Kontakt med oss

coronavirus

#EBA - Tilsynsmann sier at EUs banksektor gikk inn i krisen med solide kapitalposisjoner og forbedret aktivakvalitet

Publisert

on

European Banking Authority (EBA) publiserte i dag (9. juni) den syvende EU-brede åpenhetsøvelsen. Denne tilleggsinformasjonen kommer som et svar på utbruddet av COVID-19 og gir markedsaktørene data på banknivå per 31. desember 2019 før krisen startet. Dataene bekrefter at EUs banksektor gikk inn i krisen med solide kapitalposisjoner og forbedret aktivakvalitet, men viser også den betydelige spredningen over bankene.

CET1-forhold

NPL-forhold

Utnyttelsesgrad

(overgangs)

(fulllastet)

(fullt innfaset)

25. pkt

13.9%

13.4%

1.2%

4.9%

Vektlagt gjennomsnitt

15.1%

14.8%

2.7%

5.5%

75. pkt

18.5%

18.4%

4.3%

8.4%

Kommenterer publiseringen av resultatene, EBA-styreleder Jose Manuel Campa (avbildet) sa: “EBA anser at det er avgjørende å gi kontinuerlig informasjon til bankdeltakerne om bankenes eksponering og aktivakvalitet, spesielt i øyeblikk med økt usikkerhet. Formidlingen av bankenes data utfyller vår løpende overvåking av risikoen og sårbarhetene i banksektoren og bidrar til å bevare finansiell stabilitet i det indre marked. ”

I sammenheng med en enestående helsekrise, bekrefter EU-omfattende transparensdata at bankene gikk inn i denne utfordrende perioden i en sterkere posisjon enn i tidligere kriser i tråd med EBAs ''Tematisk merknad om den første innsikten i Covid-19-virkningene'. Sammenlignet med den globale finanskrisen i 2008-2009 har bankene nå større kapital- og likviditetsbuffere.

EU-banker rapporterte om økende kapitalforhold i 2019. Den EU-vektede gjennomsnittlige CET1 fulladede kapitalandelen var 14.8% per 4. kvartal 2019, rundt 40 bps høyere enn 3. kvartal 2019. Trenden ble støttet av høyere kapital, men også kontraherende risikoeksponeringsbeløp (REA ). Per desember 2019 rapporterte 75% av bankene et fullverdig CET1-kapitalprosent over 13.4%, og alle bankene rapporterte et forhold over 11%, godt over lovkravene. Sammenlignet med forrige kvartal holdt interkvartilområdet seg stabilt.

EU-vektet fullt innfaset gearingsgrad var 5.5% per desember 2019. Gearingsgraden økte med 30 bps sammenlignet med forrige kvartal, drevet av økende kapital og synkende eksponeringer. Den laveste rapporterte gearingsgraden var 4.7% på landsnivå og 1.6% på banknivå.

Eiendomskvaliteten til EU-banker har hatt en forbedret trend de siste årene. Per 4. kvartal 2019 falt det vektede gjennomsnittlige NPL-forholdet i EU til 2.7%, 20 bps lavere enn i 3. kvartal 2019. Kvartalet i 4 var det laveste siden EBA innførte en harmonisert definisjon av NPL i europeiske land. Spredning i NPL-forholdet over land var fortsatt bred, med få banker som fortsatt rapporterte tosifrede forhold, selv om interkvartilområdet komprimert med 2019 bps i siste kvartal til 80%.

 • EBA utsatte den EU-strede stresstestøvelsen til 2021 for å tillate bankene å fokusere på og sikre kontinuitet i kjernevirksomheten, inkludert støtte til kundene.
 • EBA har gjennomført gjennomsiktighetsøvelser på EU-nivå på årlig basis siden 2011. Åpenhetsøvelsen er en del av EBAs pågående arbeid for å fremme åpenhet og markedsdisiplin i EUs finansmarked, og utfyller bankenes egne pilar 3-opplysninger. som fastsatt i EUs kapitalkravsdirektiv (CRD). I motsetning til stresstester, er gjennomsiktighetsøvelser utelukkende avsløringsøvelser der bare bank-for-bank-data blir publisert og ingen sjokk blir brukt på de faktiske dataene.
 • Våren 2020 gjennomsiktighetsøvelse dekker 127 banker fra 27 EØS-land, og data blir offentliggjort på det høyeste konsolideringsnivået fra september 2019 og desember 2019. Åpenhetsøvelsen er fullt avhengig av data om tilsynsrapportering.
 • I tillegg til datasettet gir EBA også et dokument som fremhever nøkkelstatistikken avledet fra datasettet, og et bredt spekter av interaktive verktøy som lar brukerne sammenligne og visualisere data ved hjelp av kart på land- og bank-for-bank-nivå.

coronavirus

Rapport tilgjengelig - Madrid arrangerte EAPM-rundebordet om tumor Agnostics, innovation, RWE and Molecular Diagnostics som fant sted på ESMO Congress, 2020

Publisert

on

Den Brussel-baserte europeiske alliansen for personlig medisin (EAPM) har holdt et viktig rundebord på ESMO-kongressen i Madrid. Rapporten er tilgjengelig ved å klikke franske baguetter., skriver EAPMs administrerende direktør Denis Horgan.

Diskusjonene på høyt nivå under banneret 'EAPM søker innovative løsninger på ESMO for kreftpasienter'holdt praktisk talt i den spanske hovedstaden, representerte de åtte slike rundebordene som ble gjennomført av Alliansen på kongressen. Denne typen interaksjon er et sentralt aspekt av EAPMs uttalte mål - å engasjere seg i det medisinske samfunnet når det er mulig, og på alle nivåer.

Rundtabellen kommer på en avgjørende tid da Europa setter inn nye anstrengelser for å bringe innovasjon i helsevesenet og etablere strategisk samarbeid. EAPM er aktivt engasjert i diskusjoner med interessenter og med beslutningstakere om den nye Beating Cancer Plan og CancerMission, det lovede EU-helsedataområdet, gjennomgang av forskningsinsentiver i sine foreldreløse legemiddelregler, den overordnede farmasøytiske strategien som skal planlegges å vises før 2020, og den nye beslutningen - kunngjort i midten av september - å gå utover utkastet til EU4 helseprogram og opprette en ekte europeisk helseunion.

Deltakere ved rundebordet inkluderte pasienter, europaparlamentets politikere, European Medicine Agency, folkehelseeksperter, økonomer, representanter fra bransjen fra IKT og farmasøytiske selskaper og andre spesialister fra flere disipliner.

UTDANNING: EAPMs møte med mange interessenter og høyt mangfold tok hensyn til det faktum at nye funn - generert av en dypere forståelse av det menneskelige genomet. Dette skiftet utvikler seg raskt innen onkologi, men går langsommere på andre områder. Og selv om det er mange barrierer for innovasjon i klinisk praksis - inkludert markedsadgang, vitenskapelige og / eller regulatoriske utfordringer - er den største utfordringen i helsevesenet å fortsette medisinsk utdannelse for helsepersonell. Rapporten er tilgjengelig ved å klikke franske baguetter..

MOLEKULÆR DIAGNOSTIKK, INSENTIVER OG MER: Emner som ble diskutert i dybden var insentiver og molekylær diagnostikk som ble understøttet av vår nylige akademiske publikasjon med tittelen: Å bringe større nøyaktighet til Europas helsevesen: Den uutnyttede potensialet for testing av biomarkører i onkologi, vinner allerede plududits, og det kan leses franske baguetter.. Dette tok hensyn til den pågående utviklingen innen personalisert medisin, slik som DNA-profilering, begreper 'va-lue' og biomarkører, og på grunn av mangfoldet i fagområdene til deltakerne som deltok, utgjorde møtet en bro mellom ny utvikling og de som vil implementere dem, samt pasientene som til slutt vil ha nytte.

EN ENDRE SAMFUNN, MED ENDRE BEHOV: Som vi alle vet, er en nøkkelforskjell mellom personlig medisin og konvensjonelle metoder for behandling av pasienter å sette bort en filosofi "en størrelse som passer alle" til fordel for en mye mer målrettet prosess. En viktig årsak til dette er det faktum at pasienter reagerer forskjellig på at den samme medisinen brukes til å behandle den 'samme' sykdommen.

Kreftpasienter har generelt en ikke-responsrate på massive 75 prosent. Dette er for en sykdom som er den største helsekostnadene for alle, i tillegg til å være den største morderen. I mellomtiden utgjør syke- og uførhetskostnader en stor del av BNP og statlige sosiale utgifter, mens de samlede helsekostnadene øker hele tiden med Europas aldrende befolkning. Den gjennomsnittlige levetiden har faktisk økt med rundt 25 år i løpet av et århundre. Bedre adopsjon av molekylær diagnostisk og tidlig diagnose kan sikre en bedre rasjonell tildeling av ressurser i samfunnet for å takle denne samfunnsbyrden.

INNOVASJON ER NØKKEL: Tumor Agnostics og RWE

En viktig pilar i å bringe nye, målrettede medisiner til pasienter er selvfølgelig innovasjon. Dette, i helseområdet, betyr oversettelse av kunnskap og innsikt i det vi kan kalle 'verdi'. Og den verdien dekker verdien for pasienter, men må også ta hensyn til verdien for helsevesenet, samfunnet og selvfølgelig produsentene.

I forbindelse med tumoragnostika, passende beskrevet av mange høyttalere som et paradigmeskifte i kreftpleie, gir tumoragnostiske terapier et nytt løfte om presisjonsmedisin - og som det ofte ble hevdet under diskusjonen, krever de en ny måte å tenke på kreftomsorg. De gir nye muligheter for pasienter med sjeldne mutasjoner, og rørledningen for potensielle tumor agnostiske terapier / indikasjoner vokser raskt.

For RWE-bevisøkten gjorde diskusjonen det klart at enkelheten i konseptet med å bruke RWE i helsetjenester avviser de mange kompleksitetene som ligger til grunn for utnyttelsen. Å utnytte helsedata fra mange kilder i sanntid bør hjelpe raskere og bedre medisinsk beslutningstaking. Men det vil ikke skje automatisk, slik rundebordet gjorde det klart

For hver av de tre rundebordene inneholder rapporten anbefalinger. Her er den lenken til rapporten igjen ved å klikke franske baguetter..

Fortsett å lese

coronavirus

Coronavirus-respons: Over 1 milliard euro fra EUs samholdspolitikk for å støtte Spanias utvinning

Publisert

on

EU-kommisjonen har godkjent endringen av ytterligere ni operasjonelle programmer for samfunnspolitikken i Spania, til en verdi av totalt 1.2 milliarder euro fra European Regional Development Fund (ERDF) for å lindre virkningen av koronavirusutbruddet. Denne omfattende utvinningstilnærmingen vil omfordele midler for å styrke reaksjonskapasiteten til det spanske helsesystemet, vil støtte små og mellomstore selskaper som bidrar til å øke den økonomiske sektoren og utvikle ITC i utdanningssektoren.

Samhørighetskommisjonær Elisa Ferreira sa: ”Jeg er glad for å se at Spania og den ytterste regionen benytter seg av EUs tilpasningstiltak for samfunnspolitikken som er satt i verk for å støtte innbyggere, bedrifter og helsesektoren i deres daglige innsats mot viruset. EU-kommisjonen er klar til å støtte spanske regioner og alle medlemsland takket være Coronavirus Response Investment Initiative (CRII). ”

En full liste over spanske regioner som har hatt fordeler av lignende fleksibilitetstiltak er tilgjengelig franske baguetter.. Endringene er mulige takket være den eksepsjonelle fleksibiliteten under Coronavirus Response Investment Initiative (CRII) og Coronavirus Response Investment Initiative Plus (CRII +) som tillater medlemsstatene å bruke samholdspolitisk finansiering til å støtte de mest utsatte sektorene på grunn av pandemien, som helsevesen, SMB og arbeidsmarkeder. En pressemelding er tilgjengelig franske baguetter..

Fortsett å lese

coronavirus

COVID-19: Hvordan EU bekjemper ungdomsarbeidsledighet

Publisert

on

Ungdomsarbeidsledighet er fortsatt et viktig anliggende i kjølvannet av koronaviruskrisen. Finn ut mer om et EU-initiativ for å hjelpe unge mennesker med å finne arbeid.

COVID-19 kan føre til fremveksten av en "lockdown generation", ettersom krisen treffer de menneskers jobbutsikter. Ifølge Den internasjonale arbeidsorganisasjonen (ILO) pandemien har en "ødeleggende og uforholdsmessig" innvirkning på ungdomsarbeidet, mens de siste tallene viser at unge møte store hindringer i etter- og videreutdanning, flytting mellom jobber og inn på arbeidsmarkedet.

Mer om EU-tiltak mot ungdomsledighet.

Å redusere ungdomsledigheten i coronavirus-tider

Før pandemien var ungdomsarbeidsledigheten i EU (15-24) 14.9%, ned fra toppen på 24.4% i 2013. I juli 2020 den steg til 17%. EU-kommisjonens økonomiske prognose sommer 2020, spår at EUs økonomi vil krympe 8.3% i 2020, den dypeste lavkonjunkturen i EUs historie. For å kompensere for innvirkningen på unge mennesker, foreslo kommisjonen et nytt initiativ kalt Støtte til ungdomsarbeid i juli 2020.

Sjekk tidslinjen for EU-tiltak for å takle COVID-19-krisen.

Støttepakken for sysselsetting av ungdom består av:
 • En forsterket ungdomsgaranti;
 • forbedret yrkesopplæring;
 • fornyet drivkraft for læreplasser, og;
 • tilleggstiltak for å støtte ungdomsarbeid.

Hva er ungdomsgaranti?

Ungdomsgarantien ble lansert på toppen av ungdommens sysselsettingskrise i 2013, og har som mål å sikre at personer under 25 år får et tilbud om god kvalitet på arbeid, etterutdanning, læreplass eller praktikant innen fire måneder etter å ha blitt arbeidsledige eller forlatt formell utdanning.

En forsterket ungdomsgaranti
 • Dekker ungdom i alderen 15 - 29 (tidligere var den øvre grensen 25).
 • Nå ut til utsatte grupper, for eksempel minoriteter og unge med nedsatt funksjonsevne.
 • Tilbyr skreddersydd rådgivning, veiledning og veiledning.
 • Reflekterer behovene til selskaper, gir ferdighetene som kreves og korte forberedende kurs.

I en vedtak vedtatt av arbeids- og sosialkomiteen 22. september, Bifaller MEPs kommisjonens forslag, men ber om at flere penger mobiliseres til neste fase av ungdomsgarantien (2021-2027). De kritiserer også budsjettkutt for ungdomsarbeidsstøtte som ble laget på EU-toppmøtet i juli.

I tillegg går komiteen inn for at det skal legges til rette for å forby ulønnet praksis, praktikantopphold og lærlingeplasser i EU. MEPs kritiserer også at ikke alle EU-land overholder de frivillige anbefalingene i ungdomsgarantien, og krever derfor å gjøre det til et bindende instrument.

MEPs vil stemme om resolusjonen under en plenarmøte i begynnelsen av oktober.

Stortinget etterlyser mer ambisjoner

I en resolusjon om EUs retningslinjer for sysselsetting vedtatt 10. juli, ba parlamentsmedlemmer om en revisjon av de kommende retningslinjene i lys av utbruddet av Covid-19, og understreket behovet for å takle ungdomsledighet gjennom en forsterket ungdomsgaranti.

I juli støttet parlamentet også en økning i budsjettet for Youth Employment Initiative, det viktigste budsjettinstrumentet for ungdomsgarantiordninger i EU-land, til € 145 millioner for 2020.

Parlamentet ba om en betydelig økning i bevilgningene til implementering av Youth Employment Initiative i en resolusjon om EUs neste langsiktige budsjett som ble vedtatt i 2018. MEP-er likte hvordan initiativet har støttet unge mennesker, men sa forbedringer er nødvendig, inkludert utvidelse av aldersgrensen og innstilling av klare kvalitetskriterier og arbeidsstandarder.

Fortsett å lese
Annonse

Facebook

Twitter

Trender