Kontakt med oss

Forsiden

2. pris - Student Journalism Awards - Hva betyr det å være på en internasjonal skole for meg? - Maxime Tanghe

Publisert

on

Ordet 'internasjonal' skildrer for meg en harmonisering i tro og kultur. Det krever betydelig respekt og etikk, som bør være av største betydning for vårt moderniserende samfunn. Å være student ved en internasjonal skole har radikalt forandret mitt perspektiv på ikke bare meg selv og min oppfatning av menneskeheten, men det har også direkte påvirket måten jeg verdsetter og behandler andre på. Sammen med det kom en drastisk endring i min holdning, oppførsel og mest en iboende endring av mine moralske verdier og prinsipper, alt forårsaket av denne fantastiske eksponeringen for en rekke kulturer, moral og tro. 

Min lidenskapelige tro og talsmann for fordelene ved denne eksponeringen skyldes min personlige erfaring. Reisen min begynte som en fordomsfri og energisk femåring da jeg forlot hjembyen Brussel for å flytte til Berlin. En by i stadig forandring fylt med kulturelt mangfold og generell respekt for alle forskjellige interesser og oppfatninger. Jeg ble direkte betatt av denne tankegangen. Tankesettet om å være åpen for alt og respektere alle uansett hvem de er. Selv om jeg gikk på en tradisjonell tysk skole, formet byen meg allerede til hvem jeg ønsket å være.

I en alder av ti, bortsett fra min tidligere etablerte base av "internasjonalisme", begynte min "virkelige" internasjonale skolereise. Det var da jeg flyttet tilbake til hjertet av Europa og gikk til European School of Brussels. Denne takknemligheten for internasjonale skoler steg raskt etter hvert som jeg ble stadig mer bevisst på de forskjellige fordelene og privilegiene ved å delta på en internasjonal skole, for eksempel å inkludere alle språk og etiske bakgrunner, gjorde det mulig for meg å sette pris på kulturer på den mest direkte og autentiske måten. Jeg var direkte mer interessert i å lære nye språk og reise til forskjellige destinasjoner for å oppleve et bredt spekter av kulturer.

Som et resultat av dette økende ønsket om å lære nye språk og kulturer, overbeviste jeg foreldrene mine om å la meg delta på British School of Brussels. Jeg ønsket å overvinne språkbarrieren min med den store internasjonale engelsktalende befolkningen. Helt siden jeg forbinder det å være en internasjonal skoleelev med hardt arbeid, besluttsomhet og iver etter å få nye ferdigheter kombinert med målet om å ta på nye muligheter, samt sette utfordringer.

Å være en del av dette kosmopolitiske samfunnet har også den store fordelen av å skape en visjonær og internasjonal karrierevei. Å ha bekvemmeligheten av å møte så mange forskjellige og unike elever hver dag, gjør det mulig å bygge et innflytelsesrikt nettverk av forbindelser som kan verne om et sosialt liv. Det gjorde det absolutt for meg, ettersom jeg kan nyte selskap med venner fra hele verden. Det gjør hvert møte til en helt annen kulturell opplevelse sammen med kunnskapen og gleden det genererer. Ikke bare er det dette fantastiske sosiale aspektet ved en internasjonal student, men det er en økt sjanse for å komme inn på høyt rangerte universiteter over hele verden. Som Nelson Mandela en gang sa: "Utdanning er det kraftigste våpenet du kan bruke til å forandre verden". Samtidig har dette nettverket av mennesker muligheten til å tjene som et kraftig verktøy for å fremme enhver forretnings- eller karriererelatert sak. Derfor forbinder jeg det å være en internasjonal skoleelev med utmerket sosialt liv, utallige muligheter og en lys fremtid.

Et sitat som resonerer sterkt med ideen min om å være student ved en internasjonal skole er at: “Enkle utvekslinger kan bryte vegger mellom oss, for når folk kommer sammen og snakker med hverandre og deler en felles opplevelse, er deres felles menneskelighet avslørt ”-Barack Obama. Måten jeg tolker dette herlige sitatet på vårt scenario er at de vanlige kulturutvekslingene som skjer på en internasjonal skole, forener oss og utrydder ulikhet.

På grunn av de mange tilknyttede privilegiene med å være student ved en internasjonal skole, tror jeg det er en viss følelse av sjalusi fra utenforstående. Som kan være forårsaket av den prestisjetunge og heldige posisjonen vi er i, sammen med en oppfatning av at vi er litt arrogante. De fleste av oss er imidlertid veldig takknemlige for denne gitte muligheten. Inkludert meg selv er jeg mer enn takknemlig for å være i denne posisjonen og føler meg ekstremt velsignet for å ha opplevd disse privilegiene. Etter min mening ville det å være arrogant beseire hele formålet med å være og representere dette internasjonale studentbildet av å være inkluderende, kulturelt bevisst og respektfull. Av den grunn tror jeg at enhver student som har en følelse av arroganse ikke er en del av det virkelige bildet og formålet med å være student ved en internasjonal skole. Som et resultat er de absolutt et mindretall siden de fleste av oss absolutt ikke har dette negative tankesettet.

Samlet sett er lidenskapen min for å være student ved en internasjonal skole dyp og nesten overveldende. Det er på grunn av de uendelige fordelene jeg kan tenke meg, og å komme opp med ulemper er ekstremt vanskelig. Det har forandret meg positivt, og det kan forandre deg også! Jeg er overbevist om at integrering og omfavnelse av noen av de karakteristiske og prinsippene som finnes hos studenter på internasjonale skoler, kan ha en positiv innvirkning på alles liv. Derfor er det nødvendig å spørre deg selv: "Hvordan kan jeg integrere en viss internasjonalisme i mitt personlige liv?" Enten dette kan være å lære og oppleve nye kulturer eller bare å være mer fordomsfri. Hver endring i denne retningen vil ha en betydelig innvirkning på fremtiden vår.

Fortsett å lese

Økonomi

Utstedelse av grønne obligasjoner vil styrke euroens internasjonale rolle

Publisert

on

Eurogruppeministrene diskuterte euroens internasjonale rolle (15. februar), etter publiseringen av EU-kommisjonens kommunikasjon av (19. januar), 'Det europeiske økonomiske og finansielle systemet: fremme styrke og motstandskraft'.

President for Eurogruppen, Paschal Donohoe, sa: “Målet er å redusere avhengigheten av andre valutaer, og å styrke vår autonomi i forskjellige situasjoner. Samtidig innebærer økt internasjonal bruk av valutaen også potensielle avveininger, som vi vil fortsette å overvåke. Under diskusjonen understreket ministrene potensialet med utstedelse av grønne obligasjoner for å forbedre markedets bruk av euro, samtidig som de bidro til å oppnå vårt mål for klimaovergang.

Eurogruppen har diskutert saken flere ganger de siste årene siden Euro-toppmøtet i desember 2018. Klaus Regling, administrerende direktør for den europeiske stabilitetsmekanismen, sa at overdreven tillit til dollar inneholdt risiko, og ga Latin-Amerika og den asiatiske krisen på 90-tallet som eksempler. Han refererte også skrått til “nyere episoder” der dollarens dominans betydde at EU-selskaper ikke kunne fortsette å samarbeide med Iran i møte med amerikanske sanksjoner. Regling mener at det internasjonale pengesystemet sakte beveger seg mot et flerpolært system der tre eller fire valutaer vil være viktige, inkludert dollar, euro og renminbi. 

Europakommisjonæren for økonomi, Paolo Gentiloni, var enig i at euroens rolle kan styrkes gjennom utstedelse av grønne obligasjoner som forbedrer markedens bruk av euroen, samtidig som de kan bidra til å nå våre klimamål for neste generasjons EU-midler.

Ministrene var enige om at det var behov for brede tiltak for å støtte euroens internasjonale rolle, som omfatter fremgang med blant annet Den økonomiske og monetære union, bankunionen og kapitalmarkedsunionen for å sikre euroens internasjonale rolle.

Fortsett å lese

EU

Den europeiske menneskerettighetsdomstolen støtter Tyskland over Kunduz-luftangrepssaken

Publisert

on

By

En undersøkelse fra Tyskland om en dødelig luftangrep i 2009 nær den afghanske byen Kunduz, som ble beordret av en tysk sjef, overholdt sine rettigheter til livsforpliktelser, avgjorde Den europeiske menneskerettighetsdomstolen tirsdag (16. februar), skriver .

Dommen fra den Strasbourg-baserte domstolen avviser en klage fra den afghanske statsborgeren Abdul Hanan, som mistet to sønner i angrepet, om at Tyskland ikke oppfylte sin forpliktelse til effektivt å etterforske hendelsen.

I september 2009 ringte den tyske sjefen for NATO-tropper i Kunduz inn en amerikansk jagerfly for å slå to drivstoffbiler nær byen som NATO mente hadde blitt kapret av Talibans opprørere.

Den afghanske regjeringen sa på det tidspunktet 99 mennesker, inkludert 30 sivile, ble drept. Uavhengige rettighetsgrupper anslått mellom 60 og 70 sivile ble drept.

Dødstallet sjokkerte tyskerne og tvang til slutt forsvarsministeren til å trekke seg på grunn av beskyldninger om å dekke over antall sivile tap i oppkjøringen til Tysklands valg i 2009.

Tysklands føderale statsadvokat hadde funnet ut at sjefen ikke påtok seg strafferettslig ansvar, hovedsakelig fordi han var overbevist da han beordret luftangrepet at ingen sivile var til stede.

For at han skulle kunne holdes ansvarlig i henhold til internasjonal lov, måtte han ha blitt funnet å ha handlet med hensikt å forårsake overdrevne sivile tap.

Den europeiske menneskerettighetsdomstolen vurderte effektiviteten av Tysklands etterforskning, inkludert om den etablerte en begrunnelse for dødelig bruk av makt. Den vurderte ikke lovligheten av luftangrepet.

Av 9,600 NATO-tropper i Afghanistan har Tyskland den nest største kontingenten bak USA.

En fredsavtale i 2020 mellom Taliban og Washington krever at utenlandske tropper skal trekke seg innen 1. mai, men USAs president Joe Bidens administrasjon vurderer avtalen etter en forverring av sikkerhetssituasjonen i Afghanistan.

Tyskland forbereder seg på å utvide mandatet for sitt militære oppdrag i Afghanistan fra 31. mars til slutten av året, med troppsnivåer på opptil 1,300, ifølge et utkast til dokument sett av Reuters.

Fortsett å lese

EU

Digitalisering av EUs rettssystemer: Kommisjonen starter offentlig høring om rettslig samarbeid over landegrensene

Publisert

on

16. februar lanserte EU-kommisjonen en offentlig høring om modernisering av EUs rettssystemer. EU har som mål å støtte medlemslandene i deres forsøk på å tilpasse deres rettssystemer til den digitale tidsalderen og forbedre dem EUs grenseoverskridende rettssamarbeid. Justiskommisjonær Didier Reynders (Bildet) sa: “COVID-19-pandemien har videre fremhevet viktigheten av digitalisering, også innen rettsfeltet. Dommere og advokater trenger digitale verktøy for å kunne samarbeide raskere og mer effektivt.

Samtidig trenger innbyggere og bedrifter verktøy på nettet for en enklere og mer gjennomsiktig adgang til domstol til en lavere kostnad. Kommisjonen strever for å presse denne prosessen videre og støtte medlemslandene i deres innsats, blant annet når det gjelder å lette deres samarbeid i grenseoverskridende rettslige prosedyrer ved å bruke digitale kanaler. " I desember 2020 vedtok kommisjonen en kommunikasjon skisserer handlingene og initiativene som skal fremme digitaliseringen av rettssystemer i hele EU.

Den offentlige konsultasjonen vil samle synspunkter på digitaliseringen av EUs sivile, kommersielle og strafferettslige grenseoverskridende prosedyrer. Resultatene av den offentlige konsultasjonen, der et bredt spekter av grupper og enkeltpersoner kan delta og som er tilgjengelig her. fram til 8. mai 2021, vil mate inn i et initiativ om digitalisering av grenseoverskridende rettslig samarbeid som forventes ved slutten av året som kunngjort i 2021 Kommisjonens arbeidsprogram.

Fortsett å lese
Annonse

Twitter

Facebook

Annonse

Trender