Kontakt med oss

general

Hvorfor språklæring fortsatt er viktig

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

I en stadig mer globalisert verden der det engelske språket utvilsomt er dominerende, vil noen kanskje stille spørsmål ved om det virkelig er nødvendig å snakke andre språk. For eksempel, mange reisende stoler nå på Google Translate og andre apper hvis de trenger å tyde skilt og andre instruksjoner i andre land.

Alt dette er veldig bra, men det kommer ikke til å være til stor hjelp når man skal slå av en prat, enten det er i forretnings- eller fritidssammenheng. Og faktum er at jo flere språk vi kan mestre, desto større spekter av muligheter vil vi finne åpne for oss.

For å gi bare ett eksempel, hvis man er på ferie i Spania og leter etter den beste tapasrestauranten i området, kan du stole på en guidebok for anbefalinger. Men hvis du lærer det grunnleggende om spansk for samtale, vil du kunne få informasjonen førstehånds fra noen som kjenner de beste stedene å besøke. Å lære et språk er enklere enn noen gang som det er nettsteder på nettet som dekker en rekke språk, inkludert spansk, med mange lærere for hver enkelt til forskjellige priser. Å gjøre den ekstra innsatsen på forhånd kan gå langt ettersom alle du nærmer deg er mer sannsynlig å gå litt lenger for å hjelpe.

Kulturell verdsettelse

Annonse

Så er det spørsmålet om å kunne sette pris på kulturen i et land på et mer dyptgripende og autentisk nivå ved å ha minst en forbigående kunnskap om språket. Dette kan bety å kunne lese både nasjonens klassiske og samtidslitteratur, eller til og med delta på kulturelle begivenheter som filmfestivaler og å kunne nyte filmene fra det aktuelle landet uten å måtte lese undertekstene. Ved å være i stand til også å fange opp finessene og nyansene av mening i både det skrevne og talte ordet, kan man også koble seg mer direkte til intensjonene og betydningene til deres skapere.

Å oppmuntre nasjoner til å utvikle en dypere forståelse av sine naboer har selvfølgelig alltid vært en av hovedprinsippene i EU, sammen med en rekke andre komplementære prinsipper. Et initiativ som har vært spesielt viktig i dette har vært Erasmus-programmet, som ble startet i 1987 og oppgradert til Erasmus + i 2014. Gjennom årene har dette tillatt mange tusen studenter å utvide horisonten sin – og det har vært den svært velkomne den siste tiden. nyheter at programmet skal styrkes betraktelig. Som en del av dette vil satsingen også være å understreke betydningen og relevansen av språklæring, samt å legge til rette for så mange elever som mulig.

Og det er ikke bare universitetsstudenter som man føler kan dra nytte av forbedrede læringsmuligheter. Det er også en drivkraft for å promotere begrepet livslang læring og personlig utvikling også hos voksne. Gjennom å tilegne seg nye språkkunnskaper, ved siden av praktisk og faglig også, er planen å åpne for flere muligheter for sosial og fysisk mobilitet også. Så jobbmuligheter kan åpne seg ikke bare nasjonalt, men også internasjonalt. Det hele legger opp til det faktum at det fortsatt er et veldig sterkt sett med grunner til å lære språk. Og jo mer man kan mestre, jo større kan fordelene være

Annonse

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.
Annonse
Annonse
Annonse

Trender