Kontakt med oss

general

Audi Quattro: En revolusjon i verden av firehjulsdrift

DELE:

Publisert

on

Audi lager flotte biler, ja! Vi vet det. Og bilene deres er alle luksus med avanserte bilteknologier og kjøreegenskaper. Selv om selskapet har vært banebrytende for en rekke innovasjoner i den globale bilindustrien, er en av de mest bemerkelsesverdige effektene det revolusjonerende firehjulsdriftssystemet som debuterte i Audi Quattro.

Audi Quattro var den første bilen som hadde et firehjulsdriftssystem; den ble avduket i 1980 på bilutstillingen i Genève samme år. Quattro viste eksepsjonell trekkraft med den nye drivlinjen ved å kanalisere kraft og dreiemoment til alle de fire dekkene som er tilgjengelige på bilen. Ikke lenge etter at Quattro debuterte AWD-systemet, integrerte mange andre nye biler teknologien.

I dag ser vi på virkningen av Audi Quattro i den brede bruken av firehjulsdriftsystemer i bransjen.

Hvordan Audis 1980 Quattro utløste en revolusjon i bilindustrien

Fram til tidlig på 1980-tallet dominerte bakhjulsdrevne rallybiler fra Lancia og Ford verdensrally, men så kom Quattro i 1980 for å snu ting. Selv om historien om Quattro går tilbake til vintersesongen 1977, da Audis ingeniør, Jorg Bensinger, testet et firehjulsdriftssystem på Volkswagen Iltis Jeep.

Etter å ha sett ytelsen, lanserte Audi-ingeniørene en kraftigere firehjulsdrevet prototypebil; den ble kalt "A1", som skulle fortsette å bli en umiddelbar suksess ved utstilling. Med alle disse gikk selskapet opp for å forbedre sitt firehjulsdriftssystem og lanserte det deretter offisielt med Quattro fra 1980.

Quattro var en umiddelbar hit av den åpenbare grunnen. Den kom med en 147kW, 5-sylindret turbomotor sammen med firehjulsdriftssystemet. Audi Quattro kjørte til dominans i verdensrally mellom 1982 og 1984 før andre bilprodusenter klarte å komme opp med sine egne firehjulsdriftsystemer.

Annonse

Gjennom årene har Audi Quattro firehjulsdriftssystemet utviklet seg til å bli en sofistikert teknologi som brukes i praktisk talt alle Audi-modeller (men ikke standarden). Med suksessen til AWD ble 2-hjulsdriftssystemer henvist til "base" trim, mens høyere trimnivåer kommer med firehjulsdrift som standard.

Det er mer enn 40 år siden Audi introduserte et firehjulsdriftssystem, og rollen til Audi Quattros firehjulsdrift i å revolusjonere kjøredynamikken og tvinge frem en bredere bruk av AWD-systemet kan ikke understrekes nok.

Laget Audi alle modellene av Quattro firehjulsdrift?

Siden debuten i 1980 som en rallysportsbil, kom alle modellene av Audi Quattro med firehjulsdriftssystemer, men for hver kjøretøymodell skreddersyr Audi Quattro-drivverket til spesifikke låter. Ikke bare Quattro var imidlertid Audis beste produksjon som gjør bilene deres effektive og raske; men Audi produserer også noen av de beste filtrene for bilmotorer.

Partikkelfilter Audi er spesiell på det det lar motoren gå på sitt beste. Dette filteret kan bli tilstoppet eller skadet på grunn av ganske mange årsaker; det er viktig å skifte ut partikkelfilteret på Audi-kjøretøyet alt det viser tegn på feil, slik at motoren kan fortsette å yte sitt beste.

Hva annet er det å vite?

Vel, det viktigste er at Audis Quattro-system presset globale bilgiganter til å bygge firehjulsdriftsystemer for kjøretøyene sine. Bilmerker som Subaru er kjent for å bruke firehjulsdriftssystemer i alle sine kjøretøymodeller. Med firehjulsdriftssystemer kjører sjåførene jevnere og utfører stunts (hvis de ønsker det).

Dessuten er det mange fordeler med et firehjulsdriftssystem; derfor velger noen entusiastbileiere som har 2-hjulsdrift på sine gamle biler ettermarkedet firehjulsdrift (eller firehjulsdrift). Quattro er Audis nomenklatur for sitt firehjulsdriftssystem, andre bilprodusenter har kodenavn for sine; for eksempel kalles Mercedes sitt firehjulsdriftssystem "4Matic."

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.
Annonse

Trender