Kontakt med oss

Forsiden

Vinner, Student Journalism Awards - Hva betyr det å være på en internasjonal skole for meg? - Grace Roberts

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Spørsmål som disse er lastet, aldri enkle eller rett frem. Det krever at du graver ned og finner sannheten din. Tenk på det som en løk, du har lagene som omgir utsiden, og for å komme til midten må du fjerne hvert lag. Alt har positive og negative, inkludert dette spørsmålet, så la oss begynne å gå gjennom, skal vi? British School of Brussels er den første internasjonale skolen jeg har vært på, før jeg var her i militærskolesystemet. Militærskoler er vanlige britiske skoler, men disse drives utenlands for britiske studenter som meg! Da jeg bodde i Tyskland, var jeg på flere skoler i det spesifikke systemet: helt fra start til slutt. Jeg ville lyve hvis jeg ikke sa at jeg elsket dem, jeg har møtt så mange fantastiske venner fra å være på disse skolene, men det var noen problemer. Ser du, når du var på en av disse skolene, ville du flytte opp til neste skole med de samme menneskene og noen få ekstra som kan være deilig. Noen ganger skjønt det føltes som om du var litt fanget. Folk hadde disse ideene og skildringene av deg i hodet fra du var 8 år og ville forvente at du skulle bli på samme måte. Det forventes at du blir i de samme vennegruppene, forblir den samme personen du var da du var liten, men det kom aldri til å forbli konstant. Venner skal krangle, folk kommer til å endre seg, det er akkurat slik verden fungerer.

Opp- og nedturer, høyder og nedturer

En av mine nærmeste venner og jeg har vært venner i over 7 år, og vi var kjent for å være de beste vennene. Bortsett fra en gang hvor vi falt i en liten krangel om en bue jeg hadde på meg i håret. Det var et argument som varte i nesten to måneder, vi sa ikke et ord til hverandre, men jeg så henne alltid på skolen, vi hadde også den samme vennegruppen som gjorde situasjonen verre. Alle ble involvert, og prøvde å plassere oss sammen igjen som to ødelagte puslespillbiter. Det var som folk foraktet forandringen; det var ukjent for dem. Heldigvis klarte vi det og ble nærmere enn noen gang før. Men det satt fast hos meg hvor mye folk hatet forstyrrelsen, de kunne ikke takle endringen.

Men da jeg kom hit, var det virkelig et friskt pust.

Jeg kunne være den jeg ønsket å være uten at noen kjente meg før jeg ankom. Jeg kunne ha på meg det jeg ville; Jeg kunne gjøre håret mitt slik jeg ville. Jeg kunne være meg. Selvfølgelig var det få dommer fra folk som det alltid vil være, men det var greit fordi jeg var glad og fin å være meg. Jeg fant et stabilt støttesystem: venner som brydde seg om meg, lærere som ga meg hjelp når jeg trengte det, et skolesystem som strebet etter godhet og positivitet. Jeg fant noen av de beste menneskene jeg noensinne vil møte, noen av de nærmeste menneskene for meg uansett hvor langt de beveger seg.

Men for hver vei er det en sølepytt. Det kommer til det punktet hvor det må ta slutt, alle må gå videre. Det er trist, men det er sant. Hvert hei har kommet med et farvel. Jeg måtte si farvel til en av mine nærmeste venner, den første personen jeg hadde blitt venn med på skolen, og det var vondt. Det er det alltid. Ingen tenker på hvor vondt det er å si farvel til noen til den tiden tårene begynner å rulle igjen og de harde farvelene blir uttalt. Ingen vil noen gang bli på samme sted for alltid, det er bare virkeligheten. Uansett om det flytter til et nytt hus, flytter land, flytter kontinenter, vil du alltid flytte minst en gang. Men når folk drar, kommer flere mennesker, og det blir enda flere bånd. Du vil alltid møte nye mennesker og nye venner, flere mennesker som bryr seg om deg og er glade for å se deg trives.

Og det er en spesiell ting med internasjonale skoler; du møter alltid nye mennesker. Du er fri til å utforske nye vennegrupper, snakke med forskjellige mennesker, få et bredere utvalg av venner uten frykt for å miste dine gamle venner. Det er trøstende. Noen ganger føler folk seg igjen eller at de ikke har noen andre enn her, det er ikke sant. Du vil alltid ha noen, kanskje du ikke skjønner det, men du vil alltid ha noen i hjørnet ditt som heier på deg uansett hva og det er en fin følelse. Det er en trøstende, rolig, varm følelse.

Annonse

Så spørsmålet ditt var hva det å være på en internasjonal skole betyr for meg, og jeg tror jeg kanskje endelig får svar. For meg er det å være på en internasjonal skole en unik opplevelse som jeg er heldig nok til å gå gjennom førstehånds. Det åpner dørene til en helt ny verden av kulturer du kanskje aldri har sett, språk du kanskje aldri har prøvd, mennesker du aldri ville ha møtt. Det er en mulighet jeg er så glad for at jeg fikk. Ikke alle føler det samme som meg, og det er greit. Men glem aldri at det alltid er opp- og nedturer, høyder og nedturer.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.
Annonse

Trender