Kontakt med oss

general

Mens Musk planlegger hvordan han skal endre Twitter, minner EU ham: "Vi har regler"

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Elon Musk kan tilpasse Twitter (TWTR.N) som han vil etter at han anskaffet den. EUs indre markedssjef uttalte imidlertid at han advarte milliardæren om at det er strenge regler som nettplattformer må følge for å bekjempe ulovlig innhold.

"Det vil være opp til Twitter å tilpasse seg ... våre regler," sa Thierry Breton til Reuters og et annet medie om avtalen som ble annonsert mandag av Teslas. (TSLA.O). administrerende direktør kjøper Twitter for 44 milliarder dollar.

"Jeg tror Elon Musk er veldig kjent med Europa. Han er godt klar over at det er regler som styrer bilindustrien... Ethvert selskap i Europa vil bli pålagt å overholde denne forpliktelsen for å bevare ytringsfriheten og beskytte enkeltpersoner.

Musk, verdens rikeste person, har kalt seg en ytringsfrihetsabsolut og kritisert Twitters moderasjon. Plattformen brukes av millioner av mennesker og ledere over hele verden.

Breton uttalte at EU har regler som forbyr innhold offline å være forbudt på nettet.

En Digital Services Act (DSA), som ble godkjent av 27 EU-medlemsland og lovgivere i forrige uke, vil føre til at Alphabet, Google, Meta (FB.O.) og andre store nettplattformer står overfor store bøter hvis de ikke klarer å kontrollere ulovlig innhold .

Breton uttalte at plattformer med mer enn 45 millioner brukere ville trenge flere moderatorer enn mindre. De må også inkludere moderatorer på alle europeiske språk og åpne algoritmene sine for regulatorer.

Annonse

DSA tillater store teknologiselskaper å bli bøtelagt med opptil 6 % av sine globale inntekter for å bryte reglene. Gjentatte brudd kan føre til at de blir utestengt fra å gjøre forretninger innenfor EU.

Nye regler forbyr reklame rettet mot barn eller basert på religion, kjønn og/eller politiske meninger.

Kritikere frykter at Musks kjøp av Twitter vil føre til mindre moderering og gjeninnsetting av enkelte utestengte personer, som tidligere president Donald Trump.

Breton uttalte at han ikke hadde til hensikt å blande seg inn i Trump-spørsmålet, ettersom slike saker nå er regulert i Europa, og selskapsstyrene vil ikke ha noe å si.

Han sa: "Husk at informasjonsområdet ikke tilhører noen private selskaper." Informasjonsrommet er vårt ansvar som politikere. Vårt digitale rom, som territorielt rom...luftrom, er vårt ansvar for å organisere.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender