Kontakt med oss

Forsiden

3. pris - Student Journalism Awards - Hva betyr det å være på en internasjonal skole? - Adam Pickard

DELE:

Publisert

on

Internasjonale skoler ser ut til å ha rykte på seg for å være uvanlige, kanskje til og med litt eksentriske. Men etter å ha gått to, en i Berlin og en i Brussel, er de virkelig ikke så forskjellige fra ikke-internasjonale skoler. Det er ingen universelt definert internasjonal skoleerfaring; begge skolene mine var vesentlig forskjellige fra hverandre - bare en av dem hadde til og med monikerens 'internasjonale skole' i sitt navn. For meg er de bare skoler. Dette stykket kan like gjerne hetes 'Hva det å være på en skole betyr for meg'.

Ok, jeg antar at nøkkelforskjellen er indikert av ordet 'internasjonal'. Barneskolen min sørvest i London var overveiende britisk; sikkert var det nok av barn av ikke-britisk arv, ofte fra India eller Midtøsten, som du får i en kulturelt mangfoldig by som London - men dette var utenom poenget. De fleste av dem var født og oppvokst i Storbritannia, og bortsett fra en og annen tematisk presentasjon til klassen om Diwali eller muslimske skikker, var deres tilknytning til et bredere internasjonalt samfunn mer eller mindre irrelevant. Noen ganger ville det være mer avvikende etnisiteter; en gutt var tysk-italiensk, mens en ny jente ble hevdet av alle lærerne før hun ankom som polsk, til hun kom og vi oppdaget at hun faktisk var ungarsk. Disse var rare ting, og ble inkludert blant de interessante fakta vi visste om hver av våre jevnaldrende - de har absolutt holdt fast ved meg.

Å flytte til en internasjonal skole i Berlin endret denne dynamikken vesentlig. Her var de dominerende nasjonalitetene tyske og amerikanske, men selv utgjorde de knapt halvparten av studentmassen. En av de første studentene jeg møtte, ble født i England av en spansk far og en polsk mor. Når jeg har sett gjennom gamle klassebilder, kan jeg huske bulgarere, israelere, koreanere, dansker, japansk-brasilianere ... listen vil utslette ordtellingen i denne artikkelen. Selv amerikanerne var ofte godt reist, med diplomatiske foreldre som tidligere var sendt til avsidesliggende steder. Det virket absolutt annerledes enn sørvest i London.

Skolen tok vondt for å gi oss en internasjonal utdannelse, og vi fikk samlinger om kulturell mat og festivaler, tema uker i visse land, læreplaner med litt mer flerkulturelt fokus. Lærere oppmuntret studenter med en mer forskjellig bakgrunn til å snakke om kulturen sin, og de fulgte ofte. Målet var åpenbart å skape en følelse av internasjonal samvær - men på noen måter føltes det nesten litt mer delt. Nasjonaliteter strømmet sammen mye mer enn de gjorde på barneskolen - for eksempel var alle russiske barn alltid venner. Folk kunne stenge andre av for samtalen ved å bytte til spansk eller koreansk med et varsel - tyskerne var spesielt beryktet for å gjøre dette i Berlin.

Jeg antyder ikke at det var en aktiv rivalisering eller rasespenning mellom nasjoner eller noe annet; vi ble alle lært opp til å være så aksepterende som mulig, og for det meste var vi det. Men i det bisarre multietniske landskapet til den internasjonale skolen, ut av ditt naturlige miljø, var det høyst uvanlig å dele en nasjonalitet med en gitt student. Med så mange mennesker fra så mange forskjellige steder, pleide man å lete etter de med en delt opplevelse, etter et samtaleemne om ikke annet. Når jeg var borte fra hjemmet, ønsket jeg ofte at det var flere engelskmenn som spiste engelsk mat og husket engelske TV-programmer for barn.

Åpenbart var det fortsatt mange vennskap på tvers av nasjonaliteter. Mange studenter hadde vært på internasjonale skoler før og navigert godt i landskapet. Men i disse slags forhold ble nasjonaliteter bare ikke ofte diskutert; uten den delte opplevelsen av nasjonalitet, vendte samtalen seg vanligvis til skolen, akkurat som den ville gjort på ikke-internasjonale skoler. Du kan ha en langt mer engasjerende diskusjon med noen om hvordan kunstavdelingen var et fullstendig rot enn du noen gang kunne om hvordan livet deres var som en nigerianer som bodde i Hellas. Forbindelsene deres til et bredere internasjonalt samfunn var ikke mer relevante enn de hadde vært i England.

Det var faktisk noen få viktige unntak fra dette. Politikk var en; Jeg har hatt diskusjoner med koreanere og polakker om deres parlamentsvalg, og lært mye om den politiske strukturen i begge land, mens jeg desperat prøvde å gi en sammenhengende forklaring på britisk politikk til gjengjeld - disse diskusjonene ser ut til å ha blitt hyppigere som vi blir eldre og mer politisk bevisste. Et annet unntak var humørfylte argumenter mellom land, der jeg forsvarte Storbritannia mot USA, Frankrike, Tyskland på tvers av en rekke emner. Noen ganger hadde disse sine røtter i politikken, men ofte handlet de bare om aspekter av kultur, for eksempel "Storbritannia har bedre TV enn USA." Dette betydde at de sjelden kokte opp til ekte fiendskap, og endte ofte med å tulle godlydt om hver nasjonens stereotypier. Men takket være disse tvister følte jeg meg langt mer patriotisk som engelskmann i Berlin enn jeg noen gang hadde hatt i England.

Annonse

Å flytte til en britisk skole i Brussel har ærlig talt ikke forandret mye av det internasjonale landskapet beskrevet ovenfor. Det er selvfølgelig flere andre briter, som endelig tillater meg å ha de riktige diskusjonene om barne-tv jeg hadde ønsket meg, men det er ikke flere av dem her enn det var tyskere på skolen min i Berlin, og mange har blandet arv, uansett. Men selv om internasjonalismenivået er mer eller mindre det samme, er skolene ganske forskjellige i undervisningsstil. Som viser at internasjonale skoler, selv med sine multietniske studentorganer, ikke er spesielt rart når skolene går. Ingen tvil om at de har sine underlige ting - Berlin-skolen min hadde en kronisk besettelse av sine teaterstudenter, Brussel-skolen min serverer sjetonger i kafeteria en gang i uken - men det gjør også hver skole, internasjonal eller ikke. Ja, det internasjonale samfunnet førte til noen få forskjeller; Jeg har kanskje litt mer kulturell kunnskap, og er sannsynligvis langt mindre sannsynlig å være rasistisk. Men når alt kommer til alt, var alt jeg egentlig gjorde å gå på en vanlig skole mens jeg tilfeldigvis bodde i et annet land. Å bo i utlandet var den uvanlige delen. Å gå på skolen var ikke det.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.
Annonse

Trender