Kontakt med oss

general

Mens Musk planlegger hvordan han skal endre Twitter, minner EU ham: "Vi har regler"

DELE:

Publisert

on

Elon Musk kan tilpasse Twitter (TWTR.N) as he pleases after he acquires it. However, the EU’s internal market chief stated that he warned the billionaire that there are strict rules that online platforms must follow to combat illegal content.

“It will be up Twitter to adapt themselves… our rules,” Thierry Breton said to Reuters and another media outlet about the deal that was announced Monday by Tesla’s (TSLA.O). administrerende direktør kjøper Twitter for 44 milliarder dollar.

“I believe Elon Musk is very familiar with Europe. He is well aware that there are rules that govern the automotive industry… Any company in Europe will be required to comply with this obligation in order to preserve freedom of speech and protect individuals.

Musk, the world’s wealthiest person, has called himself a freedom-of-expression absolutist and criticised Twitter’s moderation. The platform is used by millions of people and leaders around the globe.

Breton uttalte at EU har regler som forbyr innhold offline å være forbudt på nettet.

En Digital Services Act (DSA), som ble godkjent av 27 EU-medlemsland og lovgivere i forrige uke, vil føre til at Alphabet, Google, Meta (FB.O.) og andre store nettplattformer står overfor store bøter hvis de ikke klarer å kontrollere ulovlig innhold .

Breton uttalte at plattformer med mer enn 45 millioner brukere ville trenge flere moderatorer enn mindre. De må også inkludere moderatorer på alle europeiske språk og åpne algoritmene sine for regulatorer.

Annonse

DSA tillater store teknologiselskaper å bli bøtelagt med opptil 6 % av sine globale inntekter for å bryte reglene. Gjentatte brudd kan føre til at de blir utestengt fra å gjøre forretninger innenfor EU.

Nye regler forbyr reklame rettet mot barn eller basert på religion, kjønn og/eller politiske meninger.

Critics fear that Musk’s purchase of Twitter will lead to less moderation and reinstatement of some banned individuals, such as former President Donald Trump.

Breton uttalte at han ikke hadde til hensikt å blande seg inn i Trump-spørsmålet, ettersom slike saker nå er regulert i Europa, og selskapsstyrene vil ikke ha noe å si.

He said, “Remember that the information space doesn’t belong to any private companies.” The information space is our responsibility as politicians. Our digital space, like territorial space…airspace, is our responsibility to organize.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender