Kontakt med oss

EU

CBD oljelovlighet i EU: Et landskap i endring

Publisert

on

Du har sannsynligvis allerede hørt hypen om de trendy fordelene med CBD Oil. Det er et naturlig stoff avledet av hampeplanten som dukker opp i alle slags former i Europas mat- og skjønnhetsindustri takket være dets medisinske egenskaper.

I dag har Europa 2nd verdens største CBD-marked - bare bak Nord-Amerika. Fra CBD-gummier og potetgull til CBD-ansiktsmasker, enhver gründer ønsker seg i denne blomstrende industrien.

I skrivende stund er CBD lovlig i de fleste europeiske land, og forklarer den meteoriske økningen i bruk av CBD på kontinentet. Imidlertid har det ikke vært helt vanlig seiling for dette spirende markedet - ordspillet ment.

Gå inn i EUs restriktive CBD oljebestemmelser. Mens det europeiske CBD-markedet utvides eksponentielt, har de stadig skiftende reglene om CBD-lovlighet vist seg å være et stort handikap.

La oss se på hva CBD-olje er, dets lovlighet i Europa, og hva fremtiden vil ha for CBD-lovlighet i Europa

Hva er CBD olje?

For ikke å forveksle med hampolje, er CBD olje den mest populære formen for cannabidiol (CBD) - en aktiv, naturlig forekommende cannabinoid som finnes i cannabisplanter. CBD ekstraheres hovedsakelig fra hampetreet og oppløses deretter i plantebaserte oljer som olivenolje eller lakserolje for å danne CBD-olje.

De fleste bruker begrepene CBD olje og hampolje om hverandre siden begge er hampekstrakter. Imidlertid kunne disse to oljene ikke være mer forskjellige. For eksempel, mens CBD-olje blir ekstrahert fra bladene, stengelen og blomstene av hampen, blir hampolje eksplisitt hentet fra hampfrøene. I tillegg inneholder hampfrø ingen CBD; derfor har ikke hampolje det CBD-oljens helsemessige fordeler.

Hva med THC, ingrediensen som gjorde cannabisplanten berømt, spør du. Vel, Tetrahydrocannabinol (THC) er en annen aktiv cannabinoid som hovedsakelig finnes i marihuana-planten - en fetter av hampeplanten. THC er kjent for sine psykoaktive effekter, som gir deg det ”høye”.

Verdens helseorganisasjon (WHO) rapporterer at CBD-olje ikke har noen av disse psykoaktive effektene, i motsetning til THC. Dessuten, siden hampeanlegget bare inneholder svært lave THC-nivåer (mindre enn 0.2%), bestemmer de fleste europeiske lands CBD-forskrifter at produkter bare bruker hampeekstrert CBD. Mer om dette senere.

Er CBD olje lovlig i EU?

Selv om det har vært lovlig å dyrke og levere hampeplanter for hampefibre (med mindre enn 0.2% THC) i EU i noen tid nå, er CBD-oljelovligheten rundt Europa ganske komplisert.

Når det er sagt, skiller Europa seg ut som en av de mest liberale regionene når det gjelder legalisering av cannabis. I dag er CBD-olje lovlig i nesten alle land i Europa. Imidlertid mangler det fortsatt enighet om lovligheten av CBD-produkter - den eneste konsensusen ser ut til å være om bruk av CBD ekstrahert fra hampeanlegget.

I Storbritannia har for eksempel bønder lov til å dyrke hamp så lenge du har lisens fra det britiske hjemmekontoret. Du kan imidlertid bare bruke denne hampen til fiber og frøolje. Og som vi nevnte tidligere, inneholder ikke frøene noe CBD.

Derfor, mens bruk av CBD-produkter - avledet av hamp som inneholder mindre enn 0.2% THC - og voksende hamp er helt lovlig i Storbritannia, kan du ikke høste og behandle hampeblomster og blader for CBD-olje, blant andre produkter.

I andre land som Belgia, Hellas og Sveits tillater regelverket dyrking og bearbeiding av hampeblomst.

Sveits var blant de første landene som tillot salg av hampeblomst. Dessuten tillater deres regelverk en høyere THC-grense (1%), noe som betyr at de har høy kvalitet CBD-knopper.

Andre land med spesielt høye THC-grenser inkluderer Italia (0.6%) og Østerrike (0.3%).

Her er en liste over land i Europa der hampeblomst og CBD-produkter er lovlige:

  • Sveits
  • Belgia
  • Luxembourg
  • Østerrike
  • Spania
  • Tsjekkisk Republikk
  • Hellas
  • Polen

Det er verdt å merke seg at mens salg og bruk av CBD-blomster er ulovlig i land som Italia, Frankrike, Tyskland, Storbritannia, Nederland, Sverige og andre skandinaviske land, er CBD-produkter helt lovlige - underlagt lokale lover.

CBD er helt ulovlig i Andorra, Albania, Armenia, Hviterussland, Litauen og Slovakia.

CBD-regulering som en ny mat

I januar 2019 påla EU gjennom European Food Safety Authority (EFSA) alle cannabinoidinfuserte matvarer å bli godkjent som nye matvarer. Vel, selv om denne nye forskriften ikke er obligatorisk, bruker de fleste land den og skjerper lovene sine rundt CBD-markedet.

Et stoff regnes som en ny mat hvis det ikke ble konsumert betydelig før 1997. Dette betyr at selskaper som produserer CBD-produkter som oljer, kjeks og drikke, må ha en ny matlisens før de selger dem i EU.

Ideen bak denne forskriften er å sørge for at CBD-produkter er:

  • Tryggere for konsum, og;
  • riktig merket for å forhindre villedende forbrukere.

Oppfordringen om å inkludere CBD i EUs nye matkatalog har ført til et opprør på tvers av cannabisindustrien. Mens noen tror det vil gjøre CBD-produkter tryggere, ser CBD-produsenter det som en ekstra økonomisk og regulatorisk byrde.

Klassifisering av CBD som et narkotisk middel av EU

Før støvet hadde lagt seg på EUs regulering av CBD som en ny mat, bestemte EU-kommisjonen (EF) å stoppe alle nye matvaresøknader for CBD-produkter. De har til hensikt å klassifisere CBD som et narkotisk middel, siden det ekstraheres fra hampeplantens blomster.

Dette er basert på FNs enkeltkonvensjon om narkotika fra 1961. I traktaten heter det at "ekstrakter og tinkturer" av hampens blomstrende topper er klassifisert som narkotika.

Hvis det klassifiseres som et narkotisk middel, vil dette kvele dagens europeiske CBD-marked. For eksempel vil du ikke kunne lagre CBD-produkter på det europeiske markedet lovlig. Dessuten vil dette sannsynligvis hindre cannabinoidforskning og innovasjon i Europa, samtidig som det kveler muligheter for en lovlig og regulert CBD-industri.

Som forventet har imidlertid European Industrial Hemp Association (EIHA) kommet ut og avvist beslutningen. Handelsgruppen hevder at denne kontroversielle politikken er mot både EUs grønne ambisjon og den økende CBD-etterspørselen i Europa.

Det er gyldig frykt for at håndheving av denne politikken kan skape et stort uregulert grått CBD-marked som fører til produkter av lav kvalitet og feil merking.

Et skiftende landskap: Hva fremtiden vil ha for CBD-olje i Europa

Å håndheve forbud mot det nåværende stadig voksende CBD-markedet vil være kostbart. Dessuten, med den økonomiske sammentrekningen som EU-landene møter i perioden etter COVID-19, er det usannsynlig at medlemslandene vil investere tungt i CBD-fokuserte politikker.

Dessuten har vi allerede land som Storbritannia som avviker fra EUs nye matregel. DeStorbritannias Food Safety Association (FSA)har allerede planer om å drive sitt eget uavhengige nye matgodkjenningsprogram i 2021.

Derfor vil ikke CBD-produsenter trenger å bekymre seg for EFs beslutning om å stoppe de nye matapplikasjonene. Programmet vil tillate britiske operatører å sende inn søknader om CBD hentet fra hampeblomster som åpner klare veier til lovlig salg av CBD.

På den annen side skal EU-kommisjonen ennå ikke treffe en endelig avgjørelse på deres anbefaling mens de venter på FNs komité for narkotiske stoffer (CND) om endring av cannabisavtalen fra 1961. Hovedforslagene innebærer å slette ekstrakter og tinkturer fra cannabiskategorien og avklare kontrollen av CBD-produkter med mindre enn 0.2% THC.

Det er vanskelig å fortelle når denne avstemningen vil skje. En ting er imidlertid sikkert; beslutningen vil være ganske forstyrrende - ikke bare i Europa, men også i hele verdens CBD-marked.

Når det er sagt, er Europas CBD-etterspørsel på en ustoppelig oppadgående vekst. Mens vi venter på reguleringsorganenes dom, er det alltid tilrådelig å bruke CBD-produkter fra registrerte og pålitelige selskaper. Husk også å se etter tredjeparts laboratorierapporter for å bekrefte produktets sikkerhet og lovlighet før du kjøper.

Økonomi

# COVID-19 - 'Årets jul blir en annen jul'

Publisert

on

I dag (28. oktober) presenterte EU-kommisjonen sin forslag for ytterligere tiltak for å takle COVID-19 i forkant av morgendagens møte, via videokonferanse, av europeiske regjeringsledere.

Tiltakene er rettet mot en mer koordinert tilnærming til datadeling, testing, medisinsk og ikke-medisinsk utstyr, reise og vaksinasjonsstrategier. President for EU-kommisjonen, von der Leyen, etterlyste samarbeid, koordinering og solidaritet.

Von der Leyen sa: ”I dag lanserer vi ytterligere tiltak i vår kamp mot viruset; fra å øke tilgangen til rask testing og forberede vaksinasjonskampanjer, til å legge til rette for sikker reise når det er nødvendig. Jeg ber medlemsstatene om å samarbeide tett. Modige grep som er tatt nå vil bidra til å redde liv og beskytte livsgrunnlag. Ingen medlemsland vil komme trygt ut av denne pandemien før alle gjør det. ”

Kommisjonær for helse og mattrygghet Stella Kyriakides sa: “Økningen i COVID-19-infeksjonsraten i Europa er veldig alarmerende. Det er nødvendig med en avgjørende øyeblikkelig handling for at Europa skal beskytte liv og levebrød, for å lindre presset på helsevesenet og kontrollere spredningen av viruset. ”

Professor Peter Piot, som er ledende forsker i kommisjonens rådgiverpanel, takket presidentens bekymringer og sa at det ikke var noen "sølvkule". Han sa at Europa betalte en høy pris for avslappende tiltak om sommeren, og la til at tiltak som å bruke masken fungerer så lenge alle gjør det.

Han advarte også mot 'koronatretthet' og understreket at det ikke var noen avveining mellom helse og økonomi. Han pekte på en rapport i Financial Times og sa at helseproblemet måtte løses for å begrense økonomisk skade.

Den nye innsatsen, se på mange handlinger:

Forbedre informasjonsflyten for å tillate informert beslutningstaking: Deling av nøyaktig, omfattende, sammenlignbar og rettidig informasjon om epidemiologiske data, samt om testing, kontaktsporing og folkehelseovervåking, er viktig for å spore hvordan koronavirus sprer seg på og nasjonalt nivå og levere alle relevante data til European Center for Disease Prevention and Control (ECDC) og Kommisjonen.

Etablering av mer effektive og hurtige tester: Kommisjonen foreslår direkte kjøp av raske antigentester og leveres til medlemsstatene, ved bruk av 100 millioner euro under nødstøtteinstrumentet. Parallelt med dette lanserer kommisjonen en felles anskaffelse for å sikre en ny tilgangsstrøm. Reisende bør tilbys muligheten til å gjennomgå en test etter ankomst. Hvis det skal kreves eller anbefales negative COVID-19-tester for noen aktivitet, er gjensidig anerkjennelse av tester avgjørende, spesielt i reisesammenheng.

Benytter fullstendig apper for sporings- og varslingsapper over landegrensene: EU-land har utviklet 19 nasjonale apper for sporings- og varslingsapper, lastet ned mer enn 52 millioner ganger. Kommisjonen lanserte nylig en løsning for å koble nasjonale apper over hele EU gjennom en 'European Federation Gateway Service'. Tre nasjonale apper (Tyskland, Irland og Italia) ble først koblet til 19. oktober da systemet kom online. Kommisjonen ber alle stater om å sette opp effektive og kompatible apper og styrke deres kommunikasjonsarbeid for å fremme deres opptak.

Effektiv vaksinering: Utvikling og opptak av sikre og effektive vaksiner er et prioritert arbeid for raskt å avslutte krisen. Medlemsstatene må ta for å være fullt forberedt, som inkluderer utvikling av nasjonale vaksinasjonsstrategier. Kommisjonen vil få på plass et felles rapporteringsrammeverk og en plattform for å overvåke effektiviteten av nasjonale vaksinestrategier. For å dele beste praksis vil konklusjonene fra den første gjennomgangen av nasjonale vaksinasjonsplaner bli presentert i november 2020.

Effektiv kommunikasjon til innbyggerne: Tydelig kommunikasjon er avgjørende for at folkehelsesvaret skal lykkes. Kommisjonen ber alle medlemsstater om å starte kommunikasjonskampanjer på nytt for å motvirke falsk, villedende og farlig informasjon som fortsetter å sirkulere, og for å adressere risikoen for " pandemiutmattelse ”. Vaksinasjon er et spesifikt område der offentlige myndigheter må trappe opp sine handlinger for å bekjempe feilinformasjon og sikre allmenn tillit, da det ikke vil være noe kompromiss om sikkerhet eller effektivitet under Europas robuste vaksineautorisasjonssystem.

Sikre viktige forsyninger: Kommisjonen har lansert en ny felles anskaffelse av medisinsk utstyr for vaksinering.

Tilrettelegge for trygge reiser: Kommisjonen oppfordrer medlemsstatene til å gjennomføre den anbefalingen som Rådet har vedtatt om en felles og koordinert tilnærming til begrensninger for fri bevegelse. Innbyggere og bedrifter ønsker klarhet og forutsigbarhet. Eventuelle gjenværende COVID-19-relaterte tiltak ved indre grenser bør løftes.

Fortsett å lese

EU

Europeisk minstelønn: Kommisjonsforslaget er velkomment, men faller ikke under ambisjonen om å bekjempe fattigdom og ulikhet, sier De Grønne

Publisert

on

EU-kommisjonen har nettopp gitt ut sitt utkast til direktiv om en europeisk minstelønn. Forslaget inneholder minimumsstandarder og ensartede kriterier for nivået på EU-bred minimumslønn. EU-kommisjonen oppfordrer EU-regjeringer til å involvere arbeidsmarkedspartnere og fagforeninger i forhandlinger om minstelønn og å lukke hull der kollektive avtaler ikke gjelder.

For De Grønne / EFA-gruppen faller EU-kommisjonens forslag ikke under den uttalte ambisjonen om å bekjempe fattigdom og ulikhet. Kira Peter-Hansen MEP, De Grønne / EFA-koordinator i Sysselsettings- og sosialkomiteen i Europaparlamentet, sa: "For mange europeere tjener en lønn de ikke kan leve av, og antall" arbeidende fattige "vil sannsynligvis vokse i løpet av den nåværende COVID-19-krisen. Derfor er det velkommen at Kommisjonen prøver å takle problemet med fattigdom i arbeidslivet, men dessverre unnlater dette forslaget å løse problemet.

"Hvis et europeisk rammeverk om minstelønninger skal gjøre en reell forskjell, er ikke dette forslaget opp til jobben. Slik det ser ut, vil dette direktivet fortsatt se arbeidstakere på så lite som to euro i timen. Lønn må være nok til å leve av over hele EU.

"Vi hilser forslaget om å garantere lønn basert på kollektive avtaler i offentlige anskaffelser. Det må imidlertid gjøres mer for å gi arbeidsmarkedspartnere mulighet til å styrke kollektive forhandlinger, og vi må sikre at forslaget ikke skader velfungerende kollektive forhandlingsmodeller. Europeiske arbeidstakere trenger tilgang til fattigdomsbeskyttet lønn og for å utrydde diskriminering av noe slag, og for at alle EU-borgere skal ha en minimumsinntekt - det er det et ekte sosialt Europa handler om. "

Fortsett å lese

Kina

Samsung Display får amerikanske lisenser for å levere noen paneler til Huawei

Publisert

on

By

Samsung Electronics 'skjermenhet har mottatt lisenser fra amerikanske myndigheter for å fortsette å levere visse skjermpanelprodukter til Huawei Technologies [HWT.UL], fortalte en kilde kjent med saken Reuters tirsdag 27. oktober.

Med USA-Kina-bånd på sitt verste på flere tiår, har Washington presset regjeringer rundt om i verden for å presse ut Huawei, og hevdet at telekomgiganten ville levere data til den kinesiske regjeringen for å spionere. Huawei benekter at det spionerer for Kina.

Fra 15. september har nye fortau forhindret amerikanske selskaper i å levere eller betjene Huawei.

Samsung Display, som teller Samsung Electronics og Apple som store kunder for organiske lysdioder (OLED) -skjermbilder, avviste kommentar.

Huawei var ikke umiddelbart tilgjengelig for kommentar.

Det er fortsatt uklart om Samsung Display vil være i stand til å eksportere sine OLED-paneler til Huawei, ettersom andre firmaer i forsyningskjeden som lager komponenter som er nødvendige for å produsere paneler, også må få amerikanske lisenser.

Samsungs bykonkurrent LG Display sa at det og andre selskaper, inkludert de fleste halvlederselskaper, må få lisenser for å gjenoppta virksomheten med Huawei.

I forrige måned sa Intel Corp at de hadde mottatt lisenser fra amerikanske myndigheter for å fortsette å levere visse produkter til Huawei.

Fortsett å lese
Annonse

Facebook

Twitter

Trender