I forrige måned stemte Sjem, det polske parlamentets underhus, for loven om dyrebeskyttelse, fremlagt av det regjerende partiet Law and Justice,

Men for å kunne tre i kraft trengte lovforslaget støtte fra Senatet.

European Jewish Association Chairman (EJA) Rabbi Menachem Margolin sa at han ble oppmuntret av den klare motstanden mot lovforslaget av senatorer og bønder, men han lovet å fortsette å kjempe for å stoppe et eventuelt forbud.

I forkant av avstemningen i Senatet hadde Margolin innledet et åpent brev undertegnet av dusinvis av jødiske ledere og parlamentarikere over hele Europa og Israel, hvor underskrivere uttrykte motstand mot bestemmelsene om kosher kjøtt i lovforslaget og oppfordret den polske regjeringen til å avvise dem.

De la vekt på at et grep om å forby eksport av kosher kjøtt fra Polen ”ville ha alvorlig innvirkning på jødiske samfunn over hele kontinentet, som, enten etter størrelse eller begrensede ressurser, er sterkt avhengige av Polen som leverandør av kosher kjøtt.”

Polen er en av de største europeiske eksportørene av kosher kjøtt. Det anslås at forbud mot kosher kjøtt for eksportproduksjon vil koste den polske økonomien 1.8 milliarder dollar.

“Bestemmelsene i dette lovforslaget om koshereksport har hatt en veldig tøff tur. Det er tydelig at de nyter lite støtte fra bønder og gir liten entusiasme fra senatet selv, '' sa rabbin Margolin.

Men han understreket at slaget ikke er over. '' Det har bare blitt utsatt. Hvis du sparker en boks nedover en vei, vil du etter hvert gå tom for vei, '' sa han og lovet å fortsette å motsette seg dette lovforslaget, '' i dag, i morgen, neste uke, neste måned og de neste årene. ''

"Den europeiske jødiske foreningen vil aldri vakle i sin vilje til å stå opp for jødisk liv, tradisjon, verdier og praksis uansett hvor og når de er truet i Europa," sa han.

Dyrevelferdsaktivister motarbeider slakting av dyr for kosher- og halalkjøtt fordi det utelukker bedøvelse før dyrenes hals blir kuttet. Tilhengere av denne praksisen avviser påstander om at den er grusom og hevder i stedet at den induserer en rask og human død for dyret.

Lovforslaget vil nå gå tilbake til Sjem for avstemning senere denne måneden.