Kontakt med oss

general

Faktaboks: Europeiske stater i Estland lover våpen for Ukraina

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

En gruppe 11 europeiske land har lovet å sende flere våpen til Ukraina under krigen med Russland. De sa at de ville sende hovedstridsvogn, tungt artilleri og infanterikampkjøretøy.

Uttalelsen ble kalt Tallinn-løftet av landene fra Estland. De sa at de ville oppmuntre andre allierte til å bli med i pakken på et Ramstein, Tyskland-møte.

Disse 11 landene var Estland, Storbritannia (Polen), Latvia, Litauen og Danmark, samt Tyskland, Spania, Slovakia, Slovakia og Nederland.

Her er noen høydepunkter fra uttalelsen som viser de planlagte og eksisterende bidragene fra enkelte nasjoner til gruppen.

DANMARK

Danmark vil fortsette å trene ukrainske tropper, inkludert den britisk-ledede operasjonen INTERFLEX. Nærmere 600 millioner euro i militærhjelp har blitt donert eller finansiert av Danmark. I nært samarbeid med allierte vil våpendonasjoner og militær støtte fortsatt bli gitt i tråd med ukrainske behov.

TSJEKKIA

Tsjekkia uttalte at de jobbet med forsvarsindustrien for å øke produksjonskapasiteten for å gi mer støtte, spesielt i ammunisjon og haubitser av stor kaliber. Vedlikehold av allerede levert utstyr vil være en sentral komponent.

ESTLAND

Den estiske pakken inkluderer dusinvis av 155 mm FH-70 haubitser og 122 mm D-30 haubitser. Det er også tusenvis av runder med 155 mm artilleriammunisjon, støttekjøretøyer og hundrevis av Carl-Gustaf M2 anti-tank rakettoppskytere med ammunisjon. I 2023 vil hundrevis av ukrainske væpnede styrkers personell fortsette å motta grunnleggende og spesialistopplæring fra Estland.

Annonse

LATVIA

Latvia forbereder for tiden nye donasjoner som inkluderer flere titalls eller flere mann-bærbare luftvernsystemer (Stinger), ekstra luftvernkomponenter, to M-17-helikoptre samt en rekke UAV-er og reservedeler til M109-haubitser. Latvia planlegger å trene rundt 2,000 ukrainske soldater i 2023 fra grunnleggende infanteritrening til spesialiserte klasser.

LITAUEN

Den nye pakken fra Litauen inkluderer dusinvis av L-70 luftvernkanoner, titusenvis av ammunisjon og to Mi-8 helikoptre med en total erstatningskostnad på 85 millioner euro. Litauen vil bruke 40 millioner euro i 2023 for å skaffe våpen og utstyr som skal brukes til å støtte Ukrainas militære. Disse midlene vil bli brukt til å kjøpe antidroner og optikk samt termovisuelle enheter, droner og termovisuelle enheter. For å finansiere prosjekter for anskaffelse av tunge våpen, som artillerisystemer, ammunisjon, direkte ildplattformer eller pansrede kampvogner, vil 2 millioner euro også bli overført til UK International Fund. Pakkens totale verdi er 125 millioner euro.

POLEN

Den nye polske pakken inkluderer S-60 luftvernkanoner og 70,000 42 stykker ammunisjon. Polen har allerede donert 155 kampvogner for infanteri og en treningspakke for to mekaniserte bataljoner. Polen fortsetter å forsyne Ukraina med 1,000 mm KRAB-haubitser. Polen er også villig til å donere 2 ammunisjonsfylte Leopard XNUMX-stridsvogner.

SLOVAKIA

Slovakia vil ikke bare donere tungt utstyr, men det vil også fortsette å delta i intensive forhandlinger med sine allierte for å få ytterligere utstyrsdonasjoner. Det nåværende fokuset er på hovedstridsvogner og infanterikampkjøretøyer samt luftvernsystemer. Planen inkluderer også en økning i produksjonen av haubitser og mineryddingsutstyr, samt ammunisjon. Detaljer blir utarbeidet basert på utveksling med allierte eller partnere.

STORBRITANNIA

Den akselererte pakken for Storbritannia inkluderer en skvadron av Challenger 2-stridsvogner, pansrede bergingsbiler og reparasjonskjøretøyer, AS90 selvgående 155 mm kanoner og hundrevis av ekstra pansrede og beskyttede kjøretøytyper. Den inkluderer også en manøverstøttepakke som inkluderer evne til å bryte minefelt og brofunksjoner, ubemannede luftstøttesystemer for ukrainsk artilleri og 100,000 600 flere artillerirunder. Pakken inkluderer også 600 Brimstone antitankammunisjon, 9 Brimstone-raketter, Starstreak og mellomdistanse luftvernmissiler, og hundrevis av mer avanserte missiler som GMLRS-raketter og Starstreak-missiler. Med 20,000 internasjonale partnere inkluderer pakken videreutdanning og juniorledelse i Storbritannia. Målet er å utdanne rundt 2023 XNUMX flere personell innen XNUMX.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.
Annonse

Trender