en ugjennomsiktig eierstruktur, er det mange linker til den kinesiske staten

Mistanke om DJIs motiver hjelper ikke på opasiteten til eierstrukturen. DJI Company Limited, holdingselskapet for firmaet via Hong Kong-baserte iFlight Technology Co., er basert i British Virgin Islands, som ikke avslører aksjonærer. DJIs innsamlingsrunder peker likevel på en overvekt av kinesisk kapital, samt koblinger til Kinas mest fremtredende administrative organer.

In september 2015for eksempel investerte New Horizon Capital - medstiftet av Wen Yunsong, sønn av tidligere premier Wen Jiabao - 300 millioner dollar i DJI. Samme måned investerte også New China Life Insurance, delvis eid av Kinas statsråd, i firmaet. I 2018, DJI kan ha hevet opptil 1 milliard dollar foran en antatt børsnotering, selv om identifiseringen av disse investorene fortsatt er et mysterium.

DJIs ledelsesstruktur peker også på koblinger med Kinas militære etablering. Medstifter Li Zexiang har studert eller undervist ved en rekke universiteter knyttet til militæret, inkludert Harbin Institute of Technology - en av de 'Seven Sons of National Defense ' kontrollert av Kinas industridepartement og informasjonsteknologi - samt National University of Defense Technology (NUDT), direkte overvåket av Central Military Commission (CMC). En annen leder, Zhu Xiaorui, fungerte som DJIs leder for forskning og utvikling frem til 2013 - og underviser nå ved Harbin University of Technology.

Disse koblingene mellom DJIs ledelse og Kinas militær ser ut til å forklare DJIs fremtredende rolle i Beijings undertrykkelse av etniske minoritetsgrupper. I desember 2017 signerte DJI en strategisk partnerskapsavtale med Bureau of Public Security i den autonome regionen Xinjiang, utstyrt kinesiske politienheter i Xinjiang med droner, men utviklet også spesialisert programvare for å lette oppdrag for "bevaring av sosial stabilitet." DJIs medvirkning i kampanjen om “kulturelt folkemord”Mot den uiguriske befolkningen i Xinjiang brøt ut i overskriftene i fjor, da en lekket video - skutt av en politistyrt DJI-drone - dokumentert en masseoverføring av internerte uigurer. Selskapet har også signert avtaler med myndigheter i Tibet.

En uunngåelig krise?

Mens DJI har gjort en betydelig innsats for å motvirke funnene fra vestlige myndigheter og forskere, til og med bestilling av en studie fra konsulentfirmaet FTI som fremmer sikkerheten til sin nye "Local Data Mode" mens den overgår eksisterende feil, kan den monopolistiske kontrollen av denne fremvoksende sektoren fra et enkelt firma med lenker til Kinas sikkerhetsetablering og direkte involvering i systemiske menneskerettighetsbrudd raskt bli et problem for tilsynsmyndigheter i Brussel og de europeiske hovedstedene.

Gitt hvor vanlige droner har blitt over hele økonomien, er sikkerheten til dataene de fanger og overfører et spørsmål europeiske ledere må ta tak i - selv om de foretrekker å ignorere det.

Fortsett å lese

Kina

EU og Vest oppfordret til å iverksette tiltak mot kinesisk 'folkemord' på uigurer

Publisert

on

Det internasjonale samfunnet er blitt oppfordret til å svare på "folkemordet" som det kinesiske regimet begår mot landets uigurer og ta "konkrete tiltak".

En begivenhet i Brussel ble fortalt at det holdes opptil 3 millioner uigurer i "konsentrasjonsleirer" i nazistil med et "snikende" press som også blir brukt på de som prøver å forkjempe rettighetene til det uiguriske samfunnet i Kina.

Mange selskaper gjør fremdeles forretninger med Kina og later som de rapporterte grusomhetene mot uigurene "ikke skjer", og Beijing blir ikke "holdt ansvarlig" for sine handlinger.

Rushan Abbas, en uigurisk aktivist, stemplet den nåværende situasjonen som et "folkemord", og til og med en sammenligning med holocaust i andre verdenskrig og sa: "historien gjentar seg selv".

I en lidenskapelig bønn sa hun: “Kina må holdes ansvarlig for disse usigelige forbrytelsene. Hvis vi ikke gjør det, vil det påvirke all vår fremtid. "

Abbas talte under en virtuell debatt om saken 13. oktober, organisert av The European Foundation for Democracy, i samarbeid med den amerikanske ambassaden i Belgia og den amerikanske misjonen til EU.

Nye bevis på Kinas forfølgelse av uigurene, dets 12 millioner sterke “minoriteter” i den autonome regionen Xinjiang Uyghur, fortsetter å dukke opp med rapporter om tortur, tvangsarbeid, tvangsfamilieplanlegging (inkludert tvangsabort og tvungen sterilisering), seksuelle overgrep og forsøk på å "sinisere" utøvelsen av den islamske troen.

Kinas undertrykkende politikk og såkalte "re-education centres" blir beskrevet som etnisk rensing og grove brudd på menneskerettighetene rettet mot sin egen muslimske befolkning.

Rushan Abbas, grunnlegger og administrerende direktør for Campaign for Uyghurs, begynte med et sitat fra en overlevende fra Holocaust, og la til: «her er vi i den moderne tid og den mest brutale siden av menneskets natur manifesterer seg igjen. Du håper verden vil lære av feilene sine, men det internasjonale samfunnet svikter sitt eget bevisste.

“Verden, etter andre verdenskrig, sa 'aldri igjen', men igjen fører et regime krig mot ytrings- og religionsfrihet. Kineserne kaller den uiguriske religionen en sykdom og sier at de ikke har menneskerettigheter, og det som skjer er en farlig ideologi som vil spre seg med at enda flere blir brutalisert. ”

“Det er 3 millioner uigurer i konsentrasjonsleirer, med krematorier tilknyttet. Min egen søster, en pensjonert lege som ble bortført fra hjemmet hennes, er blant dem. Kunstnere, intellektuelle og vellykkede forretningsmenn er inkludert. Mer enn to år senere vet jeg fortsatt ikke om hun fortsatt lever. Hvor er søsteren min? Hvor er våre kjære? Vil ingen utrope det kinesiske regimet? ”

Hun la til: “Verden fortsetter å kjøpe den kinesiske fortellingen om dette folkemordet. Først benektet Kina at leirene eksisterte da, da de måtte akseptere at de gjorde det, kalte de dem "skoler" og sa at verden ikke skulle blande seg inn.

"Men det er ikke Kinas interne problem, og verden må gripe inn. Vesten er medskyldig i massevoldtekt, tvangsekteskap og abort, sterilisering, bortføring av barn og organhøsting og gjennomføring av folkemord mot uigurer. Disse forbrytelsene fra et barbarisk regime mot menneskeheten må tas opp. Kinas blodpenger har vunnet FNs og det internasjonale samfunnets samsvar som ikke har klart å stå imot Kina og dets penger. ”

Hun foreslo at vanlige mennesker kan ta proaktive tiltak ved å snakke med sine lokale ordførere og politikere sammen med grasrotorganisasjoner. De skulle, argumenterte hun, også boikotte kinesiske produkter "laget av slavearbeid".

Coronavirus-krisen har ført til ytterligere lidelse ettersom de har blitt “nektet behandling og låst hjemme uten mat”.

Vanessa Frangville, direktør for Research Center for East Asian Studies, ULB, fortalte møtet: ”Vi vet at Kina tyr til alle slags strategier for å angripe akademikere som uttaler seg, inkludert å bli dømt til livstidsstraffer, og dette skjer med Uyghur-akademikere.

"Det er flere som har forsvunnet eller dømt til døden, og det inkluderer uigurer som bor utenfor Kina i land som Tyrkia.

”Regimet presser også forskere som arbeider med Uyghur-situasjonen, som tvinger dem til å stoppe sitt arbeid fordi de er bekymret. For eksempel publiserte universitetet mitt en offentlig bevegelse for å støtte uigurer, og ULB-presidenten fikk et sint brev fra den kinesiske ambassaden som sendte representanter for å møte ham og for å kreve at han fjernet bevegelsen og artiklene mine fra ULB-nettstedet. De advarte om at videre samarbeid med våre kinesiske partnere kunne bli påvirket hvis vi nektet.

“De ba også om informasjon om kinesiske studenter ved ULB. Dette er typisk for kinesiske skremsler. Hvis du klager over et slikt press, nevner de bare 'Kina bashing'. Dette er i økende grad typisk for vår situasjon som lærde som jobber med Uyghur-krisen. Vi må være klar over denne typen lumske ting og bør ikke akseptere det. ”

Hun innrømmet at noen universiteter fortsatt jobber tett med Kina fordi de frykter at et kollaps i samarbeid, sinte brev eller trusler mot kolleger i Kina.

Hun sa: “Du prøver å ikke la det påvirke arbeidet ditt, men på et eller annet tidspunkt må du ta et valg mellom å si fra eller ikke. Det samme gjelder EU. Hvis for eksempel Spania eller Frankrike uttaler seg og ikke støttes av andre medlemsland, vil det bli isolert. Dette er en annen kinesisk taktikk. ”

På hvilke tiltak som kan iverksettes, siterte hun eksemplet med Frankrike der hun sa at 56 nasjonale parlamentsmedlemmer hadde blitt "mobilisert" for å støtte uigurer, og sa "dette er viktig".

"Kina leder en feilinformasjonskampanje, og det er viktig for folk å ta avstand fra dette."

Ytterligere kommentarer kom fra Ilhan Kyuchyuk, MEP og visepresident for ALDE-partiet, som sa: "Vi har sett nok av det som skjer i regionen, og ting blir verre."

Nestlederen, som har jobbet med saken en stund og bidratt til å utarbeide en parlamentarisk resolusjon i fjor om Uyghur-situasjonen, la til: ”Europa er ikke samlet eller konsistent. Vi må flytte denne saken til sentrum for EU-debatten. Jeg vet at det ikke er lett å håndtere Kina, men vi må være mer høyrøstede og styrke samarbeidet om dette. La oss støtte stemmen til stemmeløse mennesker. Europa må handle på dette. ”

Han sa at Uyghur-spørsmålet ble behandlet på et nylig toppmøte mellom EU og Kina, men sa: "Mye må gjøres ettersom situasjonen forverres."

“Dialogen har ikke resultert i noen meningsfull endring av kineserne. Det er åpenbart at EU må handle for å beskytte uigurene. Vi må uttale oss mot denne uakseptable undertrykkelsen av minoriteter av etniske og religiøse årsaker. "

I en Q og A-sesjon sa han: "EU er mye mer bevisst på dette problemet sammenlignet med for fire eller fem år siden da de ikke snakket om uigurene. Det er ingen enkle svar på hvordan man skal takle dette, men EU må kvitte seg med enstemmighetsregelen som krever medlemslandets avtale om å handle mot autoritære regimer. Problemet er på medlemsnivå (rådsnivå) som må komme med en felles tilnærming når det gjelder Kina. "

Han la til: “Jeg sier ikke at vi skal sitte og vente, men for å imøtekomme dette problemet trenger du en strategi og en helhetlig tilnærming. Det er lett for en stormakt som Kina å kjøpe et medlemsland. Vi kommer ingen vei hvis vi takler denne forfølgelsen mot den uiguriske minoriteten og Kinas motfortelling på medlemsnivå alene, og det er derfor vi trenger en europeisk strategi.

Han foreslo også at en EU-versjon av Magnitsky-loven kan være nyttig i forholdet til Kina.

Dette er en topartsproposisjon vedtatt av den amerikanske kongressen og undertegnet i lov av president Barack Obama i desember 2012, og har til hensikt å straffe russiske tjenestemenn som er ansvarlige for døden til den russiske skatteadvokaten Sergei Magnitsky i et fengsel i Moskva.

Fortsett å lese

Kina

EU og Kina-samarbeid innen forskning og vitenskap er avgjørende - når det gjelder å levere økonomisk utvikling.

Publisert

on

EU-China Business Association (EUCBA) avholdt i dag et meget vellykket og interaktivt webinar. Emnet som ble diskutert var viktigheten av forskning og vitenskapssamarbeid i leveransen av økonomisk utvinning.

Gwenn Sonck administrerende direktør i EUCBA forklarte at “EU-China Business Association fremmer handel og investeringer mellom EU og Kina og omvendt.

Den forener 19 kinesiske forretningsforeninger fra 19 forskjellige land i Europa, som representerer over 20,000 2.5 selskaper. Dette webseminaret er betimelig fordi både EU og Kina prioriterer investeringer i forskning og vitenskap. Slike investeringer utgjør 3% av kinesisk BNP, mens EU-målet for investering i forskning under Horizon Europe er XNUMX%. Dialogen om innovasjonssamarbeid som pågår mellom EU og Kina på dette tidspunktet vil også sette rammebetingelsene for dette fremtidige bilaterale forholdet. ”

Frances Fitzgerald MEP er medlem av delegasjonen for Europaparlamentet og Kina, og hun er tidligere visestatsminister fra Irland.

Hun sa at “sektorene forskning, vitenskap og innovasjon er helt sammenkoblet. Land og selskaper kan ikke gjøre all undersøkelsen alene.

Internasjonalt samarbeid er et sentralt element i leveransen av nye innovative produkter og løsninger. Dette er spesielt tilfelle når verden søker å finne en vaksine mot Covid-19. Forskere fra hele verden må samarbeide for å finne en sikker og pålitelig Covid-19-vaksine.

Åpenhet, åpenhet, gjensidighet og en regelbasert tilnærming til internasjonal handel må understøtte forholdet mellom EU og Kina. Men det er helt klart et utfordrende geo-politisk miljø. Vi er i et veikryss med hensyn til forholdet mellom EU og Kina, og EU-ledere vil møte 16. novemberth neste for å gjennomgå forholdet mellom EU og Kina.

455 kinesiske selskaper deltok i Horizon 2020-programmet for forskning, innovasjon og vitenskap i perioden 2014-2020. Kinesiske selskaper vil fortsette å delta i Horizon Europe, som er det nye rammeprogrammet for forskning, innovasjon og vitenskap som vil løpe mellom perioden 2021-2027. ”

Zhiwei Song er president for EU-Kina-foreningen for innovasjon og entreprenørskap. Han sa at “hans forening støtter inkubatorer, og det bygger bro over kunnskapskløften mellom EU og Kina og mellom Kina og EU.

Hans organisasjon organiserer også online presentasjoner for å fremme forskningsmobilitet fra EU til Kina og omvendt. Den deltar i programmer støttet av EU-kommisjonen som Enrich og Euraxess. Det tidligere initiativet fremmer forskningssamarbeidet mellom Europa og Kina, mens den senere ordningen fremmer vitenskapelig samarbeid i internasjonal sammenheng.

Abraham Liukang er hovedrepresentant for Huawei til EU-institusjonene.

Han sa ”Ikke tro på alle presseoverskriftene. Huawei er ikke fremmed for Europa. Huawei har vært basert i Europa i over 20 år.

Huawei har 23 forskningssentre i Europa, og vi sysselsetter 2,400 forskere i Europa, hvorav 90% er lokale ansatte. Huawei har vært en aktiv deltaker i forskningsprosjekter under Horizon 2020-programmet for forskning, innovasjon og vitenskap 2014-2020.

Huawei har 230 teknologiavtaler med forskningsinstitutter i Europa, og vi har partnerskap med over 150 universiteter i Europa.

Abraham Liukang er sjefrepresentant for Huawei til EU-institusjonene.

Abraham Liukang er hovedrepresentant for Huawei til EU-institusjonene.

Vårt engasjement i Horizon 2020 relatert til forskning på forbedring av kvaliteten på digital infrastruktur, og dette inkluderte 5G og big data research.

Utrullingen av 5G har blitt politisert, og dette har hatt den direkte effekten av å bremse 5G-distribusjonen i Europa.

Huawei tar sikkerhetsproblemer veldig seriøst, og det er derfor Huawei har et evalueringssenter for datasikkerhet i Storbritannia, og vi har en avtale om sikkerhetsproblemer med BSI i Tyskland.

Huawei ønsker å engasjere seg aktivt i Horizon Europe og spesielt med å bygge fremtidens smarte nettverk og tjenester.

I løpet av de neste 5 årene planlegger Huawei å investere 100 millioner euro i vårt AI-miljøsystemprogram i Europa, og hjelper bransjeorganisasjoner, 200,000 500 utviklere, 50 ISV-partnere og XNUMX universiteter. Huawei vil samarbeide med våre partnere for å forme AI-industrien i Europa. ”

Veerle Van Wassenhove er visepresident for FoU og innovasjon i Bekaert, et globalt ledende selskap med hovedkontor i Belgia og et sterkt forskningsfeste i Kina. Hun sa at ”Bekaerts forskningsoperasjoner i Kina utnytter selskapets globale innovasjonsevner. Sammen bygger vi kompetanse for både det kinesiske markedet og globalt. Covid-19 medførte noen vanskeligheter fordi vi, som forskere, ønsker å holde direkte kontakt med våre kunder i vår teknologitilnærming, men vi klarer oss. ”
Yu Zhigao er SVP Technology Rubber Armering og leder av Bardec (FoU-senter i Kina). Han sa at ”Bekaert har veldig sterk tillit til Kina. Det er utmerket forskning og teknisk ekspertise i Kina. Selskapet driver 18 nettsteder i 10 byer i Kina og sysselsetter 220 forskere i Jiangyin FoU-senter og 250 ingeniører og teknikere på ingeniørområdet. De kinesiske operasjonene bidrar til både forskningsaksjoner i verdensklasse og til å oppnå selskapets strategier. Våre forskerteam i Kina skaper verdi for kundene våre. ”

Jochum Haakma er styreleder for EU-China Business Association.

Han sa at “den nye EU-forskriften om investeringsscreening har først trådt i kraft siden forrige søndag. Dette betyr at EUs medlemsland fra nå av må konsultere Brussel når de screener kinesiske tiltak for direkte investering i strategiske sektorer. Jeg tror at det ville være en veldig positiv utvikling hvis Kina og EU ble enige om vilkårene i en ny handels- og investeringstraktat. Dette er en sak som begge sider er aktivt engasjert i på dette tidspunktet. EU-ledere vil også diskutere denne viktige saken når de møtes til sitt møte i Det europeiske råd i midten av november.

Men realiteten er at vi lever i en kompleks verden - der handels-, politikk- og sikkerhetsspørsmål til tider ser ut til å være sammenkoblet.

Den digitale økonomien vokser raskere enn den globale økonomien.

Og økt aktivitet innen den digitale økonomien kommer til å spille en nøkkelrolle i å drive økonomisk vekst i både Europa og i Kina. Man kan imidlertid ikke bygge en sterk digital økonomi uten et godt grunnlag. Og dette fundamentet er bygget av regjeringer i Europa og i Kina som investerer sterkt i forskning, innovasjon og vitenskap. Det er gjennom fremskritt innen både grunnleggende og anvendt vitenskap som vil levere innovasjonen som driver positive endringer i samfunnet i dag. ”

Fortsett å lese
Annonse

Facebook

Twitter

Trender