#EAPM - Det er en stor suksess i nærheten av hendelsen

| Desember 6, 2018

Det er nesten slutten av 2018, og EAPM denne uken ble signert i stil med en flott kveld i Europa-parlamentet i Brussel, under en begivenhet med sponsorert av Roche, skriver European Alliance for persontilpasset medisin (EAPM) direktør Denis Horgan.

En stor del av den fantastiske dialogen som involverte 60 gjester, en rekke MEPs, og de store og gode støtterne til personlig medisin, var dialogen mellom alle mennesker der. Maten var ikke dårlig heller.

Horgan fortalte de samlede: "Det har vært et fantastisk år. Og takk til alle her, så vel som de som ikke kunne være, som har bidratt til en travel, tøff, men ekstremt verdifull tolv måneder.

"Dessverre var Santa opptatt med å åpne et messe et sted i Lappland og kunne ikke gjøre det. Men vi har forlatt litt mat ute ... "

Den sponserende MEP var Sirpa Pietkainen, en langtidsperspektiv for personlig medisin. Hun sa: "Fremtidig forsvarlig helseverns bærekraft i EU" er viktig og gratulerte også ekspertgruppen med deres bærekraftindeks.

Indeksen gir en unik oversikt over den nåværende statusen til de nåværende 28 EU-helsevesenene, og er basert på det største datasettet av sin type, alle åpne kilder, interaktive og verifisert av et uavhengig panel av eksperter.

Marian Harkin MEPsaid: "Indeksen gir meningsfull innsikt om bærekraftig helse i hele EU, og ekspertpanelet omfatter pasientforeninger, policyeksperter, helsepersonell og farmasøytiske selskaper. ”

Som et tegn på året var det et ideelt arrangement, spesielt på baksiden av en ganske ekstraordinær andre årlige kongress i Milano, og før EAPMs syvende årlige presidentskapskonferanse kommer opp i april. Mellom det er det ikke så små spørsmålet om Brexit i slutten av mars, etterfulgt av valg til Europaparlamentet og en ny kommisjon.

Så det blir ikke noe roligere når som helst snart.

I mellomtiden, la oss fokusere litt på FutureProofing-indeksen, som muliggjør en fremtidssponsert samtale som bygger på fakta og deling av beste praksis, blant helsepersonell, media, pasienter og allmennheten i hele EU.

Indeksen inneholder en grundig analyse av tilstanden til omsorg gjennom pasientreisen for en spesifikk sykdom hvert år. Først opp er brystkreft.

Horgan sa: "Brystkreftindeksen viser tilstanden til omsorg for sykdommen, og avgjør på en score for hvert land som viser hvordan systemer støtter forebygging og diagnose, behandling, utfall og overlevelse, pasientfokus og palliativ omsorg.

"Det overordnede målet er å svare på flerårige spørsmål ved å samarbeide med partnere fra hele helsevesenet for å bruke et komplett bilde av hva Europa vet nå for å drive en samtale om helsevesenene som pasientene trenger neste."

Spurt om indeksen, la Horgan til: "Det stiller spørsmål om slike er rikere land alltid sunnere, hvilke land som får tilgang til innovasjoner først, er det en sammenheng mellom forholdene mellom private helseutgifter til offentlige utgifter og helseutfall og en sammenheng mellom folkesundhet utgifter i perioder med lavkonjunktur og helseutfall?

"Tilgang er nøkkel, her, som vi alltid har sagt," la han til.

Gjestene hørte at andre spørsmål inkluderer hva som er sammenhengen mellom land med et universelt helsesystem og helseutfall. Er det en sammenheng mellom kvaliteten på overvåkingen av befolkningens helsebehov og den generelle systemytelsen, hva er sammenhengen mellom ulikheter i helse over hele befolkning og generelle helseutfall.

Et ekstremt viktig spørsmål (selv om de alle er viktige) er det som er koblingen mellom tall som får tilgang til screeningsprogrammer og overlevelsesrater?

EAPM er en del av ekspertpanelet i dette pågående prosjektet, og utsikten fra Alliansen er at slike indekser må eksistere i alle sentrale sykdomsområder, inkludert lungekreft. Bærekraft og tilgang

Sa tuula helander fra finlands helsedepartement: "selvfølgelig er det mer enn en måte å se på bærekraftig helsevesen. Møtet i parlamentet vil undersøke hvilke viktige konklusjoner som kan trekkes fra eksisterende data og hvilke data som er behov for i fremtiden for å utvikle bevisbaserte og resultatbaserte helsevesen. "

Lydia Makaroff, regissør, European Cancer Patient Coalition fra pasientgruppe European Cancer Patient Coalition, sa: "Bærekraft er et bredt problem, og en viktig utfordring for helsevesenene er å administrere medisinske utgifter - samtidig som vi leverer på innovasjon. Europa trenger å sikre rasjonell ressursbruk. "

En del av denne prosessen er at der det er mulig å behandle en pasient for å målrette mot en eldre billigere medisin, det skal gjøres. Men hvis en pasient trenger en mer moderne behandling, bør tilgang gis til rimelige priser som reflekterer både merverdien og volumet på tvers av markedet - med lavvolumbehandling, som naturligvis befaler en høyere pris.

Å få denne balansen riktig, sikrer at alle vinner. Eksisterende bevis viser tydelig at land som aktivt forvalter rationell bruk, har lavere utgiftsvekst for medisiner som helhet - og dermed mer potensial "headroom for innovation".

Integrasjon av innovasjon

Dette er et tema som ble dekket i dybden på EAPMs kongress i Milano fra 26-28 november. Kongressen arbeidet under bannern 'Forward as one: Integrating Innovation into Europe's Healthcare Systems' og trakk sammen 100s av ledende eksperter på den raske helsehelsearenaen.

Skarer av politiske beslutningstakere, regjeringsmyndigheter, pasienter, forskere, akademia, helsepersonell, journalister var der for å drive innsikt i handling.

Tilbake til parlamentet i denne uken, sa MEP Sirpa Pietkainen: "Hvis potensialet til personlig medisin skal realiseres, vil endringer være nødvendige for hvordan medisiner utvikles, reguleres, vurderes og belønnes.

"Det er nødvendig å få beslutningstakere og betalere til å innse at det å investere nå i disse avanserte terapier og teknologier, samt i tilstrekkelig regulerings- og betalerbeslutningsrammer, vil være en viktig forutsetning for å se den langsiktige, kostnadseffektive pasienten utbyttefordeler og mer effektive helsevesen systemer materialiseres, "la hun til.

De foreslåtte løsningene spenner fra bedre koordinerings- og samarbeidsmodeller mellom interessenter og beslutningstakere på ulike stadier innen benk til sengen, til mer sofistikerte priser, refusjons- og finansieringsmekanismer, samt effektive former for utnyttelsesstyring for å løse den iboende kompleksiteten til personlig tilpassede medisin.

Innovasjon og insentiver for det er avgjørende for helse og rikdom i dagens EU-28 (og vil bli enda viktigere etter at Storbritannia forlater neste år). Det oppfordrer også investeringer fra utenfor EU, klart bra for næringsliv og jobb.

Lignende utfordringer, lignende meldinger. Og her er en annen - lykkelig ferie!

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , ,

Kategori: En forsiden, EU, European Alliance for persontilpasset medisin, Helse, Personlig medisin

Kommentarer er stengt.