Kontakt med oss

Selskapsskatteregler

#TaxJustice - Paul Tang valgt som formann for det nye underutvalget for skattesaker

Publisert

on

Paul Tang ble valgt ved akklamasjon onsdag 23. september til å være formann for parlamentets nyopprettede underutvalg for skattesaker (FISC).

Tang (S&D, NL) ble valgt ved åpningen av underutvalgets konstituerende møte onsdag morgen.

Etter valget sa Tang: '' Parlamentets innsats for å kjempe for skatterettferdighet har i dag nådd neste nivå med lanseringen av det nye underutvalget for skattesaker. Jeg er stolt over å ha blitt valgt som den første formannen og vil gjøre mitt ytterste for å sette skatterettferdighet øverst på husets agenda.

“Hvert år en estimert EUR 1 billion i skatteinntekter er tapt for skatteundgåelse. Denne uforståelige summen av penger blir urettmessig avledet fra viktige investeringer i utdanning, helsetjenester, kritisk infrastruktur, lov og orden, og så mange andre områder som er avgjørende for at et samfunn skal trives. Spesielt i sammenheng med covid19-krisen er ikke disse forhåndsinntektene lenger akseptable. Videre har skattekonkurranse og skatteunndragelse ført til et voksende gap mellom verdens rikeste og resten. Og historien viser oss at når ulikhet går ut av kontroll, følger harme og sosial ustabilitet.

“Vi må avslutte nåværende nivå for skatteundgåelse for å forme samfunnet i henhold til innbyggernes ønsker og gjenvinne offentlig tillit til demokratiene våre. Dette inkluderer aktivt motsette skatteparadis i EU. Vi må også gjøre beskatning til en styrke for overgangen til en bærekraftig europeisk økonomi. Ved å få forurensere til å betale for skaden de gjør på samfunnet vårt, kan vi legge til rette for at European Green Deal kan bli en realitet.

“Underkomiteen vil gi et permanent forum der det komplekse temaet for beskatning kan behandles. Vi vil belyse praksis som ikke kan bære dagens lys, legge press på dem som ikke implementerer avtalt lovgivning og presse på for et rettferdig og bærekraftig europeisk skattesystem.

“Vi kan endre status quo. Det vil være en tøff kamp for å sikre at enorme selskaper og lykkeindivider bidrar mer rettferdig til samfunnet og systemene de selv til slutt er avhengige av. Men det er en kamp underutvalget er klar til å ta fatt på. ''

Underkomiteens MEP-er valgte også de fire nestlederne som sammen med Paul Tang vil danne underkomiteens presidium. Disse er:

- Første nestleder: Markus Ferber (EPP, DE)

- Andre nestleder: Martin Hlavacek (Forny, CZ)

- Tredje nestleder: Kira Marie Peter-Hansen(Greens, DK)

- Fjerde nestleder: Othmar Karas(EPP, AT)

Det første vanlige møtet i underkomiteen vil være i dag (24. september) (fra 10-15 til 11), hvor parlamentsmedlemmene vil spørre kommissær Paolo Gentiloni, som er ansvarlig for beskatning.

Du kan følge alle nyheter relatert til underutvalget ved å registrere deg på Twitter-kontoen, @EP_Taxation.

Bakgrunn

Paul Tang begynte å ta til orde for skattereformer som medlem av det nederlandske parlamentet fra 2007, og gjennom hele finanskrisen.

Ved valget til Europaparlamentet i 2014 fortsatte han fokuset på skatterettferdighet. Han var ordfører for Digital Services Tax og Common Corporate Tax Base som han turnerte for hovedsteder i medlemsstatene for å diskutere nødvendige skattereformer. I 2019 var Paul Tang drivkraften bak Europaparlamentet som ble utpekt Kypros, Irland, Luxembourg, Malta og Nederland som selskapsskatteparadis som en del av EPs spesialkomité (TAX3).

Underutvalget for skattesaker fikk grønt lys av plenum i juni. Den vil bestå av 30 medlemmer og dens Mandat pålegger den å håndtere primært kampen mot skattesvindel, skatteunndragelse og skatteunndragelse, samt økonomisk gjennomsiktighet for beskatningsformål. Før nedsettelsen av underutvalget hadde EP en rekke spesielle komiteer som undersøkte spesifikke aspekter av skatteunndragelse og skatteunndragelse, hvitvasking av penger og andre økonomiske forbrytelser.

Det er for tiden to andre underkomiteer, den av Human Rights og det av Sikkerhet og forsvar, begge under EP-ene Utenriksdepartementet.

Mer informasjon

Selskapsskatteregler

EU-kommisjonen vil anke europeisk domstol til fordel for #Apple

Publisert

on

EU-kommisjonen vil anke EU-domstolens dom som annullerte deres avgjørelse i august 2016 om Apples mottakelse av det de anser for å være ulovlig statsstøtte gitt av Irland i form av selektive skattelettelser.

Saken snur på det kritiske spørsmålet om EUs kompetanse i skattesaker som vanligvis ivrig ivaretas av medlemslandene. EU-kommisjonen anser at Retten i sin dom har gjort en rekke rettsfeil.

Kommisjonen gjentar at dette ikke er et spørsmål om å bestemme en EU-lands skattepolitikk, det er hovedsakelig et spørsmål om selektiv fordel: “Hvis medlemsland gir visse multinasjonale selskaper skattefordeler som ikke er tilgjengelige for sine konkurrenter, skader dette en rettferdig konkurranse i EU i strid med statsstøttereglene. ”

Kommisjonen sier at de må bruke alle verktøyene de har til rådighet for å sikre at selskaper betaler sin del av skatten. I sin uttalelse uttalte kommisjonær og nå konserndirektør Margrethe Vestager (avbildet) gjør en klar kobling mellom Apple-saken og rettferdig beskatning generelt, og sier at det urettferdige systemet fratar nasjonale statskasser for inntekter: “Offentlig veske og innbyggere blir fratatt midler for sårt tiltrengte investeringer - behovet for det er enda mer akutt nå for å støtte Europas økonomiske bedring. ”

Rimelig beskatning

Vestager sier også at EU må fortsette sin innsats for å få på plass riktig lovgivning for å løse smutthull og sikre gjennomsiktighet, og berører det bredere spørsmålet om like vilkår for bedrifter: ”Det er mer arbeid fremover - blant annet for å sikre at alle virksomheter, inkludert digitale, betaler sin rettferdige andel av skatt der det rettmessig skyldes. ”

Irland hevder at det ikke ble gitt statsstøtte til Apple

Irlands finansminister og formann for Eurogruppen, Paschal Donohoe, bemerket kommisjonens uttalelse og sa: “Irland har alltid hevdet at det ikke ble gitt statsstøtte, og at de irske filialene til de aktuelle Apple-selskapene betalte hele skatten i henhold til med loven. En anke til EU-domstolen må være på et eller flere rettspunkter. ”

“Irland har alltid vært tydelig på at riktig beløp av irsk skatt ble betalt, og at Irland ikke ga statsstøtte til Apple. Irland anket kommisjonens beslutning på det grunnlaget, og dommen fra Den europeiske unions domstol bekrefter denne holdningen. ”

Donohoe anslår at ankeprosessen kan ta opptil to år å fullføre. I mellomtiden vil midler i Escrow bare bli frigitt når det har vært en endelig avgjørelse i EU-domstolene om gyldigheten av kommisjonens beslutning.

Fortsett å lese

Selskapsskatteregler

Kommisjonen anbefaler å begrense bistand til selskaper med lenker til #TaxHavens

Publisert

on

EU-kommisjonen har anbefalt at medlemslandene ikke gir økonomisk støtte til selskaper med lenker til land som er med i EU liste over ikke-samarbeidende skatterettsområder. Listen inkluderer ikke EUs egne skatteparadiser.

Begrensninger kan også gjelde for selskaper som har blitt dømt for alvorlige økonomiske forbrytelser, inkludert blant annet økonomisk svindel, korrupsjon, manglende betaling av skatter og trygder.

Målet med kommisjonens anbefaling er å gi veiledning til medlemslandene om hvordan man kan sette betingelser for økonomisk støtte som forhindrer misbruk av offentlige midler og styrke sikringene mot skattemisbruk i hele EU, i tråd med EUs lover.

Konserndirektør Margrethe Vestager, med ansvar for konkurransepolitikk, sa: "Vi er i en enestående situasjon der det gis eksepsjonelle mengder statsstøtte til virksomheter i forbindelse med koronavirusutbruddet. Spesielt i denne sammenhengen er det ikke akseptabelt at selskaper som drar nytte av offentlig støtte, deltar i skatteunndragelsespraksis som involverer skatteparadiser. Dette vil være misbruk av nasjonale og EU-budsjetter, på bekostning av skattebetalere og trygdesystemer. Sammen med medlemslandene vil vi sørge for at dette ikke skjer. ”

Økonomikommisjonær Paolo Gentiloni sa: ”Rettferdighet og solidaritet ligger i hjertet av EUs gjenopprettingsarbeid. Vi er alle sammen i denne krisen, og alle må betale sin rimelige andel av skatt slik at vi kan støtte og ikke undergrave vårt kollektive forsøk på å komme seg. De som bevisst omgår skatteregler eller driver kriminell aktivitet, bør ikke ha nytte av systemene de prøver å omgå. Vi må beskytte våre offentlige midler, slik at de virkelig kan støtte ærlige skattebetalere over hele EU. "

I et tverrparti rehavn på økonomiske forbrytelser, skatteunngåelse og skatteplanlegging som fikk overveldende støtte i Europaparlamentet (505 stemmer for) MEP-erne hevdet det Kypros, Irland, Luxembourg, Malta og Nederland bør betraktes som skatteparadiser for selskaper.

En full pressemelding er tilgjengelig online.

Fortsett å lese

Selskapsskatteregler

Irlands skatt tar stabil til tross for #Coronavirus-låsing, fremtidig uklar

Publisert

on

Irlands skatteopptak har vært stort sett stabilt hittil i år, siden støtfanger selvangivelser og større motstandsdyktighet i inntektsskatt og merverdiavgift mottok en forventet kollaps på grunn av koronaviruspandemien. skrive Conor Humphries og Padraic Halpin.

Irland hadde forventet at skatteopptaket for året ville være nesten 10% eller 2.1 milliarder euro lavere i forhold til året før utgangen av mai da det publiserte reviderte tall under hensyntagen til nedleggelsen.

Data onsdag viste at de bare var 8 millioner euro lavere.

Finansavdelingen siterte bevis som viste tap av arbeidsplasser på grunn av låsingen, var konsentrert i sektorer med lavere gjennomsnittslønn og høyere andel deltidsansatte, hvorav mange stort sett er utenfor inntektsskattegrunnlaget.

Men finansminister Paschal Donohoe sa at det var for tidlig å ekstrapolere en bane for årets offentlige finanser bare fra dataene i mai.

“Foreløpig er det alt det er. Det er et signal, ”sa Donohoe på en pressekonferanse.

Onsdagens data viste mindre enn forventet fall i inntektsskatt og momsinntekter og € 2.6 milliarder som ble returnert i selskapsskatt i mai sammenlignet med € 1.6 mrd. ta forfall.

Staten samlet inn 1.6 milliarder euro i inntektsskatt i mai, en nedgang på 7.8% i forhold til året før, men over € 1 milliard prognosen for den første måneden da avkastningen reflekterte at 26% av arbeidsstyrken var midlertidig eller permanent arbeidsledig.

Mva-inntektene falt med 35.4% fra året før i mai, men oversteg også de reviderte forventningene med mer enn 50%.

Med statlige utgifter 19% eller 4.2 milliarder euro foran sitt opprinnelige mål, posterte staten et 6.1 milliarder euro budsjettunderskudd i slutten av mai. Det forventes et underskudd mellom 7.4% og 10% av BNP for 2020.

Fortsett å lese
Annonse

Facebook

Twitter

Trender