Kontakt med oss

general

Nordvest og Nordøst leder an i husprisveksten i Storbritannia

DELE:

Publisert

on

Nyere forskning på det britiske boligmarkedet har oppdaget at områder nord i landet for tiden leder an i denne tiden med jevn vekst i bransjen. Det er ulike årsaker til dette, men det er ingen tvil om at Nordvest og Nordøst har dratt nytte av sine sterke lokale økonomier.

Til tross for at andre områder i landet tåler litt lavere vekst, er det grunner til at huseiere som ønsker å selge, er blide. Det er fordi det er mange moderne alternativer for selgere i dagens marked som hjelper dem å navigere i det ofte komplekse markedet.

Boligpristrender i Nordøst og Nordvest

Det har vært mye investeringer de siste årene i nordlige områder av Storbritannia, med Manchester og Newcastle som har sett mye vekst i en rekke bransjer. Faktisk blomstrer teknologi-, finans- og utdanningssektorene i disse byene, og dette tiltrekker seg nasjonalt og internasjonalt talent på jakt etter karrierer.

Dette har åpenbart ført til en større etterspørsel etter boliger, og det er nok av pågående utviklingsprosjekter i disse regionene. Jegn de siste rapportene, har det vært en vekst på 2.3 prosent i boligprisene på Nordøst i 2024. kvartal 1.6. Nordvest har en økning på XNUMX prosent i samme periode.

Et par andre faktorer har ført til at disse områdene har tatt ledelsen i det britiske boligmarkedet. For eksempel har statlige insentiver rettet mot å øke infrastrukturen gjort dem mer attraktive for nye innbyggere. Økningen i leieprisene har også fått flere til å kjøpe fremfor å leie.

Annonse

Alternativer for selgere når salget faller gjennom

Boligmarkedet blir lettere for selgere å navigere i moderne tid, takket være overfloden av alternativer de har tilgjengelig for dem på nettet. Det faktum at salg nå er en enkel prosess, hjelper industrien med å vokse i en jevn hastighet. Tidligere var boligsalg og andre lignende problemer en hindring for sektoren. Nå er det enklere å håndtere disse problemene.

Faktisk er det spesialistsider som hjelper folk med å selge hjemmene sine etter en boligsalget har falt. Dette kan være en frustrerende hendelse for selgere, men det er nå enkelt å få et gratis kontanttilbud på eiendommen din i løpet av få minutter. På grunn av denne bekvemmeligheten kan flere selge eiendommene sine og søke flytting til drømmeboligene andre steder.

Ser vi inn i fremtiden, ser det ut til at Nordøst og Nordvest er klar til å fortsette sine vekstbaner. Med fallende inflasjon og potensielle rentekutt i andre halvdel av 2024 vil markedets tillit og rimelighet sannsynligvis øke.

Boligmarkedet har vært utfordrende de siste årene, men Nordøst- og Nordvest-regionene i England gir grunn til å være positiv. Disse områdene leder nå an for vekst og setter et eksempel for andre å følge.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.
Annonse

Trender