Kontakt med oss

Antisemittisme

Hvor eksepsjonell Amerika er

Publisert

on

Amerika blir eksepsjonelt eksepsjonell. I noen stemmer på FNs generalforsamling - forsamlingen av nasjoner - stemmer bare Israel, eller en eller to andre amerikanske allierte, sammen med den, og alle andre stemmer enten imot det, eller ellers avstår for å hindre USAs gjengjeldelse mot sine egne nasjon. Ingen andre nasjoner er noe sånt. Faktisk, ved mange anledninger, vrir USA andre delegasjoner for å få dem til å avstå fra å stemme for å gjøre Amerikas internasjonale isolasjon mindre skarp og mindre pinlig. Men Amerika er også usedvanlig eksepsjonelt på andre måter, som ikke har noe med FN å gjøre, skriver Eric Zuesse, opprinnelig lagt ut på Strategisk kultur.

Amerika er altså virkelig en eksepsjonell nasjon. Som Republikanpartiets magasin Nasjonal gjennomgang kommenterte 15. september: ”I forrige uke var USA og Israel de eneste landene som stemte mot en generalforsamlings resolusjon om den globale koronavirusresponsen. Noen har benyttet seg av den avstemningen for å male USA som en ond trosaktør som står alene i verden. ” Denne avstemningen handlet imidlertid ikke bare om "det globale koronavirusresponsen." Det handlet - kanskje enda viktigere - om amerikanske sanksjoner mot Iran, Venezuela, Syria, Russland, Kina og andre land som USA regime anser å være dens fiender. (Ingen av disse landene har noensinne invadert eller truet med å invadere Amerika; alle disse sanksjonene er 100% amerikansk aggresjon. Dette er målland som Amerikas aristokrati ønsker å ta over. Verdens USA-sanksjonerte land er markert. i rødt på dette kartet over verden.) Israel støtter sterkt sanksjoner mot både Syria og Venezuela, og det rutinemessig invaderer og bomber Syria, bare for godt mål. Så det sluttet seg til Amerikas holdning til den FN-avstemningen - ikke på grunn av coronavirusbestemmelsene i resolusjonen.

Den FNs generalforsamlingsstemme ble avholdt 11. september. America's Associated Press bannert dagen etter, FNs forsamling godkjenner pandemiløsning; USA, Israel innvender ', og rapporterte at: ”Verdensorganet med 193 medlemmer vedtok resolusjonen ved en avstemning på 169-2, med Ukraina og Ungarn som avsto. Det var et sterkt samspill av FNs mest representative organ, selv om mange land hadde håpet på adopsjon med konsensus. ” AP uttalte videre:

Det oppfordrer regjeringer og internasjonale finansinstitusjoner "å gi mer likviditet i det finansielle systemet, spesielt i alle utviklingsland." Den støtter gjenopprettingsplaner som "driver transformativ endring mot mer inkluderende og rettferdige samfunn, inkludert ved å styrke og engasjere alle kvinner og jenter". Og det oppfordrer FNs medlemsland "til å vedta en klima- og miljøresponsiv tilnærming til COVID-19 gjenopprettingsarbeid", blant annet ved å tilpasse investeringer og innenrikspolitikk til FNs mål og Paris-avtalen fra 2015 for å bekjempe klimaendringene. Ved en stemme på 132-3 endret forsamlingen resolusjonen for å oppfordre alle land "å avstå fra å forkynne og søke alle ensidige økonomiske, finansielle eller handelsmessige tiltak som ikke er i samsvar med internasjonal lov og FNs pakt som hindrer full oppnåelse av økonomisk og sosial utvikling, spesielt i utviklingsland. ” USA ble så overveldende beseiret i forsøk på å fjerne to avsnitt fra resolusjonen, den ene henviste til kvinners rettigheter til "seksuell og reproduktiv helse" og den andre til "å fremme global bærekraftig transport." I tillegg til å argumentere mot sanksjonsspråket, motsatte USA seg alle referanser til Verdens helseorganisasjon, som Trump-administrasjonen stoppet finansieringen, og beskyldte FN-byrået for ikke å gjøre nok for å hindre at viruset spredte seg da det først dukket opp i Kina. .

Ingen steder i APs artikkel ble det nevnt noen av de to nasjonene som hadde "i avstemningen 169-2" stemte imot Oppløsningen var USA og Israel, men bare at det hadde vært "innvendinger fra USA og Israel" angående tilknytning til resolusjonen av endringen som la antisanksjonsbestemmelsen til den. Denne utelatelsen var ikke en feil. Det er en type unnlatelse som er vanlig i propaganda. Amerika var mer isolert enn den 'nyhetsrapporten' gjorde klar, og utelatelsen av det avgjørende faktum at bare Amerika og Israel hadde stemt mot resolusjonen om pandemien, var ikke en feil. Faktisk sa 'nyhetsrapporten ingenting om hvorfor verken Amerika eller Israel HAD stemte imot det. Å ha sagt noe om hvorfor de stemte mot resolusjonen om pandemien, ville ha krevd å nevne at de (og bare de) HAD stemte mot resolusjonen om pandemien. Et diktatorisk regime vil ikke at publikum skal vite slike ting. Og Amerika er et diktatur. Sensur er essensielt for et diktatur.

Denne avstemningen handlet kun om en 'resolusjon', en uttalelse om de forskjellige nasjoners verdier, å arbeide for, ikke om noen nasjoners politikk, men USA og Israel deler ikke dem mål - ikke til og med retorisk. Denne motstanden mot resolusjonsmålene var virkelig eksepsjonell.

Spesielt er ingenting mer avskyelig for det amerikanske regimet enn å stoppe eller hindre dets sanksjoner. Disse sanksjonene inkluderer for eksempel straff mot ethvert selskap eller regjering som på noen måte vil bistå i Russlands 96% fullførte NordStream 2 naturgassrørledning til Tyskland, for EU å kjøpe Russlands rørledd naturgass i stedet for Amerikas fraktede hermetiske hermetiske natur. gass. Det amerikanske regimet insisterer på at EU-nasjonene kjøper den langt dyrere transatlantiske frakterte amerikanske flytende naturgassen (LNG). Denne insisteringen på at EU skal kaste bort penger, for å støtte Amerikas frackingindustri, er faktisk eksepsjonell, fordi europeiske nasjoner ikke vanligvis har blitt behandlet som bare kolonier av andre makter. Amerika behandler kjøpere fra, eller samarbeidspartnere med, den konkurrenten (Russland) som deres fiender.

Veien den amerikanske representanten uttalte dette (etter en lang diatribe som beskyldte Kina for Covid-19 og sa at USA hadde sluttet med Verdens helseorganisasjon fordi WHO manglet "uavhengighet fra det kinesiske kommunistpartiet") var: "Økonomiske sanksjoner er et legitimt middel for å oppnå utenrikspolitikk, sikkerhet , og andre nasjonale og internasjonale mål, og USA er ikke alene om dette synet eller om den praksisen. ” (Den samme setningen hadde tidligere blitt uttalt av USA angående en annen sak, 18. november 2019.)

Egentlig er det amerikanske regimet veldig "alene" om det. Videre var den andre delen også en løgn: det amerikanske regimet hevder at tvingende selskaper og land til ikke kjøp fra lavprisselskapet er innenfor dets suverene rett til å gjøre. Imidlertid, som professor Alfred de Zayas, som inntil nylig var FNs beste ekspert på dette emnet, forklart i dybden 27. juni 2019, den påstanden er åpenbart falsk, av mange klare grunner angående folkeretten. Det er en blatant løgn, uansett hvor mange ganger det amerikanske regimet hevder det (og hevder at det amerikanske regimet ikke er "alene" om å hevde det).

Allerede tilbake da Barack Obama (mannen som gjentatte ganger hevdet det "USA er og er fortsatt den eneste uunnværlige nasjonen") var Amerikas president, USA var eksepsjonell i FN. For eksempel overskrev jeg 24. november 2014 “USA blant bare 3 land som offisielt støtter nazisme og fornektelse av holocaust”, og rapporterte: ”I en FN-avstemning, 21. november, stemte bare tre land - USA, Ukraina og Canada - mot en resolusjon om å fordømme rasistisk fascisme, eller nazisme, og å fordømme nektelse av Tysklands Holocaust fra andre verdenskrig mot først og fremst jøder. Dette tiltaket passerte generalforsamlingen med en stemme på 115 for, tre imot og 55 stemte ikke (avholdene var for ikke å fornærme USAs president Obama, som var imot resolusjonen). " Så, 21. juni 2015, overskrifter jeg 'Amerikas FN-ambassadør fortsetter å stå opp for nazister' og bemerket at Obamas FN-ambassadør, Samantha Power, igjen hadde stått opp for nazismen; hun hadde nettopp holdt en tale i Ukraina for å samle landets tilhengere av nazisme i krig mot Russland. Så, 21. november 2017, overskrifter jeg 'Trump fortsetter Obamas støtte til nazismen', og rapporterte at:

16. november stemte USAs president Donald Trump, gjennom en agent for sin agent FN-ambassadør Nikki Haley, i FN mot en resolusjon som fordømmer bigotryog fordømmer spesielt nazisme og alle former for rasisme. Han fortsetter således, igjen, i tradisjonen fra sine forgjengere, presidentene Obama og Bush, hvert år å plassere denne nasjonen i selskap med bare en eller to amerikanske allierte over hele verden som slutter seg til USA og nekter å forplikte seg til å motsette seg og gjøre alt for å redusere ikke bare den politiske nazismen (som selvfølgelig er forbi), men ideologisk nazisme, rasistisk fascisme - institusjonalisert krangling (som dessverre ikke er forbi).

Men uansett er USA også eksepsjonelt på mange andre måter. Jeg oppførte noen av dem 13. juli.

Det er to hovedårsaker til at det amerikanske regimet er i stand til å tvinge andre nasjoner til ikke å bryte sin vilje. Det ene er at selv om offentlig tilgjengelige rapporter hevder at det bruker omtrent 37% av hele verdens militære utgifter, faktisk det amerikanske regimet bruker rundt 50% av hele verdens militære kostnaders, og derfor har den ekstraordinær fysisk kapasitet til å pålegge sin vilje, hvis og når det bare er økonomisk å blokkere et 'fiendeland' (via sanksjoner) ikke klarer å gjøre jobben for å få det til å etterkomme. Og den andre hovedårsaken er at siden USAs regjering er det minst like korrupt som det gjennomsnittlige "tredje verdens" land er, men er i stedet et av verdens rikeste land, og det er lett å arrangere avkastning til andre verdensledere for å oppnå deres samarbeid. (Disse utbetalingene blir betalt av alle amerikanske skattebetalere, ikke bare Amerikas milliardærer, som høster all fortjenesten fra imperiet som er pålagt.)

Amerikansk eksepsjonisme er ekte. Det er ikke den typen eksepsjonisme som regimens propaganda hevder å være tilfelle, men likevel er den ekte.

Undersøkende historiker Eric Zuesse er forfatteren, sist, av De er ikke engang nær: The Democratic vs. Republican Economic Records, 1910-2010, og av KRISTUS VENTRILOQUISTS: Arrangementet som skapte kristendommen.

Meningene som er uttrykt i artikkelen ovenfor er forfatterens alene, og gjenspeiler ikke noen meninger fra EU Reporter.

Antisemittisme

Gresk domstol pålegger fengsel for nynazistiske ledere

Publisert

on

En gresk domstol beordret i dag (22. oktober) nynazisten Golden Dawn-sjef Nikos Michaloliakos og hans tidligere topphjelpere til å umiddelbart begynne å sone fengselsstraffer, og begrense en av de viktigste rettssakene i landets politiske historie, skriver Erika Vallianou.

Etter kjennelsen skal det utstedes warrants for den umiddelbare arrestasjonen av Michaloliakos og flere tidligere partilovgivere, sa retten.

Flere av de dømte, inkludert noen lovgivere, har allerede gitt seg selv, sa statlig TV ERT.

Michaloliakos og andre tidligere medlemmer av hans indre krets ble for to uker siden dømt til mer enn 13 års fengsel for å ha drevet en kriminell organisasjon etter en fem-årig rettssak.

Michaloliakos, en langvarig Hitler-beundrer og Holocaust-fornekter, har avvist partiets påtale som en politisk heksejakt.

Han forble trossig torsdag etter at retten beordret fengsling.

"Jeg er stolt over å bli ført i fengsel for mine ideer ... vi vil bli bekreftet av historien og av det greske folket," sa han til journalister utenfor hjemmet sitt i en velstående forstad i Athen.

"Jeg takker hundretusener av grekere som sto ved Golden Dawn i alle disse årene," sa den 62 år gamle matematikeren og den tidligere protegéen til den greske diktatoren Georgios Papadopoulos.

De som kommer i fengsel inkluderer nestleder Golden Dawn-leder Christos Pappas og partiets tidligere talsmann Ilias Kassidiaris, som nylig dannet et nytt nasjonalistisk parti.

Men kjennelsen kan ikke straks håndheves i saken med tidligere Golden Dawn-lovgiver Ioannis Lagos, som ble valgt inn i Europaparlamentet i 2019 og har immunitet.

Greske rettsmyndigheter må formelt be om at Lagos immunitet oppheves av EU-parlamentet før han kan fengsles.

Retten hadde avsagt dommer til Michaloliakos og over 50 andre tiltalte, inkludert hans kone, 7. oktober.

Men konklusjonen ble forsinket av en rekke juridiske tvister, inkludert forrige uke da Lagos prøvde å få rettens tre dommere anlagt for partiskhet.

Dommeren Maria Lepenioti satte også mandag spørsmålstegn ved statsadvokatens krav om at de fleste av de dømte foreløpig skal løslates i påvente av ankeforhandlinger, som det kan ta flere år å dømme.

Modellert etter nazistpartiet

Retten har akseptert at Golden Dawn var en kriminell organisasjon drevet av Michaloliakos ved hjelp av et hierarki i militær stil etter Hitlers nazistiske parti.

Sonden ble utløst av drapet på 2013 på den antifascistiske rapperen Pavlos Fyssas, som ble baklatt av Golden Dawn-medlemmer og knivstukket.

Fyssas 'morder, tidligere lastebilsjåfør Yiorgos Roupakias, har fått livstidsstraff.

I en lang etterforskning skisserte dommere før rettssaken hvordan gruppen dannet svartkledde milits for å skremme og slå opp motstandere med knokestøv, brekkjern og kniver.

En ransaking av partimedlemmers hjem i 2013 avdekket skytevåpen og andre våpen, samt nazistiske minner.

En annen tidligere Golden Dawn-arrangør, tidligere death metal-bassist Georgios Germenis, som nå er assistent for Lagos i EU-parlamentet, sa torsdag at hans overbevisning var "absurd" og politisk motivert.

"Jeg er 100% uskyldig. Jeg hjalp bare mennesker," sa Germenis da han ga seg til sin lokale politistasjon.

For Michaloliakos dekker setningen et fantastisk fall for en mann hvis parti var landets tredje mest populære i 2015, året rettssaken begynte.

Partiet vant 18 seter i parlamentet i 2012 etter å ha tappet inn motinnstramming og anti-migrerende sinne under Hellas tiår lange gjeldskrise.

Det klarte ikke å vinne et eneste sete i fjorårets parlamentsvalg.

Michaloliakos og andre tidligere lovgivere fra Golden Dawn hadde allerede tilbrakt flere måneder i fengsel etter Fyssas 'drap i 2013.

Tid som serveres i forvaring før rettssaken vil bli trukket fra den samlede dommen.

I henhold til gresk lov må de sone minst to femtedeler av straffen sin før de ber om en løslatelse.

Fortsett å lese

Antisemittisme

Auksjonshuset i München er under brann igjen for å selge nazistiske minner

Publisert

on

Mindre enn en måned siden sjefen for Tysklands innenlandske sikkerhetsbyrå har advart om at jødene i Tyskland står overfor økende nivåer av antisemittisme, er et auksjonshus i München under brann, igjen for å selge nazistiske memorabilia, denne gangen inkludert forskjellige taleanvisninger fra Adolf Hitler, skriver

Auksjonshuset, Hermann Historica, ble under skyting i november 2019 for en lignende auksjon, hvis partier til slutt ble kjøpt av en libanesisk forretningsmann, Abdallah Chatila, som deretter donerte dem til Yad Vashem for å gjøre som de så passende.

Etter nedfallet av den siste auksjonen har European Jewish Association (EJA) presset europeiske lovgivere på å forby salg av nazistiske memorabilia som en del av en overordnet plan for å bekjempe antisemittisme over hele kontinentet.

I en uttalelse sa EJAs styreformann Rabb Margolin: ”Jeg kan ikke få hodet mitt rundt den store uansvarligheten og ufølsomheten, i et slikt febrilsk klima, med å selge gjenstander som forvirringene til verdens største jødedrapsmann til høystbydende. Hvilke auksjoner som dette hjelper med å legitimere Hitler-entusiaster som trives med denne typen ting. ''

Han la til: ”I fjor gikk et mirakel i form av hr. Abdallah Chatila inn. Men vi kan ikke stole på at mirakler går fremover. Vi forstår at COVID-19 med rette okkuperer tankene til regjeringer og parlamenter, men vi kan ikke la antisemittismens virus vokse ukontrollert. Denne auksjonen må stoppes, og vi oppfordrer regjeringen til å gå inn. Vi ber også våre støttespillere om ikke å delta eller delta på noen måte med denne uetiske auksjonen. Meldingen må sendes om at den videre utviklingen av dette "markedet" er tabu og utover normene for aksept. "

Tidligere denne måneden pådro en ung jødisk mann alvorlige hodeskader etter at han ble angrepet med en spade utenfor en synagoge i den nordtyske byen Hamburg søndag ettermiddag i det politikerne har fordømt som et “motbydelig” antisemittisk angrep.

Fortsett å lese

Dyrevelferd

Forslaget om dyrevelferdslov i Polen er 'av stor bekymring for europeisk jødedom'

Publisert

on

Rabbi Menachem Margolin: "Dette lovutkastet setter uprøvde og uvitenskapelige påstander om dyrevelferd over religionsfrihet, og bryter en sentral søyle i EUs charter om grunnleggende rettigheter."

En foreslått lovgivning i Polen for å forby religiøs slakting av dyr for eksport "er av stor bekymring for europeisk jødedom," sa Rabbi Menachem Margolin, styreleder for European Jewish Association (EJA) torsdag (1. oktober), skriver

Den såkalte dyrevelferdsforslaget, foreslått av det regjerende partiet Law and Justice (PiS), har passert varamedlemmene eller Sjem og søker nå godkjenning i Senatet.

Det kan ha store forgreninger for europeiske jødiske samfunn, da det vil se en sentral og viktig del av en jødisk praksis, shechita, som har funnet sted i årtusener trampet på og effektivt utslettet - tilgang til og levering av kosher kjøtt.

For europeiske jøder medfører lovgivningen også flere røde og blinkende alarmer. Historien har gjentatte ganger vist at åpningssalven i forsøk på å straffe, utstøte, marginalisere og til slutt ødelegge jødiske samfunn alltid begynner med forbud mot sentrale prinsipper i jødisk tro som kosherlover og omskjæring, før de flytter inn i mye mørkere territorium.

Dyrevelferdsaktivister motarbeider slakting av dyr for kosher kjøtt fordi det utelukker bedøvelse før dyrenes hals blir kuttet. Talsmenn for praksis avviser hevder at det er grusomt og sier at det induserer en rask og human død for dyret.

"Dette lovutkastet setter uprøvde og uvitenskapelige påstander om dyrevelferd over religionsfrihet, og bryter med en sentral søyle i EUs charter om grunnleggende rettigheter," sa rabbin Margolin i sin uttalelse.

I artikkel 10 heter det i charteret: "Enhver har rett til tanke-, samvittighets- og religionsfrihet. Denne retten inkluderer frihet til å endre religion, tro og frihet, enten alene eller i fellesskap med andre, og offentlig eller privat, til manifest religion eller tro, i tilbedelse, undervisning, praksis og overholdelse. "

Lovforslaget, bemerket Margolin, "søker så alarmerende å kontrollere og sette et antall ansatte på jødisk praksis ved å gi landbruksministeren makten til å bestemme kvalifikasjonene til personer som utfører religiøs slakting".

'Schochet', personen som har til oppgave å utføre slaktingen, gjennomfører mange års pågående opplæring og er forpliktet til, under streng jødisk lov, å sikre at dyret gjennomgår minst mulig lidelse og stress frem til og under selve slaktingen, forklarte rabbinen.

Han fortsatte: "Utkastet til lov vil også kreve en bestemmelse av mengden kosher kjøtt som trengs av det lokale jødiske samfunnet. Hvordan skal dette gjøres? Ved å lage og føre tilsyn med en liste over jøder i Polen"? Denne loven, hvis den blir vedtatt, bærer med seg et mørkt og uhyggelig undertow for jødene, en harking tilbake til okkupasjonen, hvor praksis og tro opprinnelig ble målrettet som første skritt på veien til vår eventuelle ødeleggelse. "

Polen er en av de største europeiske eksportørene av kosher kjøtt.

"Det europeiske jødedom har hatt et fruktbart og samarbeidsvillig forhold til Polen som en hovedleverandør av kosher kjøtt til samfunnene våre. Polen er faktisk en sentral leverandør til våre behov. Spørsmålet må stilles, hvorfor nå? Til hvilken slutt? " ba rabbin Margolin, som oppfordret den polske regjeringen, dens parlament, dens senatorer og den polske presidenten til å stoppe denne loven.

"Ikke bare for å opprettholde verdiene som er nedfelt i det europeiske charteret om grunnleggende rettigheter som beskytter religionsfrihet, men for å gi en klar erklæring om solidaritet om at den vil stå sammen med og støtte europeisk jødedom som en egen del av Europas sosiale struktur, og ikke ofre oss, vår tro og praksis på alteret for politikken, ”avsluttet rabbiner Margolin.

Fortsett å lese
Annonse

Facebook

Twitter

Trender