Kontakt med oss

Forsiden

2. pris - Student Journalism Awards - Hva betyr det å være på en internasjonal skole for meg? - Maxime Tanghe

DELE:

Publisert

on

Ordet 'internasjonal' skildrer for meg en harmonisering i tro og kultur. Det krever betydelig respekt og etikk, som bør være av største betydning for vårt moderniserende samfunn. Å være student ved en internasjonal skole har radikalt forandret mitt perspektiv på ikke bare meg selv og min oppfatning av menneskeheten, men det har også direkte påvirket måten jeg verdsetter og behandler andre på. Sammen med det kom en drastisk endring i min holdning, oppførsel og mest en iboende endring av mine moralske verdier og prinsipper, alt forårsaket av denne fantastiske eksponeringen for en rekke kulturer, moral og tro. 

Min lidenskapelige tro og talsmann for fordelene ved denne eksponeringen skyldes min personlige erfaring. Reisen min begynte som en fordomsfri og energisk femåring da jeg forlot hjembyen Brussel for å flytte til Berlin. En by i stadig forandring fylt med kulturelt mangfold og generell respekt for alle forskjellige interesser og oppfatninger. Jeg ble direkte betatt av denne tankegangen. Tankesettet om å være åpen for alt og respektere alle uansett hvem de er. Selv om jeg gikk på en tradisjonell tysk skole, formet byen meg allerede til hvem jeg ønsket å være.

I en alder av ti, bortsett fra min tidligere etablerte base av "internasjonalisme", begynte min "virkelige" internasjonale skolereise. Det var da jeg flyttet tilbake til hjertet av Europa og gikk til European School of Brussels. Denne takknemligheten for internasjonale skoler steg raskt etter hvert som jeg ble stadig mer bevisst på de forskjellige fordelene og privilegiene ved å delta på en internasjonal skole, for eksempel å inkludere alle språk og etiske bakgrunner, gjorde det mulig for meg å sette pris på kulturer på den mest direkte og autentiske måten. Jeg var direkte mer interessert i å lære nye språk og reise til forskjellige destinasjoner for å oppleve et bredt spekter av kulturer.

Som et resultat av dette økende ønsket om å lære nye språk og kulturer, overbeviste jeg foreldrene mine om å la meg delta på British School of Brussels. Jeg ønsket å overvinne språkbarrieren min med den store internasjonale engelsktalende befolkningen. Helt siden jeg forbinder det å være en internasjonal skoleelev med hardt arbeid, besluttsomhet og iver etter å få nye ferdigheter kombinert med målet om å ta på nye muligheter, samt sette utfordringer.

Å være en del av dette kosmopolitiske samfunnet har også den store fordelen av å skape en visjonær og internasjonal karrierevei. Å ha bekvemmeligheten av å møte så mange forskjellige og unike elever hver dag, gjør det mulig å bygge et innflytelsesrikt nettverk av forbindelser som kan verne om et sosialt liv. Det gjorde det absolutt for meg, ettersom jeg kan nyte selskap med venner fra hele verden. Det gjør hvert møte til en helt annen kulturell opplevelse sammen med kunnskapen og gleden det genererer. Ikke bare er det dette fantastiske sosiale aspektet ved en internasjonal student, men det er en økt sjanse for å komme inn på høyt rangerte universiteter over hele verden. Som Nelson Mandela en gang sa: "Utdanning er det kraftigste våpenet du kan bruke til å forandre verden". Samtidig har dette nettverket av mennesker muligheten til å tjene som et kraftig verktøy for å fremme enhver forretnings- eller karriererelatert sak. Derfor forbinder jeg det å være en internasjonal skoleelev med utmerket sosialt liv, utallige muligheter og en lys fremtid.

Et sitat som resonerer sterkt med ideen min om å være student ved en internasjonal skole er at: “Enkle utvekslinger kan bryte vegger mellom oss, for når folk kommer sammen og snakker med hverandre og deler en felles opplevelse, er deres felles menneskelighet avslørt ”-Barack Obama. Måten jeg tolker dette herlige sitatet på vårt scenario er at de vanlige kulturutvekslingene som skjer på en internasjonal skole, forener oss og utrydder ulikhet.

På grunn av de mange tilknyttede privilegiene med å være student ved en internasjonal skole, tror jeg det er en viss følelse av sjalusi fra utenforstående. Som kan være forårsaket av den prestisjetunge og heldige posisjonen vi er i, sammen med en oppfatning av at vi er litt arrogante. De fleste av oss er imidlertid veldig takknemlige for denne gitte muligheten. Inkludert meg selv er jeg mer enn takknemlig for å være i denne posisjonen og føler meg ekstremt velsignet for å ha opplevd disse privilegiene. Etter min mening ville det å være arrogant beseire hele formålet med å være og representere dette internasjonale studentbildet av å være inkluderende, kulturelt bevisst og respektfull. Av den grunn tror jeg at enhver student som har en følelse av arroganse ikke er en del av det virkelige bildet og formålet med å være student ved en internasjonal skole. Som et resultat er de absolutt et mindretall siden de fleste av oss absolutt ikke har dette negative tankesettet.

Annonse

Samlet sett er lidenskapen min for å være student ved en internasjonal skole dyp og nesten overveldende. Det er på grunn av de uendelige fordelene jeg kan tenke meg, og å komme opp med ulemper er ekstremt vanskelig. Det har forandret meg positivt, og det kan forandre deg også! Jeg er overbevist om at integrering og omfavnelse av noen av de karakteristiske og prinsippene som finnes hos studenter på internasjonale skoler, kan ha en positiv innvirkning på alles liv. Derfor er det nødvendig å spørre deg selv: "Hvordan kan jeg integrere en viss internasjonalisme i mitt personlige liv?" Enten dette kan være å lære og oppleve nye kulturer eller bare å være mer fordomsfri. Hver endring i denne retningen vil ha en betydelig innvirkning på fremtiden vår.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.
Annonse

Trender