#AEuropeThatProtects - #EUDrugsAgency er anerkjent som et hub of excellence i Europa og internasjonalt

| Kan 15, 2019

Kommisjonen har utgitt en rapport som evaluerer arbeidet til Europeisk overvåkingssenter for narkotika og narkotikamisbruk (EONN), EUs narkotikabyrå.

Rapporten bekrefter at agenturet i perioden 2013 til 2018 fortsatt ble anerkjent som et ekte nav av vitenskapelig ekspertise i Europa og internasjonalt, og gir faktum, objektiv, pålitelig og sammenlignbar data på europeisk nivå om narkotika, narkotikamisbruk og deres konsekvenser.

Disse dataene støtter bevisbasert politikkutvikling på narkotikakontroll på EU-nivå, og brukes også mye av internasjonale interessenter, forskere og praktikere. Migrations-, innenrikss og kommissæren for statsborgerskap, Dimitris Avramopoulos, sa: "EUs narkotikabyrå har blitt et ekte europeisk kompetansesenter for den stadig mer transnasjonale utfordringen med narkotikabruk og -misbruk, og hjelper oss med å gjøre mer informert og effektiv politikk på nasjonalt og EU-nivå for å motvirke trusler og skader knyttet til det. Jeg håper i fremtiden at Byrået ytterligere kan forbedre det det allerede gjør i Europa og utover for å møte de utfordringene som står foran. "

Byrået overvåker vellykket trusler og trender, et sentralt aspekt gitt at etterspørsel og forsyning av narkotika er en del av et dynamisk og stadig skiftende landskap. Den fortsetter å spille en ledende rolle i tidlig påvisning og overvåking av nye psykoaktive stoffer, noe som kan forårsake ekstremt alvorlige helsemessige og sosiale skader, inkludert akutt rus og dødsfall. Blant de områdene for forbedringer som er identifisert i rapporten, kan Byrået videreutvikle sitt arbeid med å overvåke forsyningssiden og polymedisinproblemene, øke synligheten med utøvere og allmennheten og styrke samarbeidet med internasjonale organisasjoner.

De evalueringsrapport, samt en tilhørende personell arbeidsdokument gir mer detaljert informasjon, er tilgjengelig på nettet.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , ,

Kategori: En forsiden, Narkotika, EU, EU-kommisjonen, Helse, Nye psykoaktive stoffer

Kommentarer er stengt.