Europeisk system for #TobaccoTraceability og sikkerhetsfunksjoner operativ

| Kan 21, 2019

De Europeisk system for sporing av tobakk og sikkerhet funksjoner har blitt operativ. De første produsentene i EU har bedt om og mottatt sporbarhetsmerker for sigaretter og egne egne tobakksprodukter. Dette betyr at forbrukerne snart vil se nye sporbarhetsmerker på pakkene, sammen med de nødvendige sikkerhetsfunksjonene.

Merkene vil gjøre det mulig for nasjonale myndigheter å spore og spore bevegelsene til disse pakkene over den lovlige leverandørkjeden i EU. Mens det i dag er lovlig startdato, startet EU-systemet for tobakkssporing allerede sin drift på 10 May 2019.

I de siste dagene har økonomiske aktører (produsenter, distributører, butikkeiere etc.) over hele EU begynt å registrere seg og deres anlegg i systemet. Kommisjonen for helse og mattrygghet, Vytenis Andriukaitis, sa: "Etablering av det europeiske systemet for sporing av tobakk og sikkerhetsfunksjoner er en viktig milepæl i EUs kamp mot ulovlig handel med tobakksprodukter.

"Dette har vært et ekstremt ambisiøst prosjekt, mot en veldig stram tidslinje satt av medlovgiverne, og jeg er derfor spesielt glad for at systemene har begynt å fungere. Jeg vil takke alle involverte aktører som bidro til å få dette til å skje, og jeg regner med deres løpende innsats i de første dagene og ukene foran oss for å sikre at dette prosjektet lykkes både for våre medlemsland og EU som helhet. "

Medlemsstatene er ansvarlige for opprettelsen av et foretak som har ansvar for utstedelse av nye sporbarhetsmerker (ID-utsteder), og de har gjort betydelige fremskritt de siste månedene for å utstede disse merkene. Kommisjonen er klar over at en medlemsstat ennå ikke har kunnet levere denne plikten, men i mellomtiden for å muliggjøre systemets start i tide, vedtok Kommisjonen en beslutning som tillater økonomiske aktører å benytte ID-utstederens tjenester til andre medlemsland.

Kommisjonen overvåker situasjonen nøye og vil bruke alle midler til rådighet for å sikre at systemet er fullt operativt i alle medlemslandene så snart som mulig.

A MEMO er tilgjengelig.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , ,

Kategori: En forsiden, Sigaretter, EU, EU-kommisjonen, Helse, Tobakk

Kommentarer er stengt.