Ahoy Senor setter seg i Cheltenham Gold Cup-miks

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Ahoy Senor var en av de store vinnerne på Trials Day på Cheltenham da han vant i Cotswold Chase. Forfølgelsesløpet er en av prøvelsene for Cheltenham Gold Cup på Cheltenham-festivalen, og han seiret i imponerende stil.

Den Grade One-vinnende nybegynnerjageren kom tilbake til sitt beste for sin første suksess for sesongen i 3m1½f-konkurransen. Han beseiret et sterkt felt som inkluderte Protektorat, Noble Yeats og Sounds Russian.

Den åtte år gamle chaseren har nå Paddy Power Cheltenham odds av 10/1 for møtets Blåbåndsarrangement. Han er femte best i betting for løpet på samme veddeløpsbane som Cotswold Chase-seieren hans.

Etter å ha slått noen av sine Gold Cup-rivaler i forsøket om Gold Cup, er Ahoy Senor sannsynligvis en av de tips for Cheltenham-løp i år. Lucinda Russells løper holdt seg bedre enn resten av feltet opp bakken ved Prestbury Park. Det var bare hans andre opptreden på kurset, da han ble nummer to i Brown Advisory Novices' Chase på festivalen i mars i fjor.

Lucinda Russell nå med Major Gold Cup Contender

Den skotsk-baserte treneren Lucinda Russell var vellykket i Randox Health Grand National i 2017 da One for Arthur vant verdens mest kjente steeplechase. Det er fortsatt den største seieren i karrieren så langt.

Russell, som får hjelp av mannen sin, tidligere National Hunt Champion Jockey Peter Scudamore, har bare én vinner av Cheltenham Festival. Brindisi Breeze vant Albert Bartlett Novices' Hurdle i 2012.

Annonse

Å gå inn i det største møtet på National Hunt-kalenderen i mars med en livlig Cheltenham Gold Cup-utfordrer er noe hele stallen hennes vil være begeistret for. Det er også et stort løft for skotsk racing, siden hun har vist at hun kan konkurrere med slike som Paul Nicholls, Nicky Henderson og Dan Skelton i sporten.

Den Grand National-vinnende treneren har ennå ikke hatt en løper i Cheltenham Gold Cup, så Ahoy Senor vil avslutte ventetiden på en påmelding i festivalens mest prestisjefylte løp dersom han skulle stille opp senere denne sesongen. Russell vil by på å bli med i en liten klubb med trenere som har vunnet både Gold Cup og Grand National.

Galopin Des Champs topper Gold Cup-spill

Willie Mullins' stjernejager Galopin Des Champ er den varme favoritten til årets Cheltenham Gold Cup. Den irske hesten vant John Durkan Memorial Punchestown Chase tidligere i kampanjen.

Den tre ganger klasse 2022-vinnende jageren falt ved sluttgjerdet på Cheltenham-festivalen i XNUMX i Turners Novices' Chase. Han var langt unna sine rivaler da han gjorde en feil ved siste hinder.

Sjuåringen skal vise frem Gold Cup-legitimasjonen sin når han stiller opp neste gang i Irish Gold Cup på Dublin Racing Festival. Han skal møte Stattler, Conflated og Kemboy på sin siste test på banen.

Årets Cheltenham Gold Cup finner sted 17. mars på det som er den fjerde og siste dagen av Cheltenham-festivalen 2023.