Kontakt med oss

Forsiden

Vinner, Student Journalism Awards - Hva betyr det å være på en internasjonal skole for meg? - Grace Roberts

Publisert

on

Spørsmål som disse er lastet, aldri enkle eller rett frem. Det krever at du graver ned og finner sannheten din. Tenk på det som en løk, du har lagene som omgir utsiden, og for å komme til midten må du fjerne hvert lag. Alt har positive og negative, inkludert dette spørsmålet, så la oss begynne å gå gjennom, skal vi? British School of Brussels er den første internasjonale skolen jeg har vært på, før jeg var her i militærskolesystemet. Militærskoler er vanlige britiske skoler, men disse drives utenlands for britiske studenter som meg! Da jeg bodde i Tyskland, var jeg på flere skoler i det spesifikke systemet: helt fra start til slutt. Jeg ville lyve hvis jeg ikke sa at jeg elsket dem, jeg har møtt så mange fantastiske venner fra å være på disse skolene, men det var noen problemer. Ser du, når du var på en av disse skolene, ville du flytte opp til neste skole med de samme menneskene og noen få ekstra som kan være deilig. Noen ganger skjønt det føltes som om du var litt fanget. Folk hadde disse ideene og skildringene av deg i hodet fra du var 8 år og ville forvente at du skulle bli på samme måte. Det forventes at du blir i de samme vennegruppene, forblir den samme personen du var da du var liten, men det kom aldri til å forbli konstant. Venner skal krangle, folk kommer til å endre seg, det er akkurat slik verden fungerer.

Opp- og nedturer, høyder og nedturer

En av mine nærmeste venner og jeg har vært venner i over 7 år, og vi var kjent for å være de beste vennene. Bortsett fra en gang hvor vi falt i en liten krangel om en bue jeg hadde på meg i håret. Det var et argument som varte i nesten to måneder, vi sa ikke et ord til hverandre, men jeg så henne alltid på skolen, vi hadde også den samme vennegruppen som gjorde situasjonen verre. Alle ble involvert, og prøvde å plassere oss sammen igjen som to ødelagte puslespillbiter. Det var som folk foraktet forandringen; det var ukjent for dem. Heldigvis klarte vi det og ble nærmere enn noen gang før. Men det satt fast hos meg hvor mye folk hatet forstyrrelsen, de kunne ikke takle endringen.

Men da jeg kom hit, var det virkelig et friskt pust.

Jeg kunne være den jeg ønsket å være uten at noen kjente meg før jeg ankom. Jeg kunne ha på meg det jeg ville; Jeg kunne gjøre håret mitt slik jeg ville. Jeg kunne være meg. Selvfølgelig var det få dommer fra folk som det alltid vil være, men det var greit fordi jeg var glad og fin å være meg. Jeg fant et stabilt støttesystem: venner som brydde seg om meg, lærere som ga meg hjelp når jeg trengte det, et skolesystem som strebet etter godhet og positivitet. Jeg fant noen av de beste menneskene jeg noensinne vil møte, noen av de nærmeste menneskene for meg uansett hvor langt de beveger seg.

Men for hver vei er det en sølepytt. Det kommer til det punktet hvor det må ta slutt, alle må gå videre. Det er trist, men det er sant. Hvert hei har kommet med et farvel. Jeg måtte si farvel til en av mine nærmeste venner, den første personen jeg hadde blitt venn med på skolen, og det var vondt. Det er det alltid. Ingen tenker på hvor vondt det er å si farvel til noen til den tiden tårene begynner å rulle igjen og de harde farvelene blir uttalt. Ingen vil noen gang bli på samme sted for alltid, det er bare virkeligheten. Uansett om det flytter til et nytt hus, flytter land, flytter kontinenter, vil du alltid flytte minst en gang. Men når folk drar, kommer flere mennesker, og det blir enda flere bånd. Du vil alltid møte nye mennesker og nye venner, flere mennesker som bryr seg om deg og er glade for å se deg trives.

Og det er en spesiell ting med internasjonale skoler; du møter alltid nye mennesker. Du er fri til å utforske nye vennegrupper, snakke med forskjellige mennesker, få et bredere utvalg av venner uten frykt for å miste dine gamle venner. Det er trøstende. Noen ganger føler folk seg igjen eller at de ikke har noen andre enn her, det er ikke sant. Du vil alltid ha noen, kanskje du ikke skjønner det, men du vil alltid ha noen i hjørnet ditt som heier på deg uansett hva og det er en fin følelse. Det er en trøstende, rolig, varm følelse.

Så spørsmålet ditt var hva det å være på en internasjonal skole betyr for meg, og jeg tror jeg kanskje endelig får svar. For meg er det å være på en internasjonal skole en unik opplevelse som jeg er heldig nok til å gå gjennom førstehånds. Det åpner dørene til en helt ny verden av kulturer du kanskje aldri har sett, språk du kanskje aldri har prøvd, mennesker du aldri ville ha møtt. Det er en mulighet jeg er så glad for at jeg fikk. Ikke alle føler det samme som meg, og det er greit. Men glem aldri at det alltid er opp- og nedturer, høyder og nedturer.

Fortsett å lese

Økonomi

Utstedelse av grønne obligasjoner vil styrke euroens internasjonale rolle

Publisert

on

Eurogruppeministrene diskuterte euroens internasjonale rolle (15. februar), etter publiseringen av EU-kommisjonens kommunikasjon av (19. januar), 'Det europeiske økonomiske og finansielle systemet: fremme styrke og motstandskraft'.

President for Eurogruppen, Paschal Donohoe, sa: “Målet er å redusere avhengigheten av andre valutaer, og å styrke vår autonomi i forskjellige situasjoner. Samtidig innebærer økt internasjonal bruk av valutaen også potensielle avveininger, som vi vil fortsette å overvåke. Under diskusjonen understreket ministrene potensialet med utstedelse av grønne obligasjoner for å forbedre markedets bruk av euro, samtidig som de bidro til å oppnå vårt mål for klimaovergang.

Eurogruppen har diskutert saken flere ganger de siste årene siden Euro-toppmøtet i desember 2018. Klaus Regling, administrerende direktør for den europeiske stabilitetsmekanismen, sa at overdreven tillit til dollar inneholdt risiko, og ga Latin-Amerika og den asiatiske krisen på 90-tallet som eksempler. Han refererte også skrått til “nyere episoder” der dollarens dominans betydde at EU-selskaper ikke kunne fortsette å samarbeide med Iran i møte med amerikanske sanksjoner. Regling mener at det internasjonale pengesystemet sakte beveger seg mot et flerpolært system der tre eller fire valutaer vil være viktige, inkludert dollar, euro og renminbi. 

Europakommisjonæren for økonomi, Paolo Gentiloni, var enig i at euroens rolle kan styrkes gjennom utstedelse av grønne obligasjoner som forbedrer markedens bruk av euroen, samtidig som de kan bidra til å nå våre klimamål for neste generasjons EU-midler.

Ministrene var enige om at det var behov for brede tiltak for å støtte euroens internasjonale rolle, som omfatter fremgang med blant annet Den økonomiske og monetære union, bankunionen og kapitalmarkedsunionen for å sikre euroens internasjonale rolle.

Fortsett å lese

EU

Den europeiske menneskerettighetsdomstolen støtter Tyskland over Kunduz-luftangrepssaken

Publisert

on

By

En undersøkelse fra Tyskland om en dødelig luftangrep i 2009 nær den afghanske byen Kunduz, som ble beordret av en tysk sjef, overholdt sine rettigheter til livsforpliktelser, avgjorde Den europeiske menneskerettighetsdomstolen tirsdag (16. februar), skriver .

Dommen fra den Strasbourg-baserte domstolen avviser en klage fra den afghanske statsborgeren Abdul Hanan, som mistet to sønner i angrepet, om at Tyskland ikke oppfylte sin forpliktelse til effektivt å etterforske hendelsen.

I september 2009 ringte den tyske sjefen for NATO-tropper i Kunduz inn en amerikansk jagerfly for å slå to drivstoffbiler nær byen som NATO mente hadde blitt kapret av Talibans opprørere.

Den afghanske regjeringen sa på det tidspunktet 99 mennesker, inkludert 30 sivile, ble drept. Uavhengige rettighetsgrupper anslått mellom 60 og 70 sivile ble drept.

Dødstallet sjokkerte tyskerne og tvang til slutt forsvarsministeren til å trekke seg på grunn av beskyldninger om å dekke over antall sivile tap i oppkjøringen til Tysklands valg i 2009.

Tysklands føderale statsadvokat hadde funnet ut at sjefen ikke påtok seg strafferettslig ansvar, hovedsakelig fordi han var overbevist da han beordret luftangrepet at ingen sivile var til stede.

For at han skulle kunne holdes ansvarlig i henhold til internasjonal lov, måtte han ha blitt funnet å ha handlet med hensikt å forårsake overdrevne sivile tap.

Den europeiske menneskerettighetsdomstolen vurderte effektiviteten av Tysklands etterforskning, inkludert om den etablerte en begrunnelse for dødelig bruk av makt. Den vurderte ikke lovligheten av luftangrepet.

Av 9,600 NATO-tropper i Afghanistan har Tyskland den nest største kontingenten bak USA.

En fredsavtale i 2020 mellom Taliban og Washington krever at utenlandske tropper skal trekke seg innen 1. mai, men USAs president Joe Bidens administrasjon vurderer avtalen etter en forverring av sikkerhetssituasjonen i Afghanistan.

Tyskland forbereder seg på å utvide mandatet for sitt militære oppdrag i Afghanistan fra 31. mars til slutten av året, med troppsnivåer på opptil 1,300, ifølge et utkast til dokument sett av Reuters.

Fortsett å lese

EU

Digitalisering av EUs rettssystemer: Kommisjonen starter offentlig høring om rettslig samarbeid over landegrensene

Publisert

on

16. februar lanserte EU-kommisjonen en offentlig høring om modernisering av EUs rettssystemer. EU har som mål å støtte medlemslandene i deres forsøk på å tilpasse deres rettssystemer til den digitale tidsalderen og forbedre dem EUs grenseoverskridende rettssamarbeid. Justiskommisjonær Didier Reynders (Bildet) sa: “COVID-19-pandemien har videre fremhevet viktigheten av digitalisering, også innen rettsfeltet. Dommere og advokater trenger digitale verktøy for å kunne samarbeide raskere og mer effektivt.

Samtidig trenger innbyggere og bedrifter verktøy på nettet for en enklere og mer gjennomsiktig adgang til domstol til en lavere kostnad. Kommisjonen strever for å presse denne prosessen videre og støtte medlemslandene i deres innsats, blant annet når det gjelder å lette deres samarbeid i grenseoverskridende rettslige prosedyrer ved å bruke digitale kanaler. " I desember 2020 vedtok kommisjonen en kommunikasjon skisserer handlingene og initiativene som skal fremme digitaliseringen av rettssystemer i hele EU.

Den offentlige konsultasjonen vil samle synspunkter på digitaliseringen av EUs sivile, kommersielle og strafferettslige grenseoverskridende prosedyrer. Resultatene av den offentlige konsultasjonen, der et bredt spekter av grupper og enkeltpersoner kan delta og som er tilgjengelig her. fram til 8. mai 2021, vil mate inn i et initiativ om digitalisering av grenseoverskridende rettslig samarbeid som forventes ved slutten av året som kunngjort i 2021 Kommisjonens arbeidsprogram.

Fortsett å lese
Annonse

Twitter

Facebook

Annonse

Trender